Puikios žinios: baigtas pirmasis Islandijos plento sutvarkymo projekto etapas

  • Teksto dydis:

Baigtas rekonstruoti automagistralės Vilnius–Klaipėda daugiau nei vieno kilometro ilgio ruožas Kaune – nuo Kleboniškio tilto iki Sargėnų sankryžos. Tai yra pirmasis Islandijos plento tvarkymo etapas.

Ruožas išplatintas iki dešimties eismo juostų, papildomai įrengtos greitėjimo ir lėtėjimo juostos, atraminė siena, daugiau nei vieno kilometro ilgio triukšmo užtvara kairėje kelio pusėje, pranešė Automobilių kelių direkcija.

"Islandijos plentas – vienas intensyviausių eismo ruožų, lyginant su Latvija ir Estija, kuriame per parą eismo intensyvumas kartais siekia iki 75 tūkst. transporto priemonių. Suprantama, toks eismo intensyvumas reikalauja ypatingų sprendinių, kurie sudarytų patogias ir saugias sąlygas transporto srautų judėjimui", – teigė Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas.

Kiekviena eismo kryptimi dabar yra trys eismo juostos ir dvi papildomos įvažos bei išvažos į automagistralę – nusukant į Vytėnų gyvenvietę, į prekybos centrą ir kitomis kryptimis.

Darbus už 17,475 mln. eurų (su PVM) per kiek daugiau nei metus atliko kelių statybos bendrovė "Fegda".

Islandijos plento rekonstrukcija yra dalis didelės vertės projekto, kurio metu bus rekonstruojamos Sargėnų, Giraitės sankryžos, Kleboniškio tiltas, statomas naujas tiltas per Nerį bei naujas viadukas per Jonavos gatvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to re

to re portretas
tai zenklus stebek o ne telefone sedek gi is anksto zenklai kur kuri juosa veda, arba nebuk gudresnis uz kitus kai iki paskutines akimirkos vaziuoja ne ta juosta nes joje maziau masinu o paskui oi man gi sukt reik kaip as cia pamirsau. Jei zinai kad sukt i desine, tai ko vaziuoji antra juosta? parodyk kur galima is antros juostos suk i desine

To re

To re portretas
Be abejo - reikėjo paties nuomonės atsiklausti ir susiderinti prieš darant. Visi Lietuvoje, tskant, krepšinio ir pasaulio geopolitikos ekspertai...

re

re portretas
Na o kos genijus sugalvojo sujungti VIA BALTICA su automagistrale Klaipėda-Kaunas tik viena eismo juosta o ne dviem? Važiuoji sau VIA BALTICA antra juosta link magistralės-staiga ženklas,kad reikia sukti į Šilainius,tada stabdai eismą ir bandai įsijungti į kairią juostą,vedančią į autostradą... Ko verta tokiai "rekonstrukcija",jei nepagerina kelio eismo pralaidumo?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių