Naujojoje „InMedica“ klinikoje Šančiuose taikys ir endobiogenikos metodus

  • Teksto dydis:

Šančiuose duris atvėrė nauja klinika „InMedica“. Čia teikiamos šeimos gydytojo, gydytojo odontologo paslaugos, atliekami įvairūs tyrimai. Šalia Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) kompensuojamų paslaugų čia taikomas gydymas, paremtas nauju endobiogenikos metodu.

Lengvai pasiekiama

Patogioje vietoje – Skuodo g. 40A, netoli Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės padalinio, įsikūrusi naujoji klinika „InMedica“ lengvai pasiekiama viešuoju transportu. Pasak „InMedica“ klinikų medicininės veiklos vadovo Arūno Ivanausko, ne tai buvo svarbiausia renkantis vietą naujajai klinikai: „Mūsų koncepcija – nedidelės, arti gyventojų esančios šeimos klinikos. Kad žmogui būtų patogu į ją ateiti pėsčiomis, kad šeimos gydytojas, kuris yra arčiausiai paciento, gerai jį pažintų, rūpintųsi jo sveikata nuo vaikystės iki garbingo amžiaus. Kad šeimos gydytojas būtų ne tik tas, kuris konsultuoja, pataria, nustato pirmąsias diagnozes, bet ir žino to žmogaus socialinę aplinką.“

Pašnekovo žodžiais, pandemija parodė, kad mažos klinikos yra tinkamas kelias – jose nesusidaro didelių pacientų srautų.

Naujose jaukiose klinikos patalpose įrengti šeimos gydytojo, odontologo, akušerio ginekologo kabinetai. Čia orientuojamasi į pirminio lygio sveikatos priežiūros paslaugą – šeimos gydytojo paslaugą. „Ji apima keturias specialybes: pediatro, vidaus ligų gydytojo, chirurgo ir akušerio ginekologo. Artimiausiu metu pradės dirbti akušerė. Jei bus poreikis, įdarbinsime ir pediatrą, ir gydytoją akušerį ginekologą. Tada bursis visa šeimos gydytoja komanda“, – užsiminė A.Ivanauskas.

Naujojoje klinikoje pacientų laukia dvi šeimos gydytojos – Loreta Stankūnienė ir Jūratė Rušinienė, taip pat bendrosios praktikos slaugytoja, odontologas, registratorė.

„Antrinio lygio paslaugų čia teikti neplanuojame. Mūsų šeimos gydytojoms išrašius siuntimą pas gydytoją specialistą, žmogus gali rinktis – vykti į „InMedica“ daugiaprofilinę kliniką Savanorių prospekte ar į bet kurią kitą konsultacinę polikliniką“, – sakė A.Ivanauskas.

Nemokamos paslaugos

Prireikus, „InMedica“ šeimos gydytojai vyksta pas pacientus į namus. Prie klinikos prisirašiusiems socialiai draustiems asmenims visos šeimos gydytojo paslaugos teikiamos nemokamai. Jiems nereikia mokėti ir už šlapimo ar kraujo tyrimus, tokius kaip bendras kraujo tyrimas, CRB tyrimas (atliekamas siekiant nustatyti, ar reikia gydymo antibiotikais), taip pat kalio, natrio tyrimus ir kitus, patenkančius į šeimos gydytojo medicinos normą.

Visi biocheminiai, imunologiniai kraujo tyrimai, taip pat COVID-19 antikūnų tyrimai atliekami „InMedica“ tinklo laboratorijoje Kaune. „Jie atliekami greitai: kraujo ekstra tyrimas atliekamas per pusvalandį ir greičiau, kai kurių kitų kraujo tyrimų atsakymus gauname tą pačią dieną“, – teigė „InMedica“ klinikai Šančiuose vadovaujanti šeimos gydytoja L.Stankūnienė.

Loreta Stankūnienė. 

Laboratoriniai tyrimai, neįeinantys į šeimos gydytojo medicinos normą, pavyzdžiui, vėžio žymenų tyrimai, yra mokami. Klinikoje atliekami profilaktiniai darbuotojų sveikatos patikrinimai, išduodamos užsienyje reikalingos sveikatos pažymos. Čia galima pasiskiepyti nuo gripo, erkinio encefalito, taip pat nuo COVID-19, kitų infekcinių ligų. Vaikai pagal patvirtintą skiepų kalendorių skiepijami nemokamai.

Kviečiame Šančių gyventojus užeiti į kliniką, pasižiūrėti, pasikalbėti su mūsų gydytojais, kitu medicinos personalu.

Atsižvelgdami į pacientų amžių ir priklausymą rizikos grupėms, klinikos šeimos gydytojai paskiria nemokamus tyrimus pagal ankstyvąsias vėžio prevencijos programas (gimdos kaklelio, krūties, storosios žarnos, prostatos vėžio). Tai tyrimai, padedantys nustatyti priešvėžinius pakitimus ir laiku užkirsti kelią vėžiui. Skiriami nemokami širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos tyrimai.

Klinikoje veikia gydytojo odontologo kabinetas. Prisirašiusiems socialiai draustiems asmenims odontologo paslaugos, kompensuojamos iš PSDF, teikiamos nemokamai. Pavyzdžiui, nereikia mokėti už dantų protezavimą. Kai kurios odontologo paslaugos, tokios kaip burnos higiena, dantų balinimas, estetinis plombavimas, visiems asmenims yra mokamos – jos nekompensuojamos iš PSDF.

„Kviečiame Šančių gyventojus užeiti į kliniką, pasižiūrėti, pasikalbėti su mūsų gydytojais, kitu medicinos personalu“, – kvietė L.Stankūnienė.

Norintys prisirašyti, turi į kliniką ateiti su asmens dokumentu ir pateikti prašymą. Jei asmuo turi elektroninį parašą, galima prisirašyti nuotoliniu būdu. Popierinės sveikatos kortelės atsisiuntimu iš kitos asmens pirminės sveikatos priežiūros įstaigos pasirūpina klinikos darbuotojai.

Žmogus kaip visuma

„InMedica“ klinikose teikiama mokama endobiogenikos metodo paslauga. Tai naujas oficialiai pripažintas individualios ir natūralios medicinos metodas. „Jau kuris laikas medicina yra labai specializuota, suskaidyta į atskiras siauresnes specialybes. Sakoma, kad vienas gydytojas gydo galvą, antras – skrandį, trečias – širdį, ketvirtas – sąnarius, tačiau viso žmogaus niekas negydo. Endobiogenika į žmogų žvelgia kaip į visumą, turėdama omenyje, kad kiekvieno žmogaus organizmas yra skirtingas ir individualus“, – paaiškino L.Stankūnienė, pacientams pageidaujant, „InMedica“ klinikoje Aleksote (Julijanavos g. 1E) pati taikanti šį metodą.

Gydytojos žodžiais, endobiogenika – tai medicina, sujungianti tradicinį kraujo tyrimą, endokrinologijos, neurologijos, psichologijos ir fiziologijos medicinos mokslus, siekiant padėti pacientui natūraliais vaistiniais augalais.

Pasak L.Stankūnienės, endobiogeniniu požiūriu žmogaus organizmas veikia kaip kompiuteris, valdomas neuroendokrininės sistemos. „Nuo jos priklauso augimo ir senėjimo procesai, ji nulemia medžiagų apykaitą, tai, kokia yra mūsų kūno išvaizda ir savijauta, kokiomis ligomis susergame. Endobiogenika labai naudinga šeimos gydytojo darbe. Ji leidžia padėti pacientui iš esmės, o ne skirti tik simptomus gerinantį tradicinį medikamentinį gydymą“, – atkreipė dėmesį šeimos gydytoja.

Pasak jos, endobiogenika atsako į klausimus, kodėl išsivystė sveikatos problema ir kaip ją išspręsti ar bent jau sumažinti. Šis metodas rekomenduojamas ir sergantiems, ir norintiems nesirgti, siekiant kuo ilgiau išlaikyti stiprią sveikatą ir energiją.

Taikant endobiogenikos metodą, pirminė gydytojo konsultacija trunka 1,5–2 valandas. „Vyksta labai išsami žmogaus apklausa. Endobiogenikoje labai svarbus ir kraujo tyrimas, kuris atskleidžia, kaip veikia žmogaus neuroendokrininė sistema. Remiantis tam tikra matematine sistema, pagal kraujo tyrimų rodmenis išvedami tam tikri biologiniai indeksai, atspindintys žmogaus vidinį metabolizmą, endokrininės, nervų sistemos išraišką. Informaciją, gautą per paciento apžiūrą, jį apklausus, atlikus tyrimus, susiejame ir susidarome bendrą žmogaus vaizdą. Pagal tai stengiamės ne tik diagnozuoti ligą, bet ir ieškoti jos priežasties – galbūt net kelių ligų“, – naujo gydymo metodo principus aiškino L.Stankūnienė.

Gydymas endobiogenikoje daugiausia pagrįstas natūralios kilmės preparatais. Kaune pagal individualų receptą jie gaminami LSMU Kauno klinikų vaistinėje.

Daug dėmesio endobiogenikoje skiriama mitybai. Konsultacijos metu gydytojas pataria, kurio mitybos plano žmogui verta laikytis, ko ir kiek valgyti.

Gydymas remiantis endobiogenikos metodu nekompensuojamas iš PSDF lėšų – visą kainą už konsultacijas, tyrimus, jam pritaikytus vaistus žmogus turi sumokėti pats.

Kur kreiptis?

„InMedica” klinika Šančiuose, Skuodo g. 40 A, veikia I–V 8–19 val.

Registratūros tel. 8 37 400 102.

Klinikos nedarbo metu, poilsio ir švenčių dienomis prie klinikos prisirašiusiems pacientams skubi pagalba teikiama LSMU Kauno ligoninės priėmimo skyriuje, Josvainių g. 2.

Pirminės psichikos sveikatos priežiūros paslaugos jiems teikiamos psichikos sveikatos centre „InMedica“ Aleksote, Julijanavos g. 1E. Čia taikomas ir endobiogenikos metodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viola

Viola portretas
Kiekvienas turi savo nuomonę ir ko kam reikia, aš jei noriu einu, kad greičiau gaučiau paslaugą moku ir nedejuoju, lauksi, vėl dejuosi, žmonės, atsipeikėkit, poliklinikoje ir laukiate, ir visvien esate nepatenkinti, tai nuspręskite, norite geros paslaugos-susimokėkite, nenorite laukite ir nedejuokite, visvien yra mokamų paslaugų, kad ir piliklinikoje, taip, kad patys sprendžiame, kas mums geriausia.

Pensininkė

Pensininkė portretas
Tai sveikintina! Lankiausi panašaus pobūdžio klinikoje Savanorių pr. pabaigoj, kai atvykau buvo labai malonios, tyrimai brangūs, galų gale man buvo pasakyta, kad tokio amžiaus pacientai jau nebegydomi, tai va toks įvykis

Raminta

Raminta portretas
Ir vėl durnins žmones su endobiogenika ir ims beprotiškus pinigus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių