Portalo forume viešės prof. Leonidas Donskis

Penktadienį portalo forume svečiuosis filosofas, politikos ir kultūros komentatorius, eseistas prof. Leonidas Donskis.

 „Esu filosofas, idėjų istorikas, politikos ir kultūros komentatorius, eseistas. Gimiau 1962 m. rugpjūčio 13 d. Klaipėdoje. 1985 m. baigiau Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (ano meto Lietuvos konservatoriją). Klaipėdos filiale (Teatro meno fakultete) studijavau lietuvių kalbą, literatūrą ir teatro režisūrą. 1985-1990 m. stažavausi ir studijavau Vilniaus universiteto Filosofijos katedros aspirantūroje (doktorantūroje). 1990 m. Vilniaus universitete įgijau Humanitarinių mokslų daktaro laipsnį. 1999 m. Helsinkio universitete, Suomijoje, socialinių mokslų daktaro laipsnį“, - pristato save Leonidas Donskis.

Šiuo metu jis yra Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto profesorius ir dekanas. Helsinkio universiteto socialinės ir moralės filosofijos docentas. Talino universiteto filosofijos ir kultūros teorijos ekstraordinarinis vizituojantis profesorius. Baltijos aukštesniųjų studijų mokyklos prie Talino universiteto filosofijos programos vadovas. Vytauto Didžiojo universiteto ir International school of management Vadybos ir ekonomikos universiteto senatų narys.

Septynerius metus profesorius dirbo JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose bei pažangiausių tyrimų centruose. Nuo 1997 m. dėsto Helsinkio universitete, nuo 2007 m. - Bolonijos universitete, Italijoje, ir Corvinus universitete Budapešte, Vengrijoje.

L.Donskis yra 16 knygų ir daugiau nei 500 straipsnių Lietuvos bei užsienio plačiajai ir akademinei spaudai autorius. Jo lietuvių ir anglų kalbomis parašyti darbai išversti į danų, estų, italų, lenkų, portugalų, prancūzų, rusų, suomių, švedų, vokiečių, ukrainiečių ir vengrų kalbas.

Lietuvoje jis žinomas ne tik kaip mokslininkas ir knygų autorius, bet ir kaip LTV kultūros ir politikos pokalbių laidos „Be pykčio“ autorius ir vedėjas (2003-2009 m.).

2004 m. už tolerancijos visuomenėje sklaidą ir lygių galimybių propagavimą Europos Komisija skyrė L.Donskiui Įvairovės ambasadoriaus Lietuvoje apdovanojimą. Nuo 2003 m. esu Europos kultūros parlamento narys. 2005-2009 m. buvau Europos mokslo fondo Humanitarinių mokslų komiteto narys.

Prof. L.Donskis - liberalų lyderis Europos Parlamento rinkimuose, vyksiančiuose birželio 7 dieną. 

Tiesioginė diskusija forume numatyta 10.30 val., tačiau klausimus galite pateikti jau dabar.


Šiame straipsnyje: Donskisforume donskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių