Praeivių akys krypsta į netvarkingas Maironio paminklo prieigas

  • Teksto dydis:

Senamiestyje yra netvarkingų vietų, kurios bado praeivių akis. Kauniečiai atkreipė dėmesį į Maironio paminklo prieigas, kuriose pasitinka išlūžusios pakopos.

Miestiečiai svarstė, ar tarp Rotušės aikštės ir Maironio lietuvių literatūros muziejaus pastatytas poeto paminklas ir jį supanti aplinka bus sutvarkytos.

„Visur tvarko, tai gal ir čia ateis?“ – svarstė kaunietis, pasidalijęs keliomis nuotraukomis, kuriose matyti, kad ties paminklu esančios pakopos jau išsiklaipiusios, prašosi remonto.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo ar Maironio paminklo prieigos bus tvarkomos artimiausiu metu, o gal darbininkai aplinką pagražins tuomet, kai bus atnaujinama Rotušės aikštė?

Skaitytojo nuotr.

„Rotušės aikštės pašonėje esančią viešąją erdvę su centre įkomponuotu Jono Mačiulio-Maironio paminklu prižiūri miestas. Kasmet atliekamos savivaldybės prižiūrimų erdvių patikros. Pastebėjus įtrūkimų, kitų pažeidimų ar vandalizmo atvejų, operatyviai juos tvarkome. Taip pat reaguojame ir į pilietiškus pranešimus. Dėl išsiklaipiusių plytelių ties Maironio postamentu iki šiol informacijos nebuvome sulaukę. Konkreti vieta bus sutvarkyta dar šią savaitę“, – pažymėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Skaitytojo nuotr.

Specialistas nurodė, kad šiuo metu rengiamas Rotušės aikštės tvarkymo projektas, į kurio apimtį įeina ir Jono Mačiulio-Maironio paminklas bei aplink esanti erdvė.

„Mūsų turimomis žiniomis, paskutinį kartą ši vieta tvarkyta apie 1985-uosius“, – pridūrė A. Pakalniškis.


Šiame straipsnyje: Maironio paminklasišlūžę pakoposskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaustukas che che edinstvo

Klaustukas che che edinstvo portretas
O ar Maironio paminklas nebuvo kolobarantas su rusais?

Anonimas

Anonimas portretas
Konservatoriai atlupo....

užingrida

užingrida portretas
Ėia mes atlupome.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių