Pasižvalgykite: sparčiai pildosi „Mokslo salos“ ekspozicija

  • Teksto dydis:

Jau rudenį Kaune duris atvers mokslo ir inovacijų centras „Mokslo sala“. Tai bus pirmasis toks objektas šalyje, tad ruošiama išskirtinė ekspozicija. Į Nemuno salą vis atvežami nauji eksponatai, kurie atras savo vietą ir naujame objekte, kuris neabejotinai taps traukos centru.

„Sparčiai artėja pirmojo Lietuvoje mokslo populiarinimo muziejaus „Mokslo sala“ atidarymas! Šiuo metu Nemuno saloje esančioje erdvėje įrenginėjama ekspozicija bei montuojamas planetariumas“, – informavo miesto atstovai, pakvietę virtualiai pasižvalgyti į jau esamus eksponatus.

Muziejuje įsikurs nuolatinės ir laikinosios mokslo populiarinimo parodos, Kauno STEAM metodinis centras, planetariumus, konferencijų ir renginių erdvės.

„Kauno diena“ skelbė, kad „Mokslo salos“ ekspoziciją sudarys aštuonios tarpusavyje susipinančios temos, o įvairūs eksponatai leis pasinerti į mokslo gelmes. Mokslo centro idėjos ašis – trys tarpusavyje susiję elementai, kurie sukuria mus supantį kasdienį pasaulį, – žmogus, aplinka, mašina.

Visi eksponatai pajungs šias temas: žmogaus kūnas ir sveikata, gamta ir aplinka, atliekos ir tarša, energija ir transportas, komunikacija. Paskutinė, bet tikrai ne prasčiausia „Mokslo salos“ būsimos ekspozicijos tema skirta ikimokyklinio amžiaus (trejų–šešerių metų) vaikams.

Nuolatinę ekspoziciją sudarys 140 eksponatų. Jie įprastai bus keičiami maždaug kas aštuonerius metus, priklausomai nuo lankytojų srautų. Laikinosios ekspozicijos, kurioms skirta atskira daugiau kaip 450 kv. m. erdvė, bus keičiamos kartą per metus ir vis iš naujo žadins lankytojų smalsumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonei iš Klp atsakau

Nuomonei iš Klp atsakau portretas
Sakot nėra dangoraižių Kaune, o kam jie? Tuštybė. Man ir primokėjus negyvenčiau dangoraižyje. Lango neitų atsidaryti dėl smogo ir triukšmo. Vaikystėje patiko Vilnius. Dabar ne. Nevažiuoju jau gal kokie 5 metai. Išskyrus kai reikia skristi , važiuoju į aerouostą, nes dažnai skrendu kur nors. Net pravažiuojant pro šalį įspūdis ne koks , čia tik mano nuomonė. Nebūtinai ji gali patikti kitiems. Bet Kaunas - jėga. Ką užsibrėžia -tą ir padaro. Ir stadionai šaunūs ir sutvarkytos poilsio zonos, laisvės alėja, Mokslo sala. Tiltus baigia statyti. Lietuvos širdis.

Ele

Ele portretas
Kas nepatenkinti Kaunu,siūlau nuvažiuoti į Vilnių, pasivažinėti po miestą jų troleibusais.Idomu,ar liksit patenkinti važiuodami tarskanciais,barskanciais,smirdanciais,be vėdinimo troleibusais,kuriose neveikia svieslentes,nėra jokios informacijos,tik triuksmas,tvankus oras.Tada sakysite - kaip Kaune gera.

Klausimukas

Klausimukas portretas
kodėl kremliaus troliai, nekenčiantys Lietuvos, myli Matijošaitį ?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių