Ministrai vėl renkasi svarstyti ŽŪM perkėlimo į Kauną

Vyriausybė trečiadienio pasitarime dar kartą tarsis dėl Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauną.

Šis klausimas Ministrų kabineto jau buvo svarstomas praėjusią savaitę. Tada ministras pirmininkas Saulius Skvernelis atkreipė dėmesį, kad kai kurios ŽŪM perkėlimo nuostatos prasilenktų su įstatymais, nes dar reikia apsispręsti dėl patalpų, kurios lieka Vilniuje, likimo bei atsirinkti, kaip efektyviau išnaudoti patalpas Kaune.

Premjeras taip pat pabrėžė, kad sprendimas patalpas Kaune nuomotis tik iš privataus sektoriaus, kaip anksčiau pranešė ministerija, gali būti neefektyvus, ir paragino nuomos galimybių ieškoti ir viešajame sektoriuje.

Ministeriją planuojama perkelti su jai pavaldžiomis įstaigomis. Pirmadienį žemės ūkio ministras Giedrius Surplys susitiko su persikėlimui nepritariančių Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) ir Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) profsąjungų atstovais. Kaip Eltai sakė NŽT profsąjungos pirmininkas Audrius Gelžinis, ŽŪM turėtų atlikti detalią sąnaudų ir naudos analizę, nes dabar tokios nėra.

„(Perkėlimas. - ELTA), mūsų nuomone, nėra argumentuotas, nėra motyvuotas, nėra ekonomiškai pasvertas. Mes pateikėme pasiūlymus nuo visų trijų profsąjungų ŽŪM ir Vyriausybei, kurių esmė maždaug tokia: prieš pradedant vykdyti tokį projektą kaip šitas, siūlome atlikti sąnaudų ir naudos analizę, nes tokios dabar nėra padaryta”, - sakė A. Gelžinis.

ELTA primena, kad tikslas perkelti ŽŪM į Kauną yra nurodytas Vyriausybės programoje. Tačiau kai kurios žemdirbių organizacijos kritikavo šį sumanymą, nes, pasak jų, po perkėlimo darbai atitrūks nuo Seimo, Vyriausybės, kitų institucijų, priimančių sprendimus, bei bus išbalansuoti kelionių.

ŽŪM argumentuoja, kad ministerijos perkėlimas sudarytų galimybes peržiūrėti nusistovėjusias valdymo tvarkas ir procedūras. ŽŪM skaičiuoja, kad procesų efektyvinimas turėtų sutaupyti apie 500 tūkst. eurų valstybės lėšų per metus.

ŽŪM skaičiavimais, ministerijos perkėlimas į Kauną atsieis per 1 mln. eurų, o atsipirkti turėtų per 5-6 metus. Planuojama, kad jau kitąmet ŽŪM ir jai pavaldžios įstaigos bus perkeltos ir dirbs Kaune, o balandį Kaune pradės veikti „veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algiui

Algiui portretas
Apie kokias išeitines tu kalbi. Įstaiga yra ir darbo vietos yra, keičiasi darbovietės adresas. Kaip Kauniečiai važinėja dirbti į Vilnių, taip Vilniečiai gali važinėti į Kauną. Kam netinka, rašo pareiškimą ir išeina. Tikrai yra blogai, kad visos Valstybinės įstaigos yra Vilniuje ir čia reikia žiūrėti ne ponų vilniečių patogumų, o kaip gariau visiems Lietuvos gyventojams.Įstaigos išlaikomos iš visų Lietuvos gyventojų kišenės.

serž

serž portretas
Kaip pas mus Lietuvoje viskas atbulai negu visame pasaulyje.Jau seniai nutarta ,kad reikia žemės ūkio ministerija perkelti į Kauną, o štai dabar prasideda visokie ministerijos darbuotojų,jų profsajungų svaičiojimai kad mat tai neatitinka jų interesų-teisingai jie galvoja tik apie save ,o Lietuva jiems mažiausiai rūpi. Bet čia kalba eina apie ministerijos perkėlimą, o darbuotojai gali pasirinkti keltis ar ne ,tai jų asmeninis reikalas. Juk jeigu koks užsienio koncernas uždaro savo verslą Lietuvoje, tai darbuotojai ramiai sau ieško kito darbo ir jokių kvailų intrigų. O juk jau daugiau prieš dvidešimt metų tikri ekonomistai buvo pateikę paskaičiavimus, kad vien tik tai ,kad Vilniuje visos valstybinės įstaigos, važinėjimams tvarkyti įvairių reikalų į sostinę prarandami šimtai milijonų. O dalį veiklos permetus į Lietuvos centrą _Kauną sutaupytume ne tik šimtus milijonų, bet ir žmonių sveikatos, o tai vėl didžiuliai pinigai. Tai reiškia yra kur taupyti. Veikti reikia greitai, ryžtingai .

Kaunietė

Kaunietė  portretas
Akademijoje yra laisvų vietų,o kad Vilniečiai nenori dirbti Kaune tai čia yra ir ruošiama tikrų specialistų!!!! Tegul ieškosi darbo Vilniuje
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių