Kauno gimnazijoje – nepagrįsta panika dėl koronaviruso

Po Lietuvą sklindantys gandai neaplenkė ne tik Kauno ligoninių, bet ir mokyklų. Neoficialiais duomenimis, kai kurie moksleiviai, tėvams pripasakoję nebūtų dalykų, sau pasidarė laisvą dieną.

Šiandien su portalu kauno.diena.lt susisiekusi kaunietė pranešė apie esą nežinomybės apgaubtą situaciją Jono Jablonskio gimnazijoje. Pasak jos, vakar į gydymo įstaigą dėl aukštos temperatūros buvo išvežta šios mokyklos vienuoliktokė, neseniai grįžusi iš Šiaurės Italijos.

Moters teigimu, kai kurie gimnazijos mokiniai baiminasi, kad Lietuvoje nebūtų fiksuotas koronaviruso atvejis.

„Žinau, kad trečiadienį į Kauno klinikas iš J. Jablonskio gimnazijos buvo išvežta mergaitė, nes karščiavo. Tačiau mokykla apie tai tėvų neinformavo“, – pasakojo kaunietė.

Esamą situaciją moteriai esą nušvietė jos duktė, lankanti minėtą mokymo įstaigą. Mokinės teigimu, vakar kelios mokinės, turėjusios tiesioginį kontaktą su vienuoliktoke, grįžusia iš Šiaurės Italijos, buvo pakviestos apsilankyti gimnazijos sveikatos specialistės kabinete. Esą dar prieš tai tame pačiame kabinete lankėsi ir toji mergina, kuri dėl aukštos temperatūros pamokų metu skubiai buvo išvežta į gydymo įstaigą.

Kažkas skleidžia dezinformaciją.

„Kaip supratau, kadangi trečiadienį gimnazijos direktorės nebuvo, ji nelabai kažką žino apie šį atvejį“, – spėjo pašnekovė.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams ketvirtadienio rytą susisiekus su Kauno J. Jablonskio gimnazijos direktore Danguole Miškiniene, pastarąsias kalbas ji paneigė.

Danguolė Miškinienė

„Joks vaikas vakar nebuvo išvežtas iš gimnazijos nei greitosios pagalbos automobiliu, nei kitu būdu. Kažkas skleidžia dezinformaciją“, – teigė gimnazijos vadovė.

Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas taip pat tikino apie tokio pobūdžio atvejį nežinąs, todėl negalįs nei patvirtinti, nei paneigti. „Jeigu pas mus bus toks ligonis su koronaviruso diagnoze, tikrai paskelbsime tai, kas aktualu visuomenei, kol neturime, tai nieko ir nekalbame“, – sakė pašnekovas.

Portalo turimais duomenimis, jei Lietuvoje būtų fiksuotas koronaviruso atvejis, toks pacientas būtų vežamas ne į Kauno klinikas, o į Kauno klinikinę ligoninę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edita

Edita  portretas
Na Sveikatingumo ir sporto Gedemino gimnazijoje vaikai gryže iš Italijos keliauja i mokykla ,bendrauja su klasiokais ,o mano vaikas susirgo pagal gydygoja ir gripo tyrima Gripas ,o siandiena paskambino aukletoja ir pasake kontaktavo su klasiokais pasitikrinkite nuo korono viruso .Na paskambinus gydytojai buvo pasakyta ,bus auksta temperatura kvieskite greitaja .

jovita

jovita portretas
konkurentu del krepselio darbas nori pakenkti j. jablonskio gim.ir direktorei tapti metu kauniete vaikai to nesugalvotu geda

sendien

sendien portretas
lygtai jo Nera Lietuvoje,bet rytoj neaisku,bet 141 viskam pasiruoses,pasamoneje.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių