Prie Kalniečių parko lankytojus pasitinka pokyčiai

Prie kauniečių pamėgto Kalniečių parko įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė. Čia parko lankytojai automobilius galės palikti nemokamai.

"Kauno dienos" skaitytojai pasidžiaugė, kad prie ypač lankomos vietos atsirado nauja vieta automobiliams statyti. Prie Kalniečių parko, nuo P.Lukšio gatvės pusės, visai neseniai įrengta nauja aikštelė.

"Šis parkas iš tiesų labai lankomas ir mėgstamas kauniečių. Dažnai čia ir patys atvažiuojame, tik būdavo sudėtinga rasti vietų, kur galėtume palikti savo automobilį. Nuo Savanorių prospekto aikštelėje lyg reikia mokėti, ten nemokama tik vakarais ir savaitgaliais. S.Žukausko gatvė dieną taip pat būna užgrūsta, prie parduotuvės "Iki" irgi ne visada galima rasti laisvą vietą, tad naujai įrengta aikštelė, manau, pasitarnaus ne vienam parko lankytojui", – sakė dienraščio skaitytoja Audra.

Manau, kad, įrengus šią aikštelę, sumažės automobilių ir gretimuose kiemuose.

Ji nurodė, kad aikštelė įrengta ties kavinuke, kuri atsirado sutvarkius parką. Nuo aikštelės matyti ir tvenkinėlis, kuriame vasaros metu trykšta fontanas. Kaunietė tikino, kad ir aplinkinių namų gyventojai galės čia palikti savo transporto priemones.

"Manau, kad, įrengus šią aikštelę, sumažės automobilių ir gretimuose kiemuose – juk ne viename miegamajame rajone paprastai trūksta vietų", – pridūrė kaunietė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

"Kauno dienai" savivaldybės atstovai teigė, kad aikštelės tvarkymo darbai truko apie pusantro mėnesio.

"Buvo užbaigtas įrengti apšvietimas, vedantis į parką. Tuo metu įrengta ir nauja aikštelė. Ji skirta parko lankytojams. Dar bus tvarkomas ir šaligatvis, nes kol kas ties aikštele tik įrengtas neįgaliesiems skirtas žymėjimas, pranešantis apie kertamą važiuojamąją dalį. Šia aikštele lankytojai galės naudotis nemokamai", – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Dienraštis "Kauno diena" primena, kad Kalniečių parkas po rekonstrukcijos praėjusių metų vasarą. Rekonstruotame Kalniečių parke įrengta nauja apšvietimo sistema, pašalinti menkaverčiai krūmai ir šabakštynai, akmenimis sutvirtintas tvenkinys. Jame praeivius šiltuoju metų laiku džiugina ir naujai įrengtas fontanas.

Dviračiams, riedučiams ir pasivaikščiojimams nutiesti nauji takai. Patogiam lankytojų laisvalaikiui įrengtos pavėsinės ir suoliukai, sporto ir vaikų žaidimo aikštelės. Ties Savanorių prospektu įrengta ir automobilių stovėjimo aikštelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rytoj

rytoj portretas
apmokestins ...............

ne parkui ,ne parkui

ne parkui ,ne parkui  portretas
pastatė aikštelę, o kabokui parke. Kaip ir Vienybės aikštėj požeminė aikštelė ne miestiečiams , o privataus biurų pastato darbuotojams. Ir kam tas melas?...

Čia auges

Čia auges portretas
Leta invazija i žalia plota,kaip ir kitoj žukausko g. pusej
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių