Pakibo 30 mln. eurų investicijos: savivaldybė leido, bet po mėnesio apsigalvojo

Antradienį Kauno savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkėje įtrauktas nutarimo projektas sustabdyti statybas, kuriomis siekiama sutvarkyti nebaigto statyti monolitinio viešbučio „Britanika“, virtusio vaiduokliu, teritoriją, esančią Kęstučio g. 26, centrinėje Kauno miesto dalyje. Tarptautinio tinklo viešbutį buvo rengiamasi statyti su konkurencinga 500 vietų konferencijų sale.

Bendrovės „K26“ direktoriaus Rolando Balčikonio teigimu, toks savivaldybės sprendimas jiems visiškai nesuprantamas ir keliantis daug klausimų. Dar šių metų liepos mėnesio pabaigoje statyboms Kauno savivaldybės taryba pritarė vienbalsiai, o dabar sprendimą rengiasi stabdyti remdamasi net ne skundu, o besiribojančio kaimyno – „Best Baltic/Daniela“ viešbučio paklausimu dėl Kauno miesto savivaldybės planų nustatinėti servitutus ir pravažiavimus per bromą.

„Jei savivaldybė antradienį nuspręs stabdyti projektą, bus užkirstas kelias apleistai miesto teritorijai sutvarkyti. Sustabdytas 30 mln. eurų investicinis projektas. Kauniečiai, be kita ko, nesulauks ne tik miestą puošiančio prabangaus viešbučio, bet ir maždaug 100 naujų darbo vietų. Iki šiol į projektą jau investuota apie 4 mln. eurų“, – sako R. Balčikonis.

R. Balčikonis stebisi, kad savivaldybė projekto, stabdančio statybas, aiškinamajame rašte remiasi  su sklypu besiribojančio kaimyno UAB „Liuks NT“ advokatės Olgos Petroševičienės klaidingomis faktinėmis aplinkybėmis parašytu prašymu tiesiog suteikti informaciją apie būsimas statybas, o ne jokiu skundu, nes žemės sklypas, kuriame planuojamos viešbučio statybos, nepriklauso Kauno miesto savivaldybei, – tai bendrovės „K26“ nuosavybės teise valdomas sklypas.

Pasak R. Balčikonio, su sklypu besiribojančio kaimyno bendrovės „Liuks NT“ rašte taip pat klaidingai nurodoma, kad visas transporto priemonių judėjimas bei patekimas į būsimą viešbutį tiek planuojamų statybų metu, tiek po jų yra numatomas būtent per vienintelį įvažiavimą į žemės sklypą iš A.Mickevičiaus gatvės pusės. R. Balčikonis tikina, kad bendrovė turi teisę ir galimybę į savo žemės sklypą patekti iš trijų pusių: iš A.Mickevičiaus gatvės, iš Kęstučio gatvės, ir iš žemės sklypo šiaurinės kraštinės. Todėl visi trys, o ne vienas patekimo kelias, pasak direktoriaus, teisės aktų nustatyta tvarka yra ir bus naudojami patekimui į žemės sklypą. Tuo labiau, anot R. Balčikonio, didžiausią srautą yra planuojama nukreipti į/iš Kęstučio gatvę, o ne A.Mickevičiaus gatvę, kur yra besiribojančio kaimyno, viešbučio „Best Baltic/Daniela“ tarpuvartė.

Iki šiol į projektą jau investuota apie 4 mln. eurų.

Direktorius patvirtino, jog antradienį mėgins dalyvauti Kauno savivaldybės tarybos posėdyje, kai bus svarstomas sprendimo projektas sustabdyti statybas.

„Bandysime dalyvauti. Tikimės, kad mums leis pateikti visus argumentus. Posėdis yra viešas, registruosimės kaip svečiai ir bandysime gauti galimybę išdėstyti argumentus visai tarybai“, – sakė R. Balčikonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stepas

Stepas portretas
Akivaizdu,kad kas taip davė didesnį otkata. O gal įr krabo klanas?

stringa, nes ne krabų gaujos biznis ?

stringa, nes ne krabų gaujos biznis ? portretas
per mažai į godžias srėbtuves įkrito ?

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvoje tai jau tapo iprasta, visa laikas viska stabdyti ir neleisti
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių