Naujas daugiabučių valdymas – praktiškas pasirinkimas gyventi patogiau

  • Teksto dydis:

Įvairūs ūkio rūpesčiai – neatsiejama daugiabučių gyventojų kasdienybė. Kur kas patogiau šias problemas patikėti profesionalams – būsto administratoriams. Kauno butų ūkio klientai jau pusantrų metų džiaugiasi naujuoju valdymo modeliu, kuris leidžia problemas spręsti daug operatyviau.

Kviečia taupyti atnaujinant šilumos ūkį

Šiais metais priėmus naujas šilumos tiekimo ir vartojimo taisykles, būsto valdytojai privalės atlikti šilumos ūkio ekonominį vertinimą. Dauguma Kauno daugiabučių skaičiuoja jau ne vieną dešimtmetį, todėl natūralu, kad tokie pastatai patiria šilumos nuostolių – tiek namų šildymui, tiek ir ruošiant karštą vandenį.

Vertinant gana solidų didžiosios dalies daugiabučių amžių, gyventojams siūloma pasinaudoti mažosios renovacijos pranašumais. Bendrovė Kauno butų ūkis savo ruožtu įsipareigoja atlikti daugiabučių namų šilumos ūkio ekonominį vertinimą ir pateikti optimalius pasiūlymus bei galimus sprendimus nuostoliams mažinti.

Pažangus klientų aptarnavimo modelis

Daugiabučių priežiūros rinkoje įprasta, kad administruojanti įmonė parenka konkrečiam namui vadybininką. Jam tenka gilintis į įvairiausias ūkio sritis. Pasak specialistų, daugiabutis – lyg sudėtingas organizmas:  reikia užtikrinti sklandų vamzdynų, elektros instaliacijos funkcionavimą, pasirūpinti stogo, fasado būkle. Sprendžiami ir bendrieji kiemo bei laiptinių reikalai, įvairūs iškylantys klausimai dėl renovacijos ar kurios nors dalies namo remonto. Kiekvienas jų – savaip reikšmingas.

„Nuo 2019 m. rudens esame įdiegę pažangų vadybos modelį – sugrupavome svarbiausias namo priežiūros sritis į keturias dalis, todėl žmonės iškart gali kreiptis tiesiai į atitinkamas problemas sprendžiančius savo srities profesionalus. Stengiamės, kad mūsų komandos žmonės kvalifikuotai ir laiku padėtų klientams, o gyventojai savo namuose jaustų komfortą, kurio nedrumstų gedimai ir dėl to kylantys buitiniai nepatogumai“, – pasakojo Kauno butų ūkio generalinis direktorius Marijus Zaborskas.

Kas už ką atsakingas?

Kauno butų ūkio sudarytas novatoriškas valdymo modelis pasižymi atskiromis sritimis: tai namo konstrukcija, inžineriniai tinklai, namų aplinkos darbai ir daugiabučių namų atnaujinimas (modernizacija).

Pastato konstrukcijos srities vadybininkas renka informaciją, kuruoja visus susijusius klausimus ir organizuoja darbus, susijusius su pastato fasado, stogo, balkonų, pamatų, nuogrindų, laiptinių įeigų tvarkyba. Jis taip pat rūpinasi lietvamzdžių, dūmtraukių, kaminų valymu, liftų remontu, kitais smulkiais darbais. Dėl visų šių darbų prašome kreiptis tel. 8 700 40 022.

Specialistas, dirbantis inžinerinių tinklų srityje, atsakingas už šalto ir karšto vandens, šildymo, inžinerinių sistemų, tarp jų ir elektros tinklų, priežiūrą ir remontą. Su juo susisiekti galima tel. 8 700 40 444.

Namo aplinkos darbais besirūpinantis vadybininkas užtikrina kokybišką laiptinių valymą ir remontą, skelbimo lentų, pašto dėžučių įrengimą, namo teritorijos priežiūrą, žemės sklypų formavimą. Gyventojai į jį kreipiasi, jei reikia pakeisti laiptinių, rūsio langus, duris, įrengti dūmų detektorius.

Aplinkos specialistas atsakingas už medžių, krūmokšnių pjovimo, genėjimo, šiukšlių bendrose patalpose valymo darbus.

Pastaruoju metu gyventojai kreipiasi į jį ir norėdami užsakyti laiptinių dezinfekavimo paslaugą – tel. 8 700 40 300.

Norintiems renovuoti būstą

Kauno butų ūkis uoliai rūpinasi ir renovacijos sritimi. Čia neišvengiama dokumentų tvarkyba, būtinos atitinkamos kompetencijos projektui parengti ir kokybiškai įgyvendinti. Tam paskirtas specialistas padeda parengti investicinį planą, organizuoja viešą aptarimą ir balsavimo procedūrą. Galiausiai prireikus jis gali parengti paraišką Būsto energijos taupymo agentūrai, finansinių kreditų įstaigoms.

Sulaukus sėkmingo projekto vertinimo ir patvirtinimo, Kauno butų ūkio atstovai ir toliau prižiūri bei koordinuoja jo įgyvendinimą: organizuoja viešuosius pirkimus techniniam projektui rengti, rangos darbams ir techninei priežiūrai, administruoja visą daugiabučių namų atnaujinimo procesą. Informacija šiais klausimais teikiama tel. 8 700 35 500.

Karantino metu Kauno butų ūkio bendravimas su gyventojais ir jų aptarnavimas organizuojamas ne tik minėtais telefonais, bet ir nuotoliniu būdu aptarnavimo centre „Mano Kaunas“. Klientai visus klausimus gali spręsti savitarnos sistemoje https://mano.kaunas.lt/ arba tel. 8 800 20 000.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
melagiai. Baikit pykinti žmones. Nieko jus nedarote, šiknų nuo kėdžių nepakeliate. Nieko negalite ir net nenorite padėti žmonėms. Keturi administratoriai nuleisti gyventojams , kurie nedirba ir gauna išlaikymą. Dykaduoniai.

lyja

lyja portretas
auksinis pijaro lietutis ant durneliu galveliu

Šimonytei nei Skverneliui niekam nerūpi žmonės jų gyvenimai.

Šimonytei nei Skverneliui niekam nerūpi žmonės jų gyvenimai. portretas
Iki nebus įstatymų pakeitimų gyventojus įtraukti į daugiabučių tvarkymą ir reikiama valdymą tinkamus sprendimus priimant .Tai ir lobs UAB-ai kaip ,,Būsto valda ''ir kiti .Gyventojų išlaikytiniai ir jų išnaudotojai. REKETAS ĮTEISINTAS VALDŽIOS ĮSTATYMŲ PAGALBA.BE JOKIŲ TIKRINIMŲ IR KONTROLĖS ADMINISTRATORIŲ VEIKLOS.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių