Pakaunėje šimtukų aruodas padidėjo beveik trigubai

  • Teksto dydis:

Šiemet Kauno rajono abiturientai per valstybinius brandos egzaminus gavo 20 šimtukų. Pernai jų buvo septyni. Po kelerių metų pertraukos lyderių vardą susigrąžino dvylika šimtukų pelniusi Garliavos Juozo Lukšos gimnazija.

Liepos 15 d. geriausiai egzaminus išlaikę abiturientai, jų mokytojai ir tėvai buvo pakviesti į Raudondvario pilį, kur septyniolikai moksleivių įteikti Kauno rajono savivaldybės atminimo medaliai, mero Valerijaus Makūno vardiniai laikrodžiai ir 200 eurų premijos. Gimnazistus rengę pedagogai paskatinti 500 eurų premijomis.

Meras džiaugėsi, kad šiemet egzaminų barjero neįveikė gerokai mažiau mokinių, o geriausiųjų gretos žymiai išaugo, ir pabrėžė, kad gerus rezultatus lemia ne tik kruopštus moksleivių darbas, bet ir pedagogų kūrybiškumas, nuoširdus noras padėti auklėtiniams. 2024 m. valstybinius ir mokyklinius brandos egzaminus laikė 480 Kauno rajono savivaldybės gimnazijų abiturientų ir penkiolika eksternų. Visų brandos egzaminų išlaikymo vidurkis Kauno rajone lenkia šalies vidurkį, nežymiai prastesni tik informacinių technologijų egzamino rezultatai.

Gerus rezultatus lemia ne tik kruopštus moksleivių darbas, bet ir pedagogų kūrybiškumas, nuoširdus noras padėti auklėtiniams.

Geografijos, biologijos, chemijos, vokiečių ir rusų kalbų egzaminus išlaikė visi juos pasirinkę Kauno rajono abiturientai. Istorijos egzamino išlaikymas – 99,38, anglų kalbos – 99,54, fizikos – 97,4, lietuvių kalbos ir literatūros – 95,06, matematikos – 92,1, informacinių technologijų – 91,94 nuošimčių.

Keletą metų geriausių Kauno rajono mokyklų rikiuotėje karaliavo direktoriaus Vidmanto Vitkausko vadovaujama Garliavos Juozo Lukšos gimnazija, tačiau vėliau užleido pozicijas kitoms gimnazijoms. Pernai garliaviškiai per brandos egzaminus nepelnė nė vieno šimtuko, užtat šiemet atsigriebė su kaupu ir vėl atsidūrė viršūnėje – šios gimnazijos moksleivių žinios maksimaliais balais įvertintos net dvylika kartų.

Daugiausia plojimų Raudondvario pilies Baltojoje salėje aidėjo Aistei Marozaitei, kuri pelnė tris – lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos bei anglų kalbos – 100 balų įvertinimus. Abiturientei atiteko ne tik mero dovanos, bet ir Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo vienkartinė stipendija. Kita garliaviškė Gabija Kleizaitė 100 balų įvertinta per lietuvių kalbos ir literatūros bei anglų kalbos egzaminus.

Domeikavos gimnazijos bendruomenė gali džiaugtis keturiais šimtukais, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ugnės Karvelis gimnazija – trimis, Raudondvario gimnazija – vienu.

Po tris šimtukininkus išugdė Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Jūratė Petrikaitė ir matematikos mokytoja metodininkė Daiva Bukauskienė, po du – anglų kalbos mokytoja ekspertė Edita Liutkevičienė ir anglų kalbos mokytoja metodininkė Raimonda Žvinienė.

Du Domeikavos gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Laimos Bylienės ir du anglų kalbos mokytojos metodininkės Vydos Grinienė paruošti abiturientai taip pat pelnė šimtukus.

Gerų rezultatų pasiekė ir Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Giedrės Gustienės, VDU Ugnės Karvelis gimnazijos matematikos mokytojos metodininkės Vitalijos Boskienės, anglų kalbos vyr. mokytojos Tatjanos Tautkevičienės ir geografijos mokytojos metodininkės Eglės Poderienės, Raudondvario gimnazijos matematikos mokytojos ekspertės Ilonos Knyzelienės auklėtiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių