Policijos kursantė neliko abejinga: kai svarbi kiekviena sekundė, nėra laiko abejonėms

  • Teksto dydis:

Velykų savaitgalį neapsieita be skaudžių eismo įvykių. Galima tik spėlioti, kokie galėjo būti padariniai, jeigu eismo įvykį patyrusiam motociklininkui nebūtų greitai ir taisyklingai suteikta pirmoji pagalba.

Skubių gelbėjimo veiksmų ėmėsi Lietuvos policijos mokyklos kursantė Grita Butkuvienė ir kiti eismo dalyviai.

"Važiuojant automagistrale iš Kauno rajono, Mastaičių, link prekybos centro "Mega", priešais mano vairuojamą automobilį staiga pamačiau parkritusį motociklininką. Sustabdžiusi automobilį ir pastačiusi jį padarydama apsauginę sieną nedelsdama nuskubėjau prie sužeistojo. Jau bėgdama link žmogaus supratau, kad jo būklė sparčiai blogėja. Prisiminusi Lietuvos policijos mokykloje gautas pirmosios pagalbos pamokas, padedant kitiems šalia buvusiems asmenims, nuėmiau šalmą. Nudžiugau, kai žmogus pradėjo kvėpuoti ir atsigavo. Esu dėkinga dėstytojai Silvijai Petrauskaitei už suteiktas žinias ir metodiką, kaip nuimti šalmą, kaip taisyklingai suteikti pagalbą laukiant greitosios medicinos pagalbos medikų. Kai svarbi kiekviena sekundė, turi tiksliai žinoti, ką reikia daryti, – nėra laiko abejonėms."

Tikrai nesame abejingi kito nelaimei – padėti gelbėti vyriškio sustojo keli pro šalį važiavę žmonės.

Kursantė iškvietė medikus ir, kai kiti į pagalbą atskubėję eismo dalyviai laikė nukentėjusįjį, ji reguliavo eismą į vieną juostą šalikelėje. Kursantė atvira: "Supratau, kad tikrai nesame abejingi kito nelaimei – padėti gelbėti vyriškio sustojo keli pro šalį važiavę žmonės. Viena to nebūčiau padariusi."

Esant dideliam automobilių srautui, reguliuoti eismą teko ir įvykio vietoje dirbant medikams, kol motociklininkas buvo saugiai išgabentas į ligoninę. "Esu ne tik būsimoji policininkė, taip pat esu ir buvusi jaunoji policijos rėmėja. Galbūt dėl šių savo patirčių nepasimečiau, žinojau, kaip reikia valdyti mašinų srautą, kas yra svarbu eismo įvykio metu sužaloto žmogaus gelbėjimo operacijoje. Kviečiu visus nelikti abejingus kito nelaimei, o labiausiai norėčiau, kad tokių įvykių būtų kuo mažiau," – išgyvenimais dalijosi kursantė.

Ši istorija pareigūne siekiančiai tapti Gritai parodė, kad policijos pareigūnas kiekvieną akimirką privalo būti pasiruošęs ginti, saugoti ir padėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bbd

bbd portretas
zmogus mirtim vaduojasi o ji issisiepus fotkinasi

teko matyti vaizda kai zmogus gatveje

teko matyti vaizda kai zmogus gatveje portretas
reanimuoja,o kita gatves puse policija pravaziuoja pro sali,vat angelu sargu rusys,vieni padeda kiti ne.

Pil.

Pil. portretas
Ačiū kad tokių yra.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių