Policija vyko į vieną Kauno sporto klubų: pranešta, kad dirba koronavirusu sergantis treneris

  • Teksto dydis:

Praėjusį šeštadienį policija vyko į Kaune esantį sporto klubą „VS-Fitness“. Buvo pranešta, kad sporto klube dirba koronavirusu galimai sergantis treneris. Kaip paaiškėjo vėliau, treneris į darbą eiti jau galėjo – saviizoliacijos laikas buvo pasibaigęs prieš dieną.

Policija pranešimą dėl galimų karantino režimo reikalavimų pažeidimų sporto klube gavo gegužės 8 dieną.  „9.22 val. pranešta, kad sporto klube, esančiame Islandijos pl., dirba treneris, kuriam nustatytas teigiamas COVID-19, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė. – Trečiadienį buvo apklausta šeimos gydytoja. Gegužės 8 dieną, kuomet gautas pranešimas, asmens izoliacijos laikotarpis jau buvo pasibaigęs.“

Policija teigia, kad informaciją pateikęs asmuo neprisistatė – panoro išlikti anonimu. 

Sporto ir sveikatingumo centro „VS-Fitness“ atstovai teigė, kad policija į sporto klubą atvyko pačią pirmą dieną, kai koronavirusu sirgęs treneris sugrįžo į darbą. 

„Treneris dirbo, nes gavo gydytojo pažymą, kad yra sveikas. Kažkas norėjo būti pilietiškas, iškvietė pareigūnus, bet nežinojo iki kada treneriui yra izoliacija. Treneris atėjo tik tuomet, kai jam buvo pasibaigusi izoliacija, ir gydytoja jam leido tęsti darbus. Treneris koronavirusu neserga ir nesirgo, kai buvo sporto klube“, – teigė sporto ir sveikatingumo centro „VS-Fitness“ vadovas Edvinas Mockaitis.

Jis tikino, kad sporto klubo atstovai noriai bendradarbiauja su policija. Anot jo, buvo pateikti visi prašyti dokumentai, vaizdo įrašai ir pan. Anot pašnekovo, sporto klubo vadovybei treneris pateikė visus dokumentus, kad jis jau nebeserga koronavirusu. 

Manau, kad kažkas iš klientų žinojo, kad treneris serga, pamatė trenerį, ir norėjo būti pilietiškas – tame nematome nieko blogo.

Pasiteiravus, ar po šio atvejo sporto klubo atstovai ėmėsi kokių nors veiksmų, tarkim, įspėjo lankytojus ir paprašė laikinai nesilankyti klube, E. Mockaitis teigė, kad imtis panašių veiksmų nebuvo pagrindo. „Kodėl mes turėjome informuoti, jeigu sveikas žmogus atėjo į darbą? Grįžo sveikas žmogus su gydytojo išrašu, o mano supratimu, tai gydytojas įvertino ir nustatė, kad žmogus sveikas ir gali tęsti darbus. Jeigu gydytojas taip nustato, tai kaip mes galime netikėti gydytoju, kuris davė priesaiką?“ – aiškino pašnekovas, nematantis šioje situacijoje grėsmės nei dėl lankytojų, nei dėl kolektyvo saugumo. 

„Treneris darbe nesilankė daugiau nei savaitę – tiksliai reikėtų pažiūrėti. Šeštadienis buvo pirma jo darbo diena po ligos, o policija atvyko po kokios valandos ar pusantros nuo darbo pradžios“, – sakė sporto ir sveikatingumo centro „VS-Fitness“ vadovas. 

E. Mockaitis svarsto, kad veikiausiai policiją iškvietė klientas. „Manau, kad kažkas iš klientų žinojo, kad treneris serga, pamatė trenerį, ir norėjo būti pilietiškas – tame nematome nieko blogo – ir nežinodamas, ar treneris jau pasveikęs ar ne, iškvietė pareigūnus“, – sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"VIPUBLIC GYM"

"VIPUBLIC GYM" portretas
"Vipublic gym" vagys dirba

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tuos pilietiškus skundikus jau reikia pradėti mušti.

Pilna

Pilna portretas
Atveju, kai suserga kartu gyvenantis asmuo ir nepasako kas su juo gyvena, kad tiems nereiketu karantinuotis nu ir taip uzsisuka naujas viruso platinimo ratas.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių