Nemuno krante atgimusi „Ipanema“: kaip šeima sukūrė Kauno mylimiausią vietą Pereiti į pagrindinį turinį

Nemuno krante atgimusi „Ipanema“: kaip šeima sukūrė Kauno mylimiausią vietą

2025-04-14 12:05 kauno.diena.lt inf.

Prieš ketverius metus Nemuno krante įsižiebė „Ipanemos“ šviesa – šeimos rankomis kurta vieta, tapusi Kauno širdies dalimi, skelbia apie prailgintas valandas, pradeda inovatyvią turinio kūrimo kampaniją ir didžiuojasi būdami tarp Lietuvos geriausių restoranų.

Kadaise buvusi pilka betoninė dėžė su įspūdingu vaizdu virto viena geriausių Lietuvos maitinimo įstaigų. Restoranas „Ipanema“, įsikūręs vaizdingame Nemuno krante adresu A. Smetonos al. 4, skelbia apie naujo sezono pradžią, darbo valandas nuo balandžio 15 d. ir pristato inovatyvią reklaminę kampaniją, paremtą klientų turinio kūrimu, kai antrą kartą iš eilės buvo pripažintas vienu iš 20 geriausių Lietuvos restoranų.

Įkurta 2021 m. rudenį, neramiu pandemijos laikotarpiu, picerija „Ipanema“ simbolizuoja labai asmenišką generalinio direktoriaus ir įkūrėjo Kasparo Sipavičiaus kartu su bendrasavininku Kipru Gajausku, kurie gimė ir užaugo vos už kelių žingsnių nuo dabartinės restorano vietos, kelionę.

„Ipanema“. Partnerio nuotr.

„Vaikystę praleidau Panemunėje, šiose gatvėse net keturiomis ropojau, – su šypsena prisiminė K. Sipavičius. – Kai po ilgo laiko vėl aplankiau šią vietą, mane patraukė ne pastatas, o kvapą gniaužiantis Nemuno vaizdas, prie kurio praleidau visą savo vaikystę. Vien šis vaizdas ir sentimentai suteikė man motyvacijos transformuoti šią erdvę. Kitą dieną susitikome su Kipru ir per daug negalvoję, kokia tai bus sunki, bet reikšminga kelionė, nusprendėme pradėti darbus. Taip gimė „Ipanema.“

Kipras ir Kasparas. Partnerio nuotr.

Transformacija buvo tiesiog neįtikėtina. Tai, kas kadaise buvo niekuo neypatingas, užmirštas pilkas statinys virto restoranu, išsiskiriančiu sutvarkyta aplinka, šiltu, užeiti kviečiančiu interjeru, šeimos nuotraukomis, patogiomis vietomis atsisėsti, o viso to centre – tradicinė malkomis kūrenama picos krosnis, pripildanti erdvę šilumos ir autentiškų neapolietiškų picų aromato, kuriam neįmanoma atsispirti.

 

Partnerio nuotr.

Nuo atidarymo „Ipanema“ tapo visų kauniečių mylima vieta, kasmet nuosekliai augdama ir pagamindama apie 30 tūkst. picų. Restorano atsidavimą kokybei liudija įsipareigojimas jų pripažintoms neapolietiškoms picoms naudoti išskirtinai itališkus importuotus ingredientus arba namų gamybos komponentus.

Partnerio nuotr.

Ši šeimos valdoma įstaiga pelnė prestižinį pripažinimą, užsitikrindama vietą tarp „TableIN“ 20 geriausių Lietuvos restoranų dvejus metus iš eilės – tai pasiekimas, bylojantis apie komandos meistriškumą tiek maisto gaminimo, tiek aptarnavimo srityse.

Partnerio nuotr.

„Tai tikrai šeimos verslas, kuriame kiekvienas narys įneša savo unikalų indėlį“, – tikino Kasparas. – Įkūrėme „Ipanemą“ su intencija, kad kiekvienas lankytojas jaustųsi kaip namuose. Nuo šeimos nuotraukų ant sienų ir kūrenamos krosnies ugnies traškėjimo iki to, kaip mūsų personalas aptarnauja kiekvieną svečią, – norime, kad kiekvieną apsilankymą lydėtų jausmas lyg vėl grįžtum namo.“

Partnerio nuotr.

Nuo balandžio 15 d. „Ipanema“ pailgina savo darbo valandas ir atsidarys kasdien nuo 12 val., kad galėtų priimti klientus, dirbančius nuotoliu ir ieškančius įkvepiančios alternatyvos tradicinėms biuro erdvėms. Vieta prie upės siūlo ne tik išskirtinį maistą, bet ir ramią aplinką, palankią produktyvumui ir kūrybiškumui.

Partnerio nuotr.

Picerija taip pat pristato inovatyvią kampaniją „Kurk turinį ir valgyk nemokamai“ – kviečia lankytojus pasidalyti savo patirtimi restorane „TikTok|“ ir „Instagram“ reels formatu. Dalyviai, kurie sukurs ir paviešins patrauklius vaizdo įrašus su restorano patiekalais, gaus momentinę penkių eurų nuolaidą savo sąskaitai, taip pat uždirbs po 3 eurus restorano kreditų už kiekvieną tūkstantį jų vaizdo įrašo peržiūrų. Kreditus galės panaudoti restorane per 21-ą dieną nuo įrašo įkėlimo.

Partnerio nuotr.

„Vaizdo įrašas, pasiekęs 1 tūkst. peržiūrų, uždirbs kreditų nemokamam užkandžiui ar gėrimui“, – aiškino Kasparas. – Reguliarūs turinio kūrėjai iš esmės gali mėgautis visais patiekalais mūsų sąskaita, kartu padėdami skleisti žinią apie patirtį „Ipanemoje“.

Partnerio nuotr.

„Ipanema“ ne tik tiekia išskirtinį maistą, bet tapo ir bendruomenės centru – organizuoja tinklinio turnyrus, gyvo garso muzikos renginius ir glaudžiai bendradarbiauja su Kauno savivaldybe vietos iniciatyvose. Restorano lauko zona tampa ypač gyvybinga vasaros mėnesiais, kai gyva muzika ir didžėjai įprastą vakarienę paverčia socialine patirtimi Nemuno fone.

Daugiau informacijos apie piceriją „Ipanema“, atnaujintas darbo valandas ar kampaniją „Kurk turinį ir valgyk nemokamai“ rasite „Ipanema“ socialinių tinklų platformose arba užsukę į restoraną adresu A. Smetonos al. 4, Kaunas.

Partnerio nuotr.

Apie piceriją „Ipanema“ 

Įkurta 2021 m. kauniečių K. Sipavičiaus ir K. Gajausko, picerija „Ipanema“ siūlo autentiškas neapolietiško stiliaus picas jaukioje, į šeimą orientuotoje aplinkoje šalia Nemuno. Dvejus metus iš eilės pripažinta vienu iš 20 geriausių Lietuvos restoranų pagal „TableIN“, „Ipanema“ derina tradicines itališkas kulinarijos technikas su vietos svetingumu, kur kiekvienas užsukęs pavalgyti jaučiasi lyg namuose.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Vietinis

Man patinka Ipanema ,palei Nemuną , vyksta ivairūs renginiai , kėkvienais metais vis atsinaujina ką nors . Neliko mėgstančiu pagert su mėlynom nosim kaip kadaise tai galima ir su šeima atvykti ramiai pabūti . pasistatyti mašina kaip tokiam šilui tikrai neapskaičiuota tokiam srautui. Kartais tikrai reikia palaukti - bet kur skubėti kai esi gamtos apsupty. Darbuotojai malonūs , maistas tikrai būna įvairiai bet visą laiką galima išspresti su admin dilemas ir būna žmogiška klaida . Nžn su kuo palyginti, bet toje vietoje duodu 5* bendrai paėmus. Nžn ar tai šeimos verslas bet į šeima tikrai idėta pastangu yra net vystimo galimybė. Labiausiai patinka pizza su kriausėm ir šaltybarščiai :))) Šaunuoliai !
0
0
Gero maisto mėgėjas

Šalta sriuba su ridikais ten gerulė :)
2
0
Žmonės,

kurie labai prisidėjo prie Panemunės gaivinimo. Kur normaliai pavalgyti Panemunėje? Eglėje - čeburekai? Gerai, nors aplinka slegianti. + nuolatiniai gedulingi pietūs, nors viskas suprantama. Labai gerai, kad yra Iponema. Tegu dar kas nors įsikuria - konkurencija visada gerai.
5
-1
Visi komentarai (29)

Daugiau naujienų