„Nedelsk" patikrų metu Kaune įtarti 7 krūties vėžio atvejai

Birželio 17-21 dienomis, sveikatinimo projekto „Nedelsk“ komandai lankantis Kauno mieste ir rajone, buvo patikrintos 432 moterys. Atėjusioms pasitikrinti „Rožinio kaspino“ autobusėlyje moterims rasta keletas gerybinių krūtų pakitimų, įtarti septyni galimi krūties vėžio atvejai, pranešė projekto atstovai.

Kauno mieste ir rajone buvo patikrintos Petrašiūnų, Vilijampolės, Raudondvario, Užliedžių, Kauno vienuolynų, Kulautuvos, Karmėlavos, Zapyškio bei Kačerginės moterys. Tai buvo jau 8-asis „Nedelsk“ apsilankymas Kaune. Iš viso čia jau patikrinta 2601 moteris, 44-ioms iš jų rasti krūties vėžio požymiai ir jos nukreiptos tolesniems tyrimams ar gydymui.

Tyrimai rodo, jog daugumai moterų „Rožinio kaspino“ autobusėlyje būna suteikta pirmoji profesionali specialistų konsultacija. Kas penktai moteriai randamos gerybinės krūtų ligos, vienai iš 100 – krūties vėžio ženklai.


Šiame straipsnyje: Nedelskkrūties vėžysvėžys

NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
na, Kaune ir Kauno rajone gyvena netoli 400 000, tai jeigu 7/432 įtarė, tai, atmetus faktą, jog daugelis einančiųjų kažką negero jautė ir tai nėra realus procentas, vis tiek galima spėti, jog atlikus patikrinimą visoms Kauno ir rajono moterims, analogiškas įtarimas būtų pareikštas keliems tūkstančiams moterų. daug. o tokios antraštės - tamsios, neapsišvietusios žurnalistikos pavyzdys.

šiaip

šiaip portretas
nors, geriau pagalvojus, antraštėje gana nemanipuliatyviai konstatuotas faktas. atsiimu savo kritiką :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių