Nerimą kelia vaizdas prie Kauno pilies: šlaitą skalauja kriokliu tekantis vanduo

Nuo pirmadienio kauniečiai prie Kauno pilies stebi iš kanalizacijos šulinio tekantį vandenį, kuris ežeru verčia lomą prie pilies pamatų.

Portalo kauno.diena.lt skaitytoja Kristina stebisi, kad vienoje gražiausių Kauno senamiesčio vietų vandeniu pratrūkęs šulinys niekam nerūpi.

„Gal taip turi būti. Buvo atvažiavę „Kauno vandenų“ darbuotojai. Pažiūrėjo ir išvažiavo. Tačiau negi taip sėdėti ir laukti, kol krioklys susiformuos?“ – klausimus bėrė Kristina.

Moteris dalijosi pastebėjimais, kad vanduo jau gerokai išplovė šlaitą. Skaitytoja baiminasi, kad antrą dieną kliokiantis vanduo gali pridaryti žalos.

„Kauno vandenų“ atstovė ryšiams su žiniasklaida Vilma Garlinskienė paaiškino, kad yra plaunami tinklai.

„Vyksta rekonstrukcija ir vandens srovė perjungiama į vieną arba kitą pusę.  Kažkur vandenį reikia išleisti. Tinklai plaunami kažkur kitur, tačiau čia atsukama sklendė, kad vanduo išbėgtų. Tai yra normalu“, – išdėstė V.Garlinskienė.

Tiesa, šiuos „Kauno vandenų“ veiksmus matę kauniečiai stebėjosi, kodėl nuleisti vandeniui, kai yra plaunami tinklai, pasirinktas šulinys šalia Kauno pilies šlaito ir naujai pastatyto amfiteatro.

„Ar tai yra normali praktika, kai vanduo iš šulinių nuleidžiamas mieste?“, – nesiliovė klausinėti Kristina.

Moteris abejoja, ar „Kauno vandenų“ darbuotojai  įsitikinę, kad tekantis vanduo nepakenks Kauno pilies lomos šlaitui ir naujai pastatytam amfiteatrui, kurio pašonėje čiurlena upelis iš nuotekų šulinio.

„Kauno vandenų“ atstovė patarė kilusius klausimus atsiųsti raštu. Trečiadienį portalas kaunodiena.lt sulaukė komentaro:

Dainiaus Gudavičiaus UAB ,,Kauno vandenys“ Technikos direktoriaus 

Įvykdžius vandentiekio tinklų rekonstrukcijos darbus, A. Jakšto g. ir  Rotušės a. buvo keičiamos vandentiekio sklendės. Atnaujinus vandens tiekimą vartotojams ir pasikeitus tekėjimo krypčiai atsirado laikinas vandens drumstumas. Tokiais atvejais, kad vartotojai nepatirtų žymių nepatogumų, po remonto darbų yra praplaunami vandentiekio tinklai. Tokie darbai atliekami arčiausiai remonto vietos esančių gaisrinių hidrantų pagalba.

Šiuo atveju ties Kauno pilimi šlaitu tekantis vanduo pakenkti paviršiui negalėjo, kadangi buvo išleistas labai mažas vandens kiekis, kurio intensyvumas neviršijo įprasto kritulių kiekio.


Šiame straipsnyje: Kauno vandenysšlaitu bėgantis vanduoKauno pilies šlaitasvanduo teka iš šulinioskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Puiki ta musu zmonija,bega vanduo,ziuri,stebisi,zurnalistus kviecia,baisu,oi kaip baisu,mera kaltina.bet patys i vandenu avarine neskambina,nepranesa,kad ivykusi avarija,ne,bet uztat kokie komentarai.kol netapsime gerais zmonemis,tol ir bus virsuje blogis.

buvusi kauniete

buvusi kauniete portretas
Turite pati kieciausia mera, tiek daug padariusi kaunieciams, net isrinkot vos ne simtaprocentiniai, o pasirodo karalius be karunos! Kazkodel jusu nemastanciu negaila.

Anonimas

Anonimas portretas
Plauke koncervu laivelis zemyn upe
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių