Kaune bus daugiau dviračių nuomos punktų

  • Teksto dydis:

Planuojama, kad Kaune per artimiausius trejus metus bus įrengta mažiausiai 15 nuomos terminalų su mažiausiai 150 dviračių. Konkursas bus skelbiamas artimiausiu metu.

Kauno miesto taryba pritarė siūlymui padidinti minimalius reikalavimus automatinę dviračių nuomos sistemą įrengsiančiam ir prižiūrėsiančiam operatoriui. Planuojama, kad Kaune per artimiausius trejus metus bus įrengta mažiausiai 15 nuomos terminalų su mažiausiai 150 dviračių. Konkursas bus skelbiamas artimiausiu metu.

Pakoreguotose konkurso sąlygose numatyta, kad sistemos operatorius pirmaisiais metais turės įrengti mažiausiai 8 dviračių nuomos terminalus, kurių kiekviename turės būtų mažiausiai po 10 dviračių. Taip pat numatyta, jog antraisiais metais konkurso laimėtoja turės įrengti dar mažiausiai 4, o trečiaisiais – dar mažiausiai 3 nuomos terminalus, kuriuose turės būti ne mažiau kaip po 10 dviračių.

Ankstesnėse miesto tarybos patvirtintose sąlygose buvo numatyta, kad konkurso laimėtojas visame Kaune įrengs mažiausiai 5 terminalus su 5 dviračiais kiekviename iš jų. Tokio dydžio mieste kaip Kaunas nuomos sistema su 25 dviračiais, švelniai tariant, būtų tapusi pajuokos objektu. Dabar konkurso laimėtojas privalės per trejus metus įrengti mažiausiai 15 nuomos terminalų su mažiausiai 150 dviračių“, – teigė Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Konkurso sąlygose numatyta, kad laimėtojas automatinę dviračių nuomos sistemą įrengs ir prižiūrės savo lėšomis. Įmonė turės teisę ant nuomos terminalų ir pačių dviračių įrengti reklamos plotus (ne daugiau kaip 3 kv. m ploto viename terminale). Tiesa, ne mažiau kaip 25 proc. reklaminio ploto turės užimti informacija apie pačią dviračių nuomos sistemą. Pagal konkurso sąlygas, jį laimėjęs operatorius turės užtikrinti, kad klientai dviračius galėtų pasiimti ir grąžinti bet kuriame nuomos terminale be aptarnaujančio personalo pagalbos.

„Dviračių nuomos sistemos įrengimo ir operatoriaus parinkimo konkursą skelbsime artimiausiu metu“, – tvirtino savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
ggaletu irengti prie pesciuju tilto per Nemuna Birzisku gatve, prie tunelio kitoje puseje ir prie statomo Panemunes tilto,kur bus naujas pliazas

kas iš tų dviračių

kas iš tų dviračių portretas
jei nėra takų. Mielai važiuotume pvz iki sodų kitoje Lytagros pusėje ir dar toliau. Bet yra tik greitkelis ir nieko kito.

monika

monika portretas
punktams pritariu.ne pritariu dviračiu takams miesto centre pesčiūjų zonoje kuri skirta pasivaikščiojimams visai šeimai, be baimės kad vaiką gali partrenkti dviratininkas. specialiai jiems padarytos upių krantinės,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių