Oficialu: P. Mačiulis palieka tarybą ir „Vieningą Kauną“

Antradienį į eilinį posėdį susirinkusi miesto taryba vienbalsiai pritarė praėjusią savaitę išreikštam Kauno mero pavaduotojo Povilo Mačiulio prašymui atleisti jį iš šių pareigų. Jis taip pat išeina iš tarybos ir "Vieningo Kauno". Tai paskutinė P. Mačiulio darbo diena savivaldybėje.

P. Mačiulis turėjo rinktis: darbas į prezidentus kandidatuojančio Vygaudo Ušacko komandoje ar vadovavimas miestui.Tačiau jis žengė dar toliau.

"Po diskusijų su kolegomis įsitikinau, kad vien tik mano atsistatydinimo iš vicemero pareigų neužteks. Ir toliau liktų erdvės spekuliacijoms, kad dalyvauju prezidentinėje kampanijoje kaip „Vieningo Kauno“ atstovas. Todėl priėmiau sprendimą atsisakyti mandato miesto taryboje bei išstoti iš „Vieningo Kauno“ organizacijos. Tik tokiu atveju būsiu visiškai atviras bei nuoširdus ir nepaliksiu galimybių piktų liežuvių spekuliacijoms", – per posėdį sakė P. Mačiulis.

P. Mačiulis teigė, kad tai buvo labai sunkus sprendimas. "Patikėkite, visi šie sprendimai man labai sunkūs. Esu vienas iš keturių pirmųjų šios visuomeninės organizacijos steigėjų, ilgametis direktorius, valdybos narys ir dvi kadencijas atstovas miesto taryboje", - vardijo buvęs vicemeras.

Jis prašė suteikti galimybę jaunimui, juo patikėti. Taip, kaip P. Mačiuliu pasitikėjo Visvaldas Matijošaitis, kai vos 24 metų studento kandidatūrą iškėlė į vicemerus.

"Politika nacionaliniu ir savivaldos lygiu tampa vis mažiau populiari. Daugybė neigiamų pavyzdžių, tokie kaip pykčiai tarp partijų, susiskaldymas, korupciniai atvejai tiesiogiai atgraso jaunimą nuo dalyvavimo politikoje. Dar blogiau yra tai, kai jauni žmonės pabando dalyvauti rinkimuose ir juos laimi – tuomet susilaukia daug spaudimo, neigiamos reakcijos ir purvo drabstymo. Patikėkite, tai atlaikyti nėra lengva. Aš tai atlaikiau, tai mane užgrūdino. Tačiau aš jau savotiškai pasenau. Ir turi ateiti nauja karta, nauji žmonės, nauji veidai. Tik jauni žmonės gali keisti Kauną dar veržliau, su pergalingu optimizmu ir pagal savo pasaulio supratimą. Kitu atveju Lietuva uždus savo vidinėse sultyse", - dėstė P. Mačiulis.

Žingsniui trauktis bent jau iš vicemero pareigų pritarė ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, nors P. Mačiulis vadinamas vienu ištikimiausių jo bendražygių.

"Su Povilu kalbėjome, kad, pasirinkęs aktyvų dalyvavimą partinio prezidento kampanijoje, tęsti darbo Kaune jis negalės. Žmogus negali sėdėti ant dviejų, trijų arba keturių kėdžių. Todėl tai yra vienintelė galima išeitis iš šitos situacijos. Mano komandoje dirbantys žmonės turi dirbti miestui ir jo žmonėms, o ne kažkam kitam", – "Kauno dienai" praėjusią savaitę teigė V.Matijošaitis.

Kartais reikia priimti labai sunkius sprendimus. Tai darau, kad neliktų jokių spekuliacijų.

Prašymą P. Mačiulis parašė kitą dieną, kai V. Ušackas pranešė apie savo sprendimą siekti šalies vadovo posto.

Kol kas neskelbiami galimi kandidatai į atsilaisvinusią vicemero vietą.

P. Mačiulis yra pasakojęs, kad V. Ušackui buvo pažadėjęs padėti rinkiminėje kovoje, kad jeigu jis dalyvaus rinkimuose. "Po to, kai jis apsisprendė siekti prezidento posto, mano parama ir pagalba jam sunkiai suderinama su mano darbu savivaldybėje. Iš pareigų traukiuosi būdamas visiškai ramus dėl to, kad savivaldybėje dirbanti stipri komanda toliau tęs sėkmingą darbą, leidžiantį Kaunui būti sparčiausiai augančiu Lietuvos miestu", – dienraščiui sakė P. Mačiulis.

Dar visai neseniai kalbėta, kad jeigu V.Matijošaitis nuspręstų nesiekti antros mero kadencijos, realiausiu kandidatu būtų P.Mačiulis.

Praėjusią savaitę paramą V. Ušackui išreiškė ir kitas "Vieningo Kauno" atstovas, legendinės grupės "Antis" lyderis ir dainininkas Algirdas Kaušpėdas.

Jis bus vienas kertinių V. Ušacko rinkimų kampanijos atramų – vadovaus rinkimų štabui.

Oficialiai "Vieningas Kaunas" kaip organizacija nėra priėmusi sprendimo dėl paramos prezidento rinkimuose.

V. Ušackas praėjusią savaitę žiniasklaidai sakė su V. Matijošaičiu apie paramą per prezidento rinkimus nėra kalbėjęs. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

S

S portretas
Manau kad pralosei povilai nors aisku darzeli pasidarei Dar tokioj vietoj uzteks tu euru

simas

simas portretas
Bėk, bėk...nes tuoj visi dirbant pasigrobti pastatai, verslai ir dar kiti dalykėliai išlys,

cha

cha portretas
vai, vai, lygtai kas gali patikėti, kad išeidamas neliksi.... Manau, kad tai tik apsimestinis išėjimas, o tie Matijošaičio, Ušacko, gal ir Karbauskio viražai visai neaiškūs. Tad, piliečiai, žvelkite giliau.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių