Pakartotinų seniūnaičių rinkimų prireikė ir daliai Kauno rajono

Dešimtyje iš 25 Kauno rajono savivaldybės seniūnijų rengiami pakartotiniai seniūnaičių rinkimai. Lapkričio 25-28 dienomis jie vyks trisdešimt septyniose seniūnaitijose.

Pasak savivaldybės, kandidatų į seniūnaičius registracija prasideda prieš 15 kalendorinių dienų ir baigiasi likus 7 kalendorinėms dienoms iki rinkimų. Kandidatu į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius. Seniūnaičiai renkami gyventojų susirinkime arba gyventojams balsuojant raštu.

Pakartotiniai seniūnaičių rinkimai vyks šiose seniūnijose: Akademijos, Babtų, Batniavos, Domeikavos, Garliavos apyl., Garliavos, Ringaudų, Taurakiemio, Užliedžių ir Zapyškio.

ELTA jau skelbė, kad pakartotinus seniūnaičių rinkimus rudens pradžioje teko organizuoti ir Kauno miesto savivaldybei. Nors čia balsuoti už seniūnaičius galima ir internetu, miesto gyventojų aktyvumas rinkimuose buvo vangus.

Seniūnaitis – seniūnaitijos bendruomenės atstovas, renkamas pačių tos vietovės gyventojų ketveriems metams. Jis atstovauja kiekvieno seniūnaitijos gyventojo interesams ir yra tarsi seniūno, bendruomenės ir kitų institucijų jungiamoji grandis. Seniūnaitis rūpinasi bendrijos kultūrine, sporto veikla, aplinka, bendrauja su gyventojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar sugalvojo kzkokiu nesamoniu kam dar reikalingi veltedziai lietuvoi dar ju mazai

Neveronys

      Neveronys portretas
Tai gerai tegu atstovauja ponui merų Tai gerai tegu atstovauja už neveronys ponui merui kad važiuotų autobusai normaliai iki mokyklos ir savaitgaliais ne ne du sykius
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių