Po štilio – koronaviruso sprogimas Kaune: antradienio vakarą – 14 naujų atvejų

Kaune antradienio vakarą nustatyta net 14 naujų koronaviruso atvejų. Tai pavyko išsiaiškinti, kai portalas kauno.diena.lt pradėjo domėtis situacija bendrovėje „Hegelmann Transporte“. 

„Turime keturis ligonius, kurie į Kauno klinikinę ligoninę kreipėsi anksčiau ir keturiolika atvejų iš vakar 26 tirtų“, – portalui kauno.diena.lt teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė. 

Keturiems asmenims koronavirusas buvo diagnozuotas anksčiau. Visi jie buvo gydomi ligoninėje. Trys iš jų joje dar likę. Vienas pervežtas į Abromiškes, kur šiandien vakare bus atvežti ir kiti 14 užsikrėtusiųjų.

Visi minimi susirgusieji – į bendrovę „Hegelmann Transporte“ būriu darbintis atvykę uzbekai arba jau esami darbuotojai. Likę 15 asmenų, kuriems koronaviruso tyrimas yra neigiamas, įpareigoti izoliuotis. Jie yra aukštos rizikos, turėję artimą kontaktą su sergančiaisiais, tad liga gali išryškėti vėliau.

„Liepos 2 d. 22 Uzbekijos Respublikos asmenys lėktuvu atskrido į Rygą, iš kur firmai prisiklausančiu autobusu atvyko į Kauną. Atvykę asmenys yra kandidatai įsidarbinti UAB „Hegelmann Transporte“ tolimųjų reisų vairuotojais. Išklausę ir sėkmingai praėję nustatytus mokymus atvykę asmenys gali būti įdarbinti įmonėje“, – komentavo bendrovės žmogiškųjų išteklių vadovė Aistė Mardosaitė.

Šiandien paimti tyrimo mėginiai dar 180 žmonių. Jie visi priskiriami jau žemai rizikai, tačiau laukdami rezultatų jie taip pat turi izoliuotis.

„Įmonė [laikinai] stabdo veiklą. Ją sustabdys, kol tyrimų rezultatų sulauks. Atliekama patalpų dezinfekcija“, – sakė O. Ivanauskienė.

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras neslėpė, kad tai – neeilinė situacija.

Dedame pastangas, kad galimas koronaviruso židinys būtų kuo skubiau lokalizuotas.

„Dedame pastangas, kad galimas koronaviruso židinys būtų kuo skubiau lokalizuotas. Visi artimi kontaktai su asmenimis, kuriems nustatytas COVID-19 užkratas, operatyviai identifikuoti. Šiuo metu liga diagnozuota iš viso 18 asmenų. Dabar rengiamasi juos pristatyti į Abromiškes, kur gydomi sergantieji lengva ligos forma. Visi iš Uzbekijos Respublikos atvykę vairuotojai yra ištirti. Kauno mobiliojo patikrų punkto medikų brigada vietoje atlieka tyrimus ir vairuotojams, atvykusiems iš Ukrainos“, – komentavo P. Keras.

Jis minėjo, kad siekiama užtikrinti, jog visi likę įmonės darbuotojai bei kiti artimą kontaktą su sergančiaisiais turėję asmenys taip pat būtų nedelsiant ištirti mobiliajame patikrų punkte.

Iš viso numatyta atlikti per 200 tyrimų. „Dalies jų rezultatus jau turime, kitų laukiame rytoj“, – sakė P. Keras.

Liepos 14-osios duomenimis, koronavirusu Lietuvoje tebeserga 213 asmenų, 1571 – pasveiko, 130 žmonių yra izoliacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bbbb

Bbbb portretas
Banditai dirba pasitelke daktarus

earht king

earht king portretas
patys vos kapstomes ir matome tik bajeri kuri atveža kažin iš kur lenda į pabaltijos šalis matai kokiu būdų per riga ir į kauna o čia te tau nauja kubezda korona virusas ir dar svietymas atvežtinis , 14,vilnius 1, taip jau 15, o iš tikro sukeltos visos tarnybos urmas prekybos centras dirbti negali normaliai ,kam to reikia ko truksta vairuotoju pas mus mažai, nėra žodžio bedarbiu didėja kas diena okad imtu ir mokėtu tikra piniga transporto įmones užtektu savu, firistu, svietimu mums neriktu, o gydytojai vėl kraunami nesąmonem iš azijos šaliu o kiek kainoja kas moka iš mūsų mokėsčiu vyti lauk iki vieno savus rupinkite mokėkit ir tvarka bus, tegul uzbekijoj dirba ten ju namai ir darbas savus be darbo laiko bedarbiu skaičius didina ir pasakas seka , šengenas esam taip laikykimes tvarkos namo vykim,

Go

Go portretas
Kiek dar pudrinsit, žurnaliūgos neišmanėliai
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių