Mados šou „Apkalbos 2013“: nuo ekologijos iki provokacijų

Avangardas ir ekstravagancija, žaismė ir futurizmas, ekologija ir eksperimentai, grožis ir provokacija – visa tai po vienu stogu penktadienio vakarą Kauno klube-lofte „Gargaras“ sutraukė jaunųjų dizainerių mados šou „Apkalbos“.

Gelžbetoninė buvusios kailių gamyklos erdvė penktadienio vakarą priglaudė vieną iš baigiamųjų Dizaino savaitės renginių, pastarasis propaguoja drabužių mados kultūrą. „Apkalbas“ jau 15 metus organizuoja dizainerius ruošianti Kauno kolegija, tačiau renginyje savo kolekcijas pristatė ir kitų šalies mokyklų atstovai bei svečiai iš Latvijos. Iš viso buvo pademonstruota 18 kolekcijų.

Patalpose, kuriose įsikūręs naktinis klubas, būriai jaunų žmonių suplūdo dar gerokai iki sutemstant. Užkulisiuose buvo kuriamos įmantrios šukuosenos, makiažai, o nerimastingi jaunieji kūrėjai laukė savo kūrinių pristatymo bendramoksliams, dėstytojams, draugams, artimiesiems ir atsitiktiniam žiūrovui.

Kai kam iš jų – tai buvo pirmasis išėjimas ant podiumo greta profesionalių modelių. Savo darbus pristatė tiek pirmakursės studentės, tiek labiau patyrusios kūrėjos, ir neseniai dizainerių specialybę įgijusios absolventės.

Nors tarp kūrėjų ir žiūrovų vyravo moteriški veidai, tačiau nebuvo pamiršti ir vyrai. Keletas merginų kūrė kolekcijas taip pat ir stipriosios lyties atstovams. Tiesa, norint pademonstruoti vyrišką drabužį, reikėjo ir modelių. Kai kurie demonstravusieji netradicinius apdarus vaikinai prisipažino, kad tai nėra jų mėgstamas užsiėmimas, tačiau paprašyti draugių keliavo podiumu, mat modelių vyrų trūksta. Maža to, tvankų vakarą kai kam teko rengtis šiltus drabužius, gobtis galvos apdangalais ar net kurį laiką kaisti apdaruose iš plastiko.

Kai kurios savo kolekcijas kūrusios merginos taip pat nesidrovėjo virsti modeliais ir drauge su kitais demonstravo savo kūrinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
oi geju paradas visai nusivaziavo jau

lole

lole portretas
labai fainas renginukas :P

kerepla

kerepla portretas
jau net juokas neima nuo tokio grozio...gaila tu dizaineriu,nera talento tai ir kuria bet ka...pilni nepilnavertiskumo kompleksu...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių