Mirė ilgametis KTU gimnazijos vadovas B. Burgis

  • Teksto dydis:

Eidamas 71-uosius metus ketvirtadienį mirė matematikas, buvęs Kauno technologijos universiteto gimnazijos vadovas Bronislovas Burgis.

Tai BNS patvirtinto jo sūnus advokatas Elijus Burgis.

„Šiandien ryte mirė po sunkios ligos“, – sakė jis.

Apie netektį artimieji pranešė ir B. Burgio feisbuko paskyroje. 

„Šįryt išėjo mūsų mylimas ir gerbiamas Bronislovas Burgis. Vėliau šioje paskyroje informuosime apie tai, kur ir kaip bus galima atsisveikinti“, – dalinamasi įraše.

Technologijos mokslų daktaras B. Burgis buvo KTU docentu, 25 metus vadovavo KTUG. 

Šešerius metus veikė Bronislovo Burgio labdaros ir paramos fondas, skirtas „remti tik moksleivius, atkakliai siekiančius mokslo“. 

Pedagogas, palikęs KTUG, neatlygintinai nuotoliniu būdu konsultavo mokinius, besidominčius matematika. Aktyviai pildė tinklaraštį burgis.lt.

Jis buvo didis mokinių autoritetas. Atsisveikindamas su KTU gimnazija sulaukė absolventų staigmenos. Į penkių minučių vaizdo klipą buvo sudėtos 154-ių buvusių KTU gimnazistų, gyvenančių įvairiose pasaulio šalyse, padėkos ir linkėjimai.

Valstybės vadovai reiškia užuojautą

Valstybės vadovai ketvirtadienį reiškia užuojautą dėl matematiko B. Burgio mirties.

„Netekome ryškios ir įvairiapusės asmenybės. B. Burgis buvo lyderis, įgyvendinęs ne vieną savo idėją ir įkvėpęs daug savo mokinių“, – rašoma prezidento Gitano Nausėdos užuojautoje.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad anapilin iškeliavo talentingas švietimo bendruomenės narys, į gyvenimą išleidęs nemažai gabių moksleivių.

„Pedagogo B. Burgio mokiniai šiandien sėkmingai kuria modernią Lietuvą. Dėl skaudžios netekties reiškiu nuoširdžią užuojautą velionio šeimai, artimiesiems ir bičiuliams“, – sakoma premjero užuojautoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Pravieniskiu buduliai suede garbaus zmogaus gyvenima.

uzuojauta

uzuojauta portretas
Užuojauta. Puikus žmogus ir pedagogas.

Sigutis

Sigutis portretas
Atsimenu, kaip šį žmogų buvo užsipuolęs žurnalas "Kompiuterija" už tai kad jis neturėjo savo kompiuteryje naujausios Office programos ir nesugebėjo skaityti studentų rašinių (docx.) tuo tarpu studentai, parsisiuntę piratines Office programas-buvo giriami.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių