Naujovė Kaune – automatiniai viešieji tualetai

Keliuose sutvarkytuose Kauno parkuose jau stovi naujoviško tipo viešieji tualetai. Jie visiškai automatiniai, nebereikės atskiro žmogaus, kuris rinks mokestį. Tiesa, kol kas šie tualetai dar neveikia.

Daug metų netyla kalbos, kad Kaune trūksta viešųjų tualetų. Ypač centrinėje miesto dalyje, tačiau padėtis keičiasi.

„Netoli statomo Dariaus ir Girėno stadiono pamačiau automatinio tualeto būdelę, kai sumokėti už paslaugą reikia prie durų. Esu matęs tokio tipo tualetų uostamiestyje, o Kaune dar neteko.  Tokie automatiniai tualetai gal bus visai gera alternatyva. Galėtų jų daugiau mieste būti“, – įsitikinęs „Kauno dienos“ skaitytojas Paulius.

Vyras stebėjosi, kad tualetai dar neveikia, bet jau tapo vandalų taikiniu – apipaišyti grafičiais.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

„Įdomu, kada jie pradės veikti ir kur dar jų yra. Aišku, norėtųsi, kad būtų prižiūrimi ir neapšnerkšti, kad net nebūtų įmanoma įeiti“, – vylėsi Paulius.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė „Kauno dienai“ nurodė, kad šiuo metu tvarkomuose parkuose įrengiami keturi automatiniai viešieji tualetai. Juos tikimasi pradėti naudoti dar šiais metais.

„Užbaigus atnaujinti Santakos ir Ąžuolyno parkus ir sutvarkyti aplinką Nemuno saloje, šiose erdvėse numatyta iš viso įrengti keturis modernius viešuosius tualetus. Du stacionarūs automatiniai tualetai dar šiemet pradės veikti Ąžuolyne, po vieną bus įrengta Santakos parke ir Nemuno saloje“, – teigė specialistė.

Du stacionarūs automatiniai tualetai dar šiemet pradės veikti Ąžuolyne, po vieną bus įrengta Santakos parke ir Nemuno saloje.

Pasak R.Savickienės, automatiniai viešieji tualetai veiks visą parą. Už paslaugą bus galima atsiskaityti euro monetomis arba banko kortele. Tai padarius, automatiškai atsivers durys.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos teigimu, sumontuota įranga turėtų tarnauti ilgai. „Automatinis tualetas po apsilankymo užsirakina, nuplaunamos grindys ir kiti elementai. Įranga viduje – antivandalinė, nerūdijančio plieno.

Kabinos šildomos, yra rankų plautuvė, veidrodis, rankų džiovintuvas, higieniški popieriaus ir muilo dozatoriai, nerūdijančio plieno klozetas su nerūdijančio plieno dangčiu. Po 15 minučių durys automatiškai atsirakina ir juo gali naudotis kitas klientas“, – veikimo principus pristatė R.Savickienė.

Kiek kainuos apsilankyti automatiniame viešajame tualete, kol kas nėra žinoma. Apie įkainius bus pranešta, kai bus užbaigti darbai tvarkomuose parkuose.

Šiuo metu įvairiose Kauno vietose nuolat veikia daugiau kaip 70 biotualetų. Pasak R.Savickienės, jie įrengti paskutinėse viešojo transporto stotelėse, parkuose, paplūdimiuose ir kitose miesto vietose.

Miesto centre gyventojai gali rasti ir stacionarių tualetų. Jie įrengti Rotušės a. 27, Jonavos g. 1. Vienas toks yra Čečėnijos aikštėje. Pasinaudoti stacionariuose tualetuose kainuoja 0,5 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Utenos parke tualeto stacionarus pastatas. Visada švarus, tvarkingas. NEMOKAMAS.

Kaip \\\\\.../////

Kaip  \\\\\...///// portretas
čia be kuš'insko?

Vytautas

Vytautas portretas
prieš 20 metų turejo buti kai įstojome į ES. Mulkina tuos žmones ir jie vistiek tiki šviesiu rytojum, GRIMUARE instagram, yra ir jutube, bet mažiau bus(su parako doze- info ), švieskitės kol tai dar įmanoma yra.....
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių