Paskutinės metų vestuvės – po 60 kartu praleistų metų

Šešiasdešimt metų kartu pragyvenę 84 metų Jadvyga ir 83 metų Pranas Vytautas Bitinas paskutinę 2016 metų dieną dar kartą žengė prie altoriaus.

Praėjo smagiai

Deimantinis jų vestuvių jubiliejus iš pradžių iškilmingai buvo paminėtas Kauno rotušėje, o po to sutuoktiniai ir jų artimieji pasuko palaiminimo į bažnyčią.

Deimantinės Bitinų vestuvės tapo paskutine metų ceremonija Rotušėje.

„Gerai praėjo tie 60 metų kartu. Gyvenimą labai linksmai praleidome. Mano vyras yra labai geras žmogus. Dabar jis serga, bet vis tiek labai geras. Aš jį labai globoju, gerbiu ir myliu“, – sakė J.Bitinienė.

Su ja kalbėjomės iki santuokos jubiliejaus likus kelioms dienoms.

Su būsimu vyru ji susipažino būdama 24 metų. Jaunikis – metais jaunesnis.

Pora susipažino per vyro seserį. Dalyvavo jaunimo susitikime, kuriame pamatė ir Praną Vytautą. Grįžusi mamai pasakojo, kokį simpatišką vaikiną sutiko.

Tuo metu Pranas Vytautas, kaip pasakojo Jadvyga, turėjo draugę – pardavėją.

„Bet jo sesuo patarė jam žiūrėti į mane. Sakė, nepaleisk šitos mergaitės. Taip viskas ir prasidėjo. Greitai buvo vestuvės. Prisimenu, kaimynas su „Pobeda“ vežė į bažnytėlę“, – pasakojo J.Bitinienė, kuriai malda – svarbus dienos akcentas. Neis miegoti, kol nepadėkos Dievui už gerą dieną.

Kas sugalvojo tuoktis Naujųjų metų išvakarėse? Moteris sakė, jog tai buvo vyro seserų idėja.

Auksarankis vyras

Bitinai susilaukė trijų dukrų. Jos gimė kas dvejus metus.

„Dukros – labai geros. Jos mumis labai rūpinasi. Man nieko netrūksta“, – gyrė J.Bitinienė. Dukros rūpinosi ir tėvų deimantinių vestuvių organizacija.

Gimus vaikams, ji vis grįždavo dirbti į kailių fabriką „Vilkas“, kuriame įsidarbino būdama vos 16-kos.

„Tada dar nenorėjo manęs priimti dėl jauno amžiaus. Buvo sunkus darbas. Ten ir pradirbau iki pensijos“, – prisiminė moteris.

Nepaisant sunkaus darbo, ji sakė dėkojanti likimui už tai, kaip viskas pasisuko.

„Esu labai patenkinta savo gyvenimu. Labai gerai sutariame su vyru, jis turi auksines rankas. Ko nesiimdavo, viskas pavykdavo. Ir elektrikas, ir buhalteris, ir akordeonu grojo“, – pasakojo kaunietė.

Kuo ją labiausiai sužavėjo būsimas sutuoktinis? Akordeonu rankose ir linksmu būdu. 

Reikia tik sutarimo

Dabar jų laisvalaikiu labiausiai rūpinasi dukterys ir jų šeimos. Abu nuveža į sanatoriją. Abu dažnai lanko namuose.

„Kviečia pas save ar atvažiuoja į svečius ir viena, ir kita, ir trečia. Turiu ir daug anūkų, proanūkų. Visi mane labai myli. Babyte vadina“, – kalbėjo kaunietė ir teigė, kad akimirkos su šeima jai yra pačios smagiausios.

„Duok Dieve, kad anūkai ir proanūkiai sugyventų, tarpusavyje šeimose sutartų. Daugiau nieko ir nereikia“, – samprotavo J.Bitinienė.

Ji sakė, kad aplinkiniai stebisi, kokie geri jos su vyru tarpusavio santykiai. „Man kaimynai beveik pavydi. Sako, Jadvyga, kaip tu taip moki vyrą prižiūrėti. Dabar jį myliu gal net labiau nei pirmai“, – susimąstė moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimynė

kaimynė portretas
sveikatos Jums.Ilgų metų!

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrai smagu skaityti straipsnį apie tokią šeimą, kuri nugyveno kartu tiek metų ir išliko kartu nepaisant visų sunkumų, kuriuos teko įveikti, apie juos nekalba, o džiaugiasi gražiu gyvenimu. Būtų smagu matyti daugiau tokių straipsnių apie gražią šeimą, kai vaikai užauginti, kuomet tokie žmonės daugiausiai pamirštami, apie juos visuomenė tyli, tarsi jie neegzistuotų arba straipsniai tik neigiami, lyg jie patys kalti, kad juos visi pamiršę ir pagalbos jie ne visada sulaukia. Nors mano šeimyninis gyvenimas nesusiklostė su vyru, be meilės ilgai su kitu žmogum išgyventi sunku, ateina laikas, kai turi pripažinti pralaimėjimą ir išeiti, palikti tą kitą žmogų tam, kad jis dar turėtų galimybę sukurti savo laimę meilėje. Na ir pati dar gyva esu. Išsigydysiu žaizdas ir ieškosiu savo meilės. Sėkmės Jums jaunieji, jums irgi prasideda naujas gyvenimo etapas, pats svarbiausias, kai galima ištaisyti klaidas kurias padarėte su savo vaikais, o taisote su anūkais. Seneliai anūkus myli labiau nei vaikus.

Turtėtumei

Turtėtumei portretas
džiaugtis, kad viskas gražu, bet po dešimties metų tik tokių porų vestuvės ir bebus Lietuvoj. Jauni tuoksis užsienyje.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių