Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje: „Žalgirio“ ir „CSKA“ kovas prisimenant

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi ištikimas ir ilgametis Kauno „Žalgirio“ sirgalius Giedrius Šlikas.

Pirmą kartą „Žalgirio“ ir „CSKA“ komandos susitiko dar 1946-ais metais. Tuomet pergalę 4-ių taškų skirtumu (33:29) iškovojo raudonarmiečiai. Aukso karštlige vadinami 1983-1986 metai, kuomet šios komandos tarpusavyje kovojo šešiose finalo serijose iš eilės. Klubai pasidalino po tris čempionų titulus ir net tris kartus nugalėtojas paaiškėjo tik po pratęsimo. Iki tol Sovietų Sąjungos čempionate finalo serijos nebuvo rengiamos – aukso medalius gaudavo komanda, po reguliaraus sezono turnyrinėje lentelėje užėmusi pirmąją vietą.

Tai tik keli momentai, kuriuos „Kauno dienos“ studijoje aptarsime su G. Šliku. Puikią atmintį turintis vyras neklysdamas vardina rungtynių rezultatus ir yra išanalizavęs ne vieną ginčytiną istorinių rungtynių momentą. Jam tai padeda padaryti unikali aistra – G.Šlikas kolekcionuoja krepšinio rungtynių vaizdo įrašus. Jų jau turi surinkęs per kelis tūkstančius. Taip pat kuria internetui skirtą laidą „WikiŠliks“.

Tad prieš „Žalgirio“ ir „CSKA“ rungtynes kviečiame priminti įdomiausius šių amžinų varžovų susitikimų momentus „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau eile metų tas pats.

Jau eile metų tas pats. portretas
Tai ne krepšinis ,o komercija.

patriotas

patriotas portretas
Zaide kaunieciai pries CCCP rinktine,dabar zaidzia turtingi pries vargsus,kur sportas dingo,turbut paskendo pinigu juroj oj oj

Qinia

Qinia portretas
Juodaodziai amerikoooosai zaidzia , o ne raudonoji armija pries lietuvius!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių