Pokštas ar bandymas kelti sumaištį: netikras plakatas skelbia, kad Soborą pakeis stovėjimo aikštelė

Pirmadienį socialiniuose tinkluose buvo dalijamasi nuotraukomis plakato, pakabinto ant restauruojamą Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią juosiančios tvoros.

Gana tikroviškai sukurtas plakatas skelbia, kad vietoje šios bažnyčios iškils daugiaaukštė stovėjimo aikštelė.

Tiesa, iš nurodyto rangovo, užsakovo pavardžių – Skirmantas Lėšas ir Donatas Šaibas – ir kitos pateiktos informacijos galima spręsti, kad plakatas yra melagingas. 

Gali būti, kad tai reakcija į vis labiau apmokestinamą miesto centrą. Nemokamos parkingo vietos tirpte tirpsta. Dėl to gyventojai ir miesto centre dirbantys žmonės patiria nemažai nepatogumų ir išlaidų. Miesto argumentai, kad taip bandoma centrą atlaisvinti nuo automobilių srauto įtikina ne visus.

Melagingame plakate pateikiama vizualizacija/Regimanto Zakšensko nuotr.

Plakato turinį ir kontekstą komentavę kauniečiai atkreipė dėmesį, kad šiuo metu, kai viešojoje erdvėje ir taip pilna netikrų naujienų, tokie bandymai papokštauti ar tokiu būdu pareiškiamas nepritarimas miesto planavimo, viešųjų erdvių įveiklinimo strategijai, atrodo keistokai. 

Maža to, visuomenėje dar labiau didina įtampą ir apskritai nepasitikėjimą valstybe.

Kauno policijos atstovų komentaras dėl situacijos buvo trumpas: „Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate toks pranešimas negautas“.

Vėliau pareigūnų atstovai papildė, kad „reaguojant į žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose pasirodžiusią informaciją dėl šio įvykio, Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate bus pradėtas aplinkybių patikslinimas“.

Kauniečiams niekada netrūko humoro jausmo, ir šis atvejis tą patvirtina.

Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius situacijos nesureikšmino.

„Kauniečiams niekada netrūko humoro jausmo, ir šis atvejis tą patvirtina. Pas kiekvieną jis individualus. Tokia kompiliacija galbūt labiau tiktų balandžio 1-ąją, kadangi tai visiškai prasilenkia su realybe“, – komentavo T. Jarusevičius.

Jis spėjo, kad maketo autorius įkvėpė bendras miesto darbų kontekstas. „Visai netoliese, K. Donelaičio gatvėje, buvusio „Merkurijaus“ užnugaryje išties kyla daugiaaukštė automobilių saugykla su atskira erdve dviračiams. Jos patogumais jau greitai naudosis į miesto centrą atvykę kauniečiai. Tuo metu Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios fasadas jau kitąmet bus baigtas tvarkyti – vėl puoš miestą ir taps vienu iš atnaujintos Laisvės alėjos akcentų“, – teigė T. Jarusevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
Ir ka , mažai ka tai nustebintu

kaunietis

kaunietis portretas
pastatas- kaip žmogus,- nesvarbu, kas pagimdė, svarbu- kokia siela viduje. Ši nuostabi bažnyčia yra krikščioniška, katalikiška, niekada nesiasocijavo ir nesiasocijuos su ruskiais. O godusis sovietinis OBXS asocijuojasi ir net labai. Todėl iš jo visokių kiaulysčių galima tikėtis, kaip ir iš ruzzijos.

pokštas?

pokštas? portretas
pasirodo su Jonu Piraginu artimai bendrauja ir konservatorių elitazzz
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių