A. Palionis dėl ŽŪM perkėlimo į Kauną: galutinio sprendimo dar nepriėmiau

Kandidatas į žemės ūkio ministrus Andrius Palionis Seime teigė dar neapsisprendęs dėl savo pozicijos perkeliant Žemės ūkio ministeriją į Kauną, tačiau užsiminė, kad dabar laukia svarbios derybos dėl naujo ES finansinio laikotarpio. Jis taip pat teigė, kad paankstintų glifosato, galimai vėžį sukeliančio herbicido, draudimą naudoti tik pirmiau radus alternatyvų šiam preparatui.

„Dar nesu ministras ir susipažinęs su visa procedūra, kuri įvyko, bet ateinantys derybų metai nulems mūsų naujojo finansinio laikotarpio mūsų gerovę, ką išsiderėsime septyniems metams į priekį. Tikiu, kad kai užimsiu ministro kėdę, tada priimsiu galutinį sprendimą“, – Seime sakė A. Palionis.

Kandidatas į ministrus išreiškė norą finansavimą žemės ūkiui išskirstyti į ūkius pagal dydį.

„Gvildenome tokią idėją, kad išskirti ūkius: smulkius, vidutinius ir stambius, kad būtų trys vokai pasiūlymų, o ne bendras. Kad konkurencija tarp ūkininkų, kurie smulkūs, būtų teisingesnė, o visos paramos neprisiimtų tik stambūs ūkiai“, – teigė A. Palionis.

Kai užimsiu ministro kėdę, tada priimsiu galutinį sprendimą.

Paklaustas, ar pagreitintų glifosato uždraudimą naudoti, A. Palionis teigė, kad pirmiausia reikėtų surasti alternatyvų.

„Suprantu, kad yra Europos Komisijos sprendimas 2024 m. baigti naudoti glifosatą. Aš nieko blogo nematau, jei tai naudojama ne ant grūdinių kultūrų. Didžiausia problema naudojant šį preparatą, kai purškiami patys javai. Pritarčiau tam, kad javai nebūtų purškiami prieš brandinimą. Tik turėtume surasti alternatyvas, nes kiti herbicidai, kurie galimi naudoti brudams, tada negalima naudoti šiaudų. Jei tos alternatyvos atsirastų greičiau, tada sutikčiau, kad uždraustume purškimą grūdų šiuo herbicidu anksčiauׅ“, – sakė A. Palionis.

ELTA primena, kad vietoje Giedriaus Surplio atnaujintoje Vyriausybėje siūloma „socialdarbiečio“ A. Palionio kandidatūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Dar vienas išminčius atsirado, reikia gi parodyti savo galią.

arba p e r k e l s i ministeriją ,

arba  p e r k e l s i   ministeriją , portretas
arba prišiksi k e l n e s-- jeigu ministras ir toliau n e s u v o k s, kad VYRIAUSYBĖS priimti sprendimai privalo būti v y k d o m i .

kaip

kaip portretas
paspirtukas ar šuniui penkta koja , taip ir ministerija čia reikalinga ............. maitinsimės konservais
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių