Policininkai šaukiasi pagalbos: ant galvų laša vanduo

Pavojingas darbas, nedidelės algos ir ant galvų darbo vietoje lašantis vanduo – taip priversti gyventi Santakos policijos komisariato pareigūnai.

Pavojingas darbas, nedidelės algos ir ant galvų darbo vietoje lašantis vanduo – taip priversti gyventi Santakos policijos komisariato pareigūnai. Jiems jau ieškomos naujos patalpos.

Įsispraudęs Senamiestyje

Policijos departamentas žada skirti lėšų naujajam pastatui statyti, taip pat pasirengęs apmokėti laikinų patalpų nuomą. Kol kas nepavyksta rasti, kas jas išnuomotų.

Praėjusią savaitę paskutinę darbo dieną Santakos policijos komisariatui vadovavęs Raimondas Abugelis žurnalistams parodė, kokiomis sąlygomis tenka dirbti pareigūnams.
Siauroje M.Daukšos g. trijų aukštų tarpukario laikais statytame pastate įsikūręs Santakos policijos komisariatas įsispraudęs tarp kauniečių pamėgtų barų ir kavinių.

Nors priimamasis ir sutvarkytas, tačiau R.Abugelis pakviečia užsukti į areštines – trys nedideli kambarėliai šalia budėtojų senokai nematę remonto.

"Areštinės turėtų atitikti visus įstatymuose numatytus reikalavimus, tačiau taip tikrai nėra. Čia patenka žmonės su įvairiais kvapais, o net nėra įrengta elementaraus nubėgimo grindyse, nėra garso izoliacijos, čia gana vėsu", – patalpas rodė komisaras.

Didelė Santakos komisariato problema – tarnybiniams automobiliams statyti skirtos vos keturios vietos. Atvykstantiems į policiją miestiečiams ir asmeniniam pareigūnų transportui vietų tenka ieškoti siaurose Senamiesčio gatvelėse.

Remonto nematė dešimtmečius

R.Abugelis užsiminė, kad komisariato patalpų problemą bando spręsti ir miesto savivaldybė – svarstoma, ar komisariatas galėtų įsikurti Prūsų g. Šilainiuose.

"Ten skirta 42 arai žemės policijos pastato statybai su aikštele, tačiau tai, ko gero, neįvyks labai greitai, nes reikia finansavimo. Šiuo metu rengiamas detalusis planas. Kitas kelias, kuris kol kas ne itin sėkmingas, – jau trečią kartą skelbsime patalpų nuomos konkursą. Deja, du kartus neatsirado nė vieno norinčiojo mums išnuomoti patalpas", – pasakojo komisaras.
Jo teigimu, problema ta, kad komisariatas privalo atsižvelgti į įstatymuose keliamus reikalavimus patalpoms.

R.Abugelis prisiminė, kad per praėjusius savivaldos rinkimus komisariate buvo rinkimų apylinkė.

"Paskutinis remontas komisariate darytas 1989 m.", – sakė R.Abugelis.

Laša ant stalo

Nors pirmasis komisariato aukštas suremontuotas, antrame ir trečiame padėtis – tragiška. Virš trečiajame aukšte dirbančios tyrėjos stalo nukritęs tinkas ir atsivėręs plyšys tarp lubų blokų. Moters teigimu, stipriau palijus, vietoj kėdės tenka statyti kibirą, nes čia nuolat laša vanduo. Dėl to kabinete įsimetęs ir pelėsis, kurį moterys bando maskuoti kambariniais augalais.
Komisariato darbuotojai savo jėgomis tvirtina ir nuolat grasinančias iškristi durų staktas, o koridoriuose dar kabo sovietmetį menantys vidinio ryšio telefonai su sukimo būgneliu – jie, pasak R.Abugelio, puikiai veikia.

"Kažką darome, kažką remontuojame savo jėgomis, tačiau viskas, kaip sakė vienas policijos vadovų, primena urvą. Apie pastato renovaciją nevyksta jokia kalba, nes tai tiesiog neapsimokėtų", – tvirtino jis.

Šiuo metu dėl pastato, kuriame įsikūręs Santakos policijos komisariatas, vyksta ir teisminiai ginčai su Izraelio piliečiais, kurie į jį pretenduoja kaip į grąžintiną turtą.

Užėmė saugumas

Dar anksčiau planuota Santakos policijos komisariatą iškelti į Žemaičių pl. esančius ir tam pastatytus biurus, tačiau čia įsikūrė Valstybės saugumo departamento Kauno padalinys.
Kaip sakė Kauno policijos atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius, Santakos komisariatas gerokai nutolęs nuo prižiūrimos teritorijos, todėl policijai atsiranda papildomų sąnaudų, pareigūnams vykstant į įvykių vietas, patruliams pristatant pažeidėjus į policijos komisariatą.

"Komisariato pastatas yra prastos būklės, neatitinka sanitarinės higienos normų, nepritaikytas asmenims, turintiems negalią, nėra galimybės užtikrinti reikalavimą atskirti lankytojų ir pristatytų asmenų erdves, pasenusi elektros instaliacija, jam reikalingas kapitalinis remontas", – bėdas vardijo pareigūnas.

Šiuo metu paskelbtas trečiasis patalpų nuomos konkursas, kuriame tikimasis surasti tinkamą vietą policijos komisariatui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juas

juas portretas
pasikvieskit dalia saldainiu dezute atvez.baisu kas darosi o kazkokius lopus gydo uz dyka

w

w portretas
seimas 150 tukstanciu litu --duoda ukraineciam gydit,,tai butu geriau jau atidave vaikams gydit arba policijos komisariatuj remonta padarit,,

Taigi

Taigi portretas
gerb.komisare patariu Jums išsikviesti prezidentę,taip kaip padarį viena Vilniaus ligoninė.ir reikalai išsispręs,Gal ministrą pakeis?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių