Prieš dvi savaites padarė koronaviruso testą, bet atsakymo nesulaukė iki Velykų

  • Teksto dydis:

Iš užsienio prieš kelias savaites grįžusiais moteriai buvo padarytas koronaviruso testas. Moteris turi būstą Kaune, tad galėjo saviizoliuotis. Tačiau iki pat Velykų ji nesulaukė testo atsakymo, todėl jaučia, kad šventėms už testo paskelbimą atsakingos institucijos ją paliko likimo valiai.

Privalomai karantinavosi

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi Milana (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) ir papasakojo, kad ją tarsi pamiršo tie, kurie atliko koronaviruso testą. Ji pasakojo, kad prieš kelias savaites grįžo iš užsienio į Lietuvą. Visiems atvykusiems privalomai buvo padarytas koronaviruso testas. Tais, kurie neturėjo galimybės saugiai karantinuotis, pasirūpino savivaldybės, tačiau Milana turi būstą Kaune, todėl jai tokios pagalbos nereikėjo.

Moteris pasakojo, kad visas dvi savaites laikėsi karantino ir nekišo nosies iš namų. Maistą jai saugiai pristatydavo artimieji arba kurjeriai, krepšius palikę už durų. Pašnekovė vylėsi, kad padarius testą kas nors su ja susisieks ir pasakys rezultatus, ar ji užsikrėtusi koronavirusu, ar ne. Tačiau per dvi savaites niekas taip ir nepaskambino.

„Nežinau, ar man toliau karantinuotis, ar jau galiu išeiti, nes per dvi savaites nepasireiškė jokie simptomai. Niekas man nepaskambino ir nepranešė, ar aš sergu, ar ne, todėl nežinau, ką daryti toliau. Jei nesergu, galėčiau eiti ir kitiems kuo nors padėti, o dabar man reikia kitų pagalbos, kad man maisto atneštų, nors aš jaučiuosi puikiai“, – dėstė Milana.

Būtent šeštadienį baigėsi moters privalomas karantino laikotarpis. Ji tikino, kad Velykoms jaučiasi tarsi palikta viena, mat niekas iki šventės taip ir neatsakė dėl jos testo rezultatų.

Nežinau, ar man toliau karantinuotis, ar jau galiu išeiti, nes per dvi savaites nepasireiškė jokie simptomai.

Į skambučius niekas neatsakė

Moteris pasakojo, kad ji apie savaitę laukė skambučio, kad sužinotų testo rezultatus, tačiau jos telefonas tylėjo. Tuomet Milana pradėjo pati visur skambinti ir domėtis, tačiau rezultato taip ir nepavyko sužinoti.

Įprastai testo rezultatus specialistai arba praneša asmeniškai telefonu, arba žmogus gali pats prisijungti prie e.sveikatos puslapio ir ten sužinoti pats. Tačiau moteris teigė, kad neturi lietuviško banko sąskaitos ir prisijungimų prie elektroninės bankininkystės, o be šių duomenų ji negalinti prisijungti prie minėto portalo ir sužinoti testo rezultatų.

„Gal tik kas trečias emigrantas turi lietuvišką banko kortelę, tad likusiems prisijungti patiems neįmanoma, reikia laukti skambučio, bet ką daryti, jei jo taip ir nesulauki? Iš pradžių skambinau Koronos karštąja linija, jie man nurodė, kad jie tik registruoja žmones į mobilius patikros punktus, tačiau apie rezultatus nieko nežino. Vėliau jie man davė Sveikatos ministerijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro kontaktus. Jais skambinau, bet vis tiek nieko nesužinojau“, – apie tai, kad jos testo rezultatas tarsi užrakintas po devyniomis spynomis, kalbėjo Kaune saviizoliavusi moteris.

Milana pasakojo, kad atrodė, jog institucijos vaiko žmones vienos nuo kitų ir realiai nesprendžia problemos. Dar kartą paskambinus Koronos karštąja linija, buvo užsirašyti jos kontaktai, bet ir tai nepadėjo ir telefonas taip ir nesuskambėjo.

„Aš nežinau, gal ten pametė mano testą ir jokio atsakymo jie negali man pasakyti, o gal tiesiog neatsakingai žiūri į savo darbą“, – stebėjosi Milana.

Portalas kauno.diena.lt atsakingoms institucijoms uždavė klausimus, kaip Kaune saviizoliuotai moteriai sužinoti koronaviruso testo rezultatus. Taip pat pasidomėjome, kodėl per dvi savaites su moterimi taip niekas ir nesusisiekė. Kol kas atsakymų negavome. Kai tik gausime, tekstas bus atnaujintas komentarais.


Šiame straipsnyje: koronaviruso testasatsakymasKoronavirusas LietuvojekoronavirusasCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Agne

Agne portretas
Kokie nedekingi is slykstus zmones! Neturit nei zalio supratimo apie situacija. Tik skusti ir kaltinti sugebat. Sios pandemijos metu medikai rizikuoja savo sveikata ir sveiku protu rupintis kiekvienu pacientu. Atsikvosekit ir nustokit pulti medikus nes labai greitai nebeliks kam gydyti. Gal tada ivertinsit ka turejot bet bus per velu.?

Tatjana

Tatjana  portretas
Padarem testa liepos 22d. Jokiu ziniu...

atsakau ponui "aš"

atsakau ponui "aš" portretas
deja deja, bet jei žmogus grįžta iš užsienio ir prieš tai neturėjo lietuviškos banko sąskaitos, tai nėra jam taip paprasta naują atsidaryti. Tam juk reikia arba turėti jau esamą elektroninio prisijungimo būdą, arba eiti į banko skyrių. O to geriau nedaryti saviizoliacijos metu.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių