Paketai su koldūnais – dovana ar politinė provokacija?

Artėjant antrajam mero rinkimų turui, kauniečiai sukluso gavę dovanų maisto paketus, kuriuose – „Viči“ koldūnai. Ar tai kandidato į merus Visvaldo Matijošaičio užslėptas bandymas papirkti rinkėjus, ar jo oponento Andriaus Kupčinsko aplinkos provokacija?

Artėjant antrajam mero rinkimų turui, kauniečiai sukluso gavę dovanų maisto paketus, kuriuose – „Viči“ koldūnai. Ar tai kandidato į merus Visvaldo Matijošaičio užslėptas bandymas papirkti rinkėjus, ar jo oponento Andriaus Kupčinsko aplinkos provokacija?

Kauniečiai dalijasi nuotraukomis, kuriose užfiksuotas paketas, dalytas miestiečiams pastarosiomis dienomis. „Coca-Cola“ ženklais pažymėtame plastikiniame maišelyje – didelis šio gėrimo butelis, lankstinukas su „Coca-Cola“ simbolika, kur rekomenduojamas šio gėrimo ir maisto derinys, taip pat – sultinio kubeliai ir „Viči“ koldūnų pakelis. Būtent koldūnai sukėlė įtarimų, kad tai gali būti neteisėta dovana rinkėjams ir užslėpta politinė reklama, nes koldūnus gamina kandidato į merus Visvaldas Matijošaičio vadovaujama „Vičiūnų“ įmonių grupė.

Kai kurių Žaliakalnio gatvių gyventojai pranešė pašto dėžutėse radę ant paprasto A4 formato lapo atspausdintą informaciją „Apie Matijošaičio praeitį dabartį ir ateitį“, kur vardijamos galimos kandidato į merus nuodėmės ir prasižengimai. Šios informacijos niekas nepasirašo. Nėra ir nuorodos, kad tai politinė reklama, tačiau akivaizdu, kad tai nukreipta prieš V.Matijošaitį.

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos Kauno rinkimų štabui vadovaujantis Remigijus Skilandis patvirtino jau žinantis apie paketus su gėrimais ir koldūnais.

„Gavome pranešimų apie tai ir nuotraukų. Atidavėme šią informaciją mūsų atstovui Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK). Jis pateikė skundą, kad išsiaiškintų, ar tai susiję su rinkimais, ar ne“, – informavo R. Skilandis.

Jis kategoriškai neigė, kad tai gali būti konservatorių provokacija prieš konkurentą antrajame mero rinkimų ture.

„Eikit, juokaujate! Iš kur tiek kokakolos?“ – nusijuokė R.Skilandis. Paklausus, ar jis žino, kiek tokių paketų buvo išdalyta, R.Skilandis paaiškino: „Kiekių nežinau, bet matėme nuotraukas, kad buvo autobusiukas su „Coca-Cola“ ženklais. Sako, kad čia kažkokia akcija, bet keista ta akcija tokiu metu“, – svarstė konservatorių rinkimų štabo vadovas.

Jis sakė žinantis ir apie įvairaus turinio prieš V. Matijošaitį nukreiptus pranešimus kauniečių pašto dėžutėse. „Neturime laiko ir tokiais dalykais neužsiimame. Visi mūsų leidiniai – lankstinukai ir skrajutės – deklaruoti VRK“, – įtarimus rengiant provokacijas atmetė R. Skilandis.

„Apgailestaujame, kad žmonėms dalijamos tokios agitacijos prie bažnyčių, į pašto dėžutes. Jose žeminamas policijos vardas, minima ir prezidentė. To neturėtų būti rinkiminėse kampanijose, – teigė „Vieningo Kauno“ komunikacijos vadovas Dominykas Jakštas. – Apie „Coca-Cola“ paketus žinome tiek pat, kiek ir jūs. Kol kas nieko negalime pakomentuoti“.

„Čia tiesiog mūsų rinkodaros akcija, kuri su rinkimais neturi nieko bendro. Dalijami paketai su koldūnais arba su makaronais“, – telefonu paaiškino „Coca-Cola“ atstovybės Lietuvoje darbuotoja.

Vėliau bendrovė išplatino pareiškimą, kuriame teigiama: „Coca-Cola“ politikos atžvilgiu laikosi griežtai neutralios pozicijos ir su politikais nebendradarbiauja. Siekiant išvengti galimų nesusipratimų, „Coca-Cola“ akcija Kaune laikinai sustabdoma ir bus tęsiama po rinkimų". Anot gėrimų gamintojos, Lietuvoje surengta akcija siekiama pabrėžti valgymo kartu su šeimos nariais svarbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to hmm

to hmm portretas
dar kartą paskaityk straipsnį.Kalba eina,kad prie coca-colos priedas.Tad kodėl apie tą priedą nekalbėjo prieš pirmus rinkimus,o tik dabar kai akcija pasiekė Kauną?

moteriškė

moteriškė portretas
Tik prieš rinkimus pakvietimai į koncertą buvo dalijami nemokamai, o ne rinkimų metu į visus šventinius renginius salėse kviečiami tik išrinktieji, ir vis tie patys. O prie Coca-colos į namus mergaitės man atnešė makaronų, ir visai ne "Viči"...

Ot

Ot portretas
Aš nei kokakolų, nei pepsikolų negeriu ir kitiems nepatariu. Tokiais skysčiais tik suodžius šveist. Ir rinkimai čia nė prie ko. Nebent kažkas bando kuo daugiau rinkėjų išnuodyt prieš antrą turą?
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių