Pakaunės ugdymo įstaigose dėl COVID-19 vėl bus testuojami paviršiai

Ateinančią savaitę pakaunės mokyklose ir darželiuose pradedamas paviršių testavimas. Tai daryti nuspręsta visoje šalyje, taip pat Kauno rajone, augant sergamumui koronaviruso infekcija.

ELTA primena, kad praėjusiais mokslo metais, esant tam tikram susirgimų COVID-19 skaičiui, buvo reikalavimas atlikti paviršių testavimus ugdymo įstaigose, šįmet tai – tik rekomenduojama.

Pirmieji paviršių ėminiai Kauno rajono savivaldybės ugdymo įstaigose bus paimti antradienį ir išsiųsti į laboratoriją tyrimams dėl koronaviruso nustatymo.

Pasak savivaldybės atstovų, paviršių testavimas bus atliekamas 10 mokyklų ir 7 darželiuose (75 ugdymo grupėse): Babtų gimnazijoje, Batniavos mokykloje daugiafunkciame centre, Ilgakiemio mokykloje-darželyje, Kačerginės mokykloje daugiafunkciame centre, Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje ir jos Ramučių skyriuje, Kulautuvos pagrindinėje mokykloje, Piliuonos gimnazijoje ir jos Viršužiglio skyriuje, Vandžiogalos gimnazijoje ir jos darželio grupėje, Girionių darželyje, Noreikiškių lopšelyje-darželyje „Ąžuolėlis“, Garliavos lopšelyje-darželyje „Eglutė“, Domeikavos lopšelyje-darželyje, Raudondvario lopšelyje-darželyje „Riešutėlis“, Vilkijos lopšelyje-darželyje „Daigelis“.

„Tikime, jei kuo daugiau saugumo ir prevencinių priemonių imsimės, tai padės mums užkirsti kelią ligos plitimui“, – teigė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Anot jo, paviršių testavimas bus atliekamas tik tose ugdymo įstaigose, kurios to pageidavo. „Kad testavimas įvyktų, turėjo būti gauta ne mažiau nei 30 proc. mokinių tėvų sutikimų“, – aiškino M. Rikteris.

Tokie tyrimai atliekami vieną kartą per dvi savaites. Darželiuose ir mokyklose ėminius nuo paviršių rinks ir juos siųs į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistai, teigiama Savivaldybės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių