Pirmoji išankstinių Seimo rinkimų diena: kauniečiai keliauja prie balsadėžių

Spalio 8–10 dienomis vyksta išankstiniai Seimo rinkimai. Kaune balsą atiduoti galima dviejose vietose – Kauno miesto savivaldybės (Laisvės al. 96) ir Kauno rajono savivaldybės (Savanorių pr. 371) patalpose.

Išankstiniuose Seimo rinkimuose gyventojai gali balsuoti bet kurioje šiam balsavimui paruoštoje vietoje, nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos. Minėtomis dienomis balsavimo vietos bus atviros nuo 7 iki 20 val.

Antradienį kauniečiai pirmąją dienos pusę balsavo miesto savivaldybės Mažojoje salėje, nes Didžiojoje vyko tarybos posėdis. Šiam pasibaigus, rinkimų komisija pernešė balsadėžes, biuletenius ir kitą reikiamą rinkimų inventorių į didesnes erdves.

Kalbinti kauniečiai tikino, kad šiuose Seimo rinkimuose sudėtinga apsispręsti, kam patikėti valdžią. Teko nemažai debatų peržiūrėti, susidėlioti prioritetus ir tik tada eiti balsuoti. „Dabar svarbiausia – saugumas. Todėl mano pasirinkimas ir keliauja tai politinei jėgai, kuri turėjo planą, kaip apsaugoti Lietuvą“, – tikino viena rinkėja.

„Man norisi naujų vėjų, todėl balsavau už jaunus, veržlius žmones, kurie, manau, kad gali daug gero nuveikti“, – pasisakė ir pirmą kartą balsuoti atėjusi Rūta.

Keli sutikti rinkėjai – ne kauniečiai. Jie tikino, kad sekmadienį, pagrindinę rinkimų dieną, jie keliaus, todėl pilietinę pareigą nusprendė atlikti anksčiau.

„Labai patogu iš anksto balsuoti ten, kuriame mieste tada esi. Tikrai reikia, kad kuo daugiau žmonių ateitų balsuoti, nes dabar iš visų pakampių lenda nelabai aiškūs veikėjai, neramu, kad jie gaus mandatą“, – ir kitus ateiti balsuoti paragino klaipėdietė Kamilė.

Spalio 13 dieną vyks pagrindiniai rinkimai į Seimą. Pakartotinis išankstinis balsavimas vyks spalio 22–24 dienomis. O pagrindinė pakartotinio balsavimo diena – spalio 27 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tuoj skaičiuosim kiek turim debiloidų ir beretnikų, mankurtų

tam Kaunas

 tam Kaunas  portretas
Nedaryk gėdos mūsų miestui.

:))))

:)))) portretas
Greit skaiciuosim nemastancius,tinginius ir avinus,statistika
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių