Neeilinė medikų ištvermė: su gaivinimo aparatūra – į statų piliakalnį

  • Teksto dydis:

Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties atstovai pasidalijo, ką medikams tenka įveikti pakeliui iki žmogaus, kurį skubama gelbėti. Paskutinę vasaros dieną jie buvo iškviesti ant Seredžiaus piliakalnio – sukniubęs žmogus, be sąmonės, nekvėpuoja.

„Dar kartą įsitikinome, kad mūsų darbe reikalingos ne tik medicinos žinios, bet ir geras fizinis pasirengimas“, – teigė šioje gelbėjimo operacijoje dalyvavusi medikė Danguolė Visockienė.

Ji pasakojo, kad praėjusį šeštadienį su kolega Arvydu gavo kvietimą, kad ant Seredžiaus piliakalnio užlipęs vyras apalpo, kad jis yra be sąmonės ir nekvėpuoja.

„Skubiai atvykę pamatėme, kad pacientas yra beveik pačiame piliakalnio viršuje, nes nuo ten mojo žmonės, kviesdami paskubėti. Karštą dieną „apsiginklavus“ gaivinimo aparatūra, bėgti į statų piliakalnį buvo tikras išbandymas“, – dėstė medikė.

Gydytojai nesvarstę leidosi laipteliais paciento link. Pasiekę jį nustatė, kad vyrą ištikusi klinikinė mirtis, skilvelių virpėjimas. „Pacientas tris kartus defibriliuotas ir stabilizuota jo būklė“, – pasakojo D. Visockienė, su kolega dirbusi ekstremaliomis sąlygomis.

Vyrą pavyko atgaivinti, į Kauno klinikas jis tolesnei medikų priežiūrai pristatytas kvėpuojantis, tačiau vyro būklė buvo sudėtinga.

Medikai dėkojo jiems geranoriškai pagelbėjusiai atsitiktinai ten buvusiai jaunuolių grupelei, kurie padėjo pacientą atnešti iki greitosios automobilio.

GMPS pasidalijo ir šio vyro artimųjų gauta padėka: „Nuoširdus AČIŪ Kauno rajono greitosios pagalbos brigadai 1603, kuri 2019.08.31 apie 17 val. padėjo išgelbėti mano vyro gyvybę tokiomis sudėtingomis sąlygomis, vyrą ištiko klinikinė mirtis ant Seredžiaus kalno. AČIŪ JUMS GELBĖJANT ŽMONIŲ GYVYBES, žmona Violeta ir sūnus Martynas 2019-09-02“.

Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad medikai dažnai susiduria su neeilinėmis situacijomis, tačiau tokiomis ekstremaliomis sąlygomis kolegoms darbuotis dar nebuvo tekę. Nepaisant to, pagalba buvo suteikta labai kvalifikuotai.

„Tai buvo unikalus dalykas. Gaivinimas yra vos ne mūsų kasdienybė, bet kai reikėjo su aparatūra įkopti į piliakalnį...“ – sakė N. Gudžiūnaitė-Bybartienė, pridūrusi, kad nemažai jėgų pareikalauja vien greitas kopimas į piliakalnį be aparatūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Violeta

Violeta portretas
Atsiliepkite, jaunuoli ir mergina,kuris pats pirmas suteikiai pagalbą noriu padėkoti.Nuoširdus AČIŪ JUMS .Žmona

Anonimas

Anonimas portretas
Nekvailinkit žmoniu jei ne praeiviai tie medikai ka būtų sedėje su tuo vyriškiu kalno viduryje pats buvau pats mačiau kaip viskas buvo medikai turetu dėkot jaunuoliams kuriu jegomis be samones vyras buvo užneštas laiptais i kalną..

Klaipeda 2008m.

Klaipeda 2008m. portretas
As skambinau greitajai,nes mano senelis nukrito/nualpo ji istiko insultas.Paskambinau 112 gavau begale klausimu i kuriuos atsakiau,manes paklause ar jis samoningas(neprisimenu ka atsakiau) atvykus medikams gavau priekaista.Juk sakete kad jis be samones! Mes taip skubejom ir aparatura i virsu nesem(i penkta auksta) tada buvau dar pakankamai jauna ir tiesiog stovejau issigandusi kamputyje,pasimetusi.DABAR jau zinociau ka atsakyti,o tada tylejau.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių