Naujoji Kauno miesto taryba pradeda realius darbus

Antradienio rytą į eilinį šios, devintosios, kadencijos posėdį (pirmąjį po mero inauguracijos) rinksis kovo 3-iąją kauniečių išrinkti Kauno miesto savivaldybės tarybos politikai.

Greta su personalijomis susijusių klausimų bus aptariami ir kauniečių gerovei, miesto puoselėjimui skirti projektai. Politikai turės nuspręsti dėl viešosios įstaigos K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės plėtros žemės sklype Kruonio g. 21, dėl vejų šienavimo Kauno miesto Aleksoto, Šančių ir Panemunės seniūnijose paslaugų įkainių nustatymo bei sutarties su UAB „Kauno gatvių apšvietimas“ sudarymo. Taip pat – dėl tokios pat sutarties sudarymo su kita savivaldybės įmone – „Kauno švara“, kuriai patikimas vejų šienavimas Centro, Šilainių, Vilijampolės, Dainavos, Eigulių, Gričiupio, Petrašiūnų bei Žaliakalnio seniūnijose.

Dar numatyta svarstyti kai kuriuos anksčiau priimtų sprendimų pakeitimus. Tarybos darbotvarkėje yra 2017 m. balandžio 25 d. sprendimo „Dėl Vietinės rinkliavos už naudojimąsi nustatytomis Kauno miesto vietomis transporto priemonėms statyti nuostatų ir Kauno miesto vietų, kuriose renkama ši rinkliava, sąrašo patvirtinimo“ pakeitimo, 2008 m. birželio 27 d. sprendimo „Dėl centralizuoto vaikų priėmimo į Kauno miesto savivaldybės įsteigtų biudžetinių švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarkos“ pakeitimo klausimai.

Vienas pirmųjų posėdžio darbotvarkėje – kol kas laikinojo savivaldybės administracijos vadovo Viliaus Šiliausko paskyrimo į Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, kurias jis ėjo ir dalį ankstesnės kadencijos, klausimas. Miesto politikai turės nustatyti ir kokio dydžio darbo užmokestį gaus jau antrą kartą kauniečių tiesiogiai išrinktas Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis.

Tuoj po rinkimų kalbėdamas su naujienų agentūra ELTA meras minėjo, kad savivaldybės administracijoje puikiai ir atsakingai jau ne vienerius metus dirba bent keli skyrių vedėjai, verti kopti karjeros laiptais. Dviem iš jų – Jolantai Baltaduonytei ir Tadui Metelioniui – dabar pasiūlytos aukštesnės pareigos, –savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo. Miesto politikai antradienį apsispręs dėl šių darbuotojų skyrimo į minėtas pareigas.

Taip pat posėdyje bus priimti sprendimai dėl Kauno miesto gatvių priežiūros 2019-2020 metų programos patvirtinimo, dėl tarybos komitetų sudarymo, jų įgaliojimų bei veiklos nuostatų patvirtinimo bei kitais aktualiais klausimais. Iš viso posėdžio darbotvarkėje – 27 klausimai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Kur žadėtos perėjos ir kanalizacijos palemonieciai o esam Kaunas dar skaitosi

Kaunietis

Kaunietis portretas
KADA MIESTO VALDZIAI SAVO NUOMONE DEL MIESTO PROBLEMU GALES ISSAKYTI AKTYVIOS BENDRUOMENS TIEK MEDICINOS, TIEK PEDAGOGU, TIEK RAJONUOSE ISTEIGTOS BENDRUOMENS ,KURIOS ARCIAUSIAI PAPRASTU ZMONIU IR ZINO KO REIKIA MIESTUI. JUK YRA DAR TOKIU IVAZOAVIMO I KIEMUS NEPADARYTU DARBU,KAD NET PATI SENIUNIJA STEBIASI KODEL TAIP DELSIAMA, NORS MIESTO TARYBAI TAI SENIAI ZINOMA.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Taip baisiai dar nebuvo Kaune! Atrodo, piktoji dvasia apèmè Matijošaičių šeimyną ir jų visus tarnus... Ne tik Šančiuose komercingumą kels nutiesdami palei Nemuną 2 eismo juostų kelią, bet dar daug gudrybių pats liuciperis jų galvose prisuks - kad tik daugiau pinigų į savas kišenes pritraukti!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių