Nuo trečiadienio laikinai sustabdoma neformalaus ugdymo įstaigų veikla

  • Teksto dydis:

Visoje šalyje tęsiantis karantinui, tenka priimti nepopuliarius, bet būtinus sprendimus. Nuo šiandien laikinai sustabdoma neformalaus ugdymo įstaigų veikla.

Apie tai informavo Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja, atliekanti vedėjo funkcijas, Ona Gucevičienė.

Ji pakomentavo susidariusią situaciją "Visoje šalyje tęsiantis karantinui, tenka priimti nepopuliarius, bet būtinus sprendimus. Nuo šiandien laikinai sustabdoma neformalaus ugdymo įstaigų veikla.

Visiems neformalaus ugdymo  mokyklų mokytojams siūloma atostogų laikotarpį iš vasaros atsikelti į šiandieną.

Tokį sprendimą diktuoja mokiniams prasidėjęs nuotolinis formalaus ugdymo procesas. Šiuo metu tai tapo rimtu iššūkiu tiek mokykloms, tiek ir jų auklėtiniams bei tėvams. Todėl dabar itin svarbu susitelkti būtent ties nuotoliniu mokyklų darbu, kad jis vyktų kiek įmanoma sklandžiau ir efektyviau. Visą pamokų laiką praleisti prie kompiuterių ekranų ir išmokti ties tuo susikoncentruoti nebus lengva. Ypač pirmomis dienomis. Todėl po tokių pamokų siūlyti dar papildomus neformalaus ugdymo užsiėmimus prie to paties ekrano ir už tai prašyti vaikų tėvus susimokėti būtų neteisinga.

Vis dėlto svarbu pabrėžti, kad neformalus ugdymas kol kas stabdomas tik laikinai, mėnesiui. Jei per jį pavyks sklandžiai „įsivažiuoti“ į nuotolinio mokymosi procesą, bus svarstomos visos galimybės.

Visiems neformalaus ugdymo  mokyklų mokytojams siūloma atostogų laikotarpį iš vasaros atsikelti į šiandieną. Vasarą, visam gyvenimui pasislinkus keliais mėnesiais į priekį, jų darbas ir vaikų užimtumas bus ypač svarbus.

Kita galimybė darbuotojams – 50 proc. atlyginimo dydžio išmoka pirmą mėnesį ir 60 proc. – vėlesnius mėnesius, bet ne mažiau kaip minimalus darbo užmokestis. Tokios sąlygos turėtų tęstis, kol įstaigos dėl karantino negalės atnaujinti ir pilnavertiškai vykdyti savo veiklos.

Ne išimtis ir Kauno savivaldybės administracija, siūlanti nuotoliniu būdu kokybiškai savo funkcijų negalintiems atlikti darbuotojams išnaudoti sukauptas atostogas arba solidariai rinktis prastovas, kad po karantino sugrįžę į darbus vasaros metu atsigriebtume už prarastą laiką".

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama  portretas
Džiaugiuosi, kad dukra lanko Kauno rajono Garliavos muzikos mokyklą, kuri veikia ir karantino metu. Vaikų talentų ugdymas ir saviraiška yra viena svarbiausių asmenybės formavimosi prielaida. Jei mokykla yra bendrojo ugdymo, tai pasirinkta neformali veikla leidžia ypač atsiskleisti vaiko savitumui, stiprėja žmogaus savivertė. Kas nusprendė, kad nuotolinis matematikos mokymas, kurių užduotys guli kažkur "nueik- pasiim, pats išmok", nei gyvas vaizdo kontaktas pamokoje, kurioje mokinys groja daugiabalsę polifoniją? Nevisiems suprast... Gaila, kad sprendimų priėmėjai išrenkami neįvertinant jų erudicijos ir vertybių.

Realistas

Realistas  portretas
O TAI KA SAKO MINISTRAS?

Lina

Lina portretas
Klaipedoje lygiai taip pat nervus gadina. ,,Neįkyriai" spaudžia eiti atostogų,geranoriškai primena kaip brangiai kainuoja kasdien prie kompiuterio dirbančios,nuolat palaikančios ryšį su vaikais,tėvais 6mečių mokytojos.Ypač darželiuose.Nusispjaut į tėvų prašymus,vyriausybės potvarkius.Dieną naktį suka galvas kaip sutaupyt,kai tėvai už mitybą nemoka.Ugdymas, dėl kurio verčiamės per galvą, nebereikalingas.Graudu.Eilinį kartą jautiesi šiukšle.Šypsaisi ekrane, o staugti norisi...Kam mes meluojam? Kam?Kur jau tai matyta?Vieną sako,o kitą daro.Kaunas bent nemeluoja.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių