Pasipiktinęs kaunietis: nespėjai atnešti šiukšlių – nešiesi jas namo

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai praėjusią savaitę skundėsi dėl pasikeitusių šiukšlių išvežimo sistemos ir dėl atsiradusios dar didesnės netvarkos miesto centre ir Senamiestyje.  

„Baisu, kas darosi Senamiestyje su nauja šiukšlių išvežimo sistema. Panaikinti konteineriai, šiukšles mašina rytais surenka tik tas, kurios sudėtos žaliuose „Kauno švaros“ maišeliuose, o kiti gyventojai jų neturi – deda į juodus, ir vaizdas gaunasi, toks kaip nuotraukose. Čia aplink visi pakraupę ir dėl to, kad jeigu nespėji nuo 7.30 val. iki 7.40 val. išmesti šiukšlių, nešiesi jas atgal“, – dėstė vienas skaitytojų.

Kitas kreipimasis gautas dėl situacijos prie Kęstučio g. 87 namo.

„Prie kieme esančio antrinių atliekų (mėlynos spalvos) konteinerio baisu prisiliesti, dangtis murzinas, iš konteinerio dvokia. Nuo liepos mėnesio ieškau atsakingų už konteinerio priežiūrą – kas gali pakeisti murziną konteinerį švariu. Kelis kartus skambinau „Kauno švarai“, teiravausi Kauno miesto savivaldybės atsakingų pareigūnų, kreipiausi į Visuomenės sveikatos centrą, kuris nukreipė atgal į Kauno miesto savivaldybę, kaip kontroliuojančią instituciją, deja, atsakingos institucijos, kuri privalo prižiūrėti konteinerius bei keisti juos kai yra murzini, neatsirado“, – rašė kaunietė.

Baisu, kas darosi Senamiestyje su nauja šiukšlių išvežimo sistema.

Už atliekų tvarkymą Kaune atsakingos bendrovės „Kauno švara“ atstovė Giedrė Janavičienė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad komunalinės atliekos Senamiestyje vežamos kiekvieną dieną numatytu laiku.

„Gyventojai, kurie neturi maišelių su bendrovės „Kauno švara“ logotipu, turėtų atvykti į įmonę jų pasiimti. Esant poreikiui, čia taip pat yra galimybė įsigyti daugiau ženklintų maišų“, – pirmadienio vakarą komentavo G.Janavičienė.

Anot jos, sprendimas rinkti komunalines atliekas apvažiavimo būdu iš numatytų vietų ir nurodytu laiku buvo priimtas susirinkimo „Dėl alternatyvių komunalinių atliekų tvarkymo būdų paieškos“ metu, nurodoma, kad jame dalyvavo gyventojų, savivaldybės, viešosios tvarkos, seniūnijos ir bendrovės „Kauno švara“ atstovai.

„Teisingai rūšiuojant atliekas pakuočių ir pakuočių atliekų rūšiavimo konteineriai neturėtų skleisti nemalonaus kvapo. Tačiau atsižvelgiant į susidariusią situaciją, konteineris minėtu adresu bus išplautas rugsėjo 18 dieną“, – vakar teigė G. Janavičienė.

Dėl susidariusios netvarkos Senamiestyje, anot pašnekovės, dalį kaltės turėtų prisiminti ir gyventojai.

„Nuotraukose matyti, kad gyventojai prinešę ne tik komunalinių, bet ir didelių gabaritų atliekų (fotelis, spintelė, kėdė ir kt.)“, – neigiamą tendenciją pastebėjo „Kauno švaros“ atstovė. 

Ji aiškino, kad tokias atliekas patys gyventojai turi pristatyti į stambių atliekų priėmimo aikšteles. Jas galima rasti:

•      Ašigalio g. 20A,  tel.: 8 37 386949;

•      Julijanavos g. 1A, tel.: 8 37 386949;

•      Energetikų g. 60, tel.: 8 682 55783;

•      Raudondvario pl. 155D, tel.: 8 682 55782;

•      Kuršių g. 9E, tel.: 8 673 15855;

•      Palemono g. 12E, tel.: 8 683 38403;

•      Vandžiogalos g. 92B, tel.: 8 683 03874;

•      Chemijos g. 4E, tel.: 8 683 03916.


Šiame straipsnyje: šiukšlėsatliekosKauno švarakonteineriaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
yra stambių atliekų surinktuves, ačiū uz jas.Tikrai geras dalykas,nuvezi ,priima be problemų.

Papa

Papa portretas
Sita nuotrauka dar grazi.Cia buvo tiek prikrauta po konteineriu panaikinimo.Stovejo 6 konteineriai cia ir visas senamiestis, iskaitant ir visas kavines cia nese siuksles.Vero cafe puodelius darbuotojai maisais naktim nesdavo kad nematytu niekas.O dar kiek su masinom vaziuojanciu ismesdavo po 4 maisus.Kiekviena ryta vezdavo nes dar kita ryta jau nepravaziuosi su masina.Atsikrauste gyventojas i ta nama ir nenori konteineriu po langais.Tai turim maiselius.Gyventojai nesutiko.Nusprende uz mus.Nes mano sutarty su kauno svara parasyta kad moku uz konteineri

Senamiesčio gyventoja

Senamiesčio gyventoja portretas
O tiesa paprasta: tiesiog atsirado vienas "gudrutis" , kuris matyt, prie valdžios arčiau, įsigijo butą senamiestyje name prie konteinerių ir ėmė visais įmanomais būdais reikšti nepasitenkinimą konteineriais prie jo namo. Va ir turim sprendimą. O mes aplinkinių namų gyventojai nei apie jokius susirinkimus savivaldybėje, nei apie naują šiukšlių išvežimo sistemą nieko nežinojome, kol konteineriai nedingo ir nepasiskambinom į Kauno švarą. Va ką sugeba padaryt vienas nepasitenkinęs, bet prie valdžios. O savivaldybei, jei ne gėda už tokius nesamoningus sprendimus, tai bus gėda, kai senamiestis taps panašus į Neapolį!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių