LSMU Kauno ligoninė: naujas vardas – naujos galimybės

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 8 d. paskelbtas naujas vardas dviem didelėms Kauno ligoninėms, kurios nuo šiol veiks kaip viena gydymo įstaiga – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė. Pacientai dėl to tik laimės – ir kalbant apie išsiplėtusį asmens sveikatos priežiūros paslaugų spektrą, ir apie kokybę, kuri dabar turi daugiau potencialo augti.

Įdiegtas pažangus modelis

Prieš kelerius metus į vieną Kauno miesto polikliniką buvo sujungtos penkios didelės poliklinikos ir šis modelis sėkmingai veikia. Dabar Kaunas turės ir vieną jungtinę ligoninę.

Sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga Kauną įvardijo pirmuoju dideliu šalies miestu, kuriame sistemiškai sutvarkyta ne tik pirminė, bet ir stacionarinė sveikatos priežiūra.

Tai kauniečiams leis rinktis kompleksines sveikatos priežiūros ir gydymo paslaugas be nereikalingo blaškymosi ir galvosūkio, į kurią gydymo įstaigą kreiptis. Vietoj naudos neduodančio varžymosi bus apsikeičiama informacija, specialistais, sklandžiau vyks bendras, koordinuotas miesto medikų darbas.

LSMU Kauno ligoninės dalininko – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius prof. Remigijus Žaliūnas mato daug naujų galimybių: „Sujungus svarbias Kauno regiono gydymo įstaigas bus stiprinama studijų kokybė, efektyviai diegiamos inovacijos.“

Per 1,6 tūkst. lovų

LSMU Kauno ligoninėje dabar dirba per 3 tūkst. terapijos, diagnostikos, chirurgijos, traumatologijos, ortopedijos, fizinės reabilitacijos, akušerijos ir ginekologijos, kitų medicinos sričių specialistų. Bendrai ligoninė turės apie 1,6 tūkst. lovų.

Abiejų sujungtų Kauno ligoninių buvę vadovai – prof. Albinas Naudžiūnas ir doc. dr. Diana Žaliaduonytė yra tikri, kad pradėjus dirbti bendrai pajėgos dar labiau sustiprės, o LSMU Kauno ligoninė taps patraukli ES investicijoms į infrastruktūrą, žmogiškąjį, medicininį, techninį potencialą, paslaugų kokybės gerinimą.

Buvęs Kauno klinikinės ligoninės generalinis direktorius prof. A.Naudžiūnas tapo LSMU Kauno ligoninės vadovu, Respublikinės Kauno ligoninės generalinė direktorė doc. dr. D.Žaliaduonytė – LSMU Kauno ligoninės direktore medicinai.

Veiks tais pačiais adresais

LSMU Kauno ligoninės pacientai jokių nepatogumų ar sumaišties nepajaus, buvusių Kauno klinikinės ir Respublikinės Kauno ligoninių pacientai tiek stacionaruose, tiek poliklinikose gaus tas pačias paslaugas įprastais adresais. Rengiami planai, kaip dar labiau optimizuoti ir koordinuoti įstaigos veiklą.

Šilainiuose, Josvainių g. 2, veikia Konsultacinė, Odos ir venerinių ligų poliklinikos, stacionare teikiamos chirurgijos, akušerijos, ginekologijos ir terapijos paslaugos. Netoliese, Baltijos g. 120, Vaikų konsultacinėje poliklinikoje lankosi mažieji pacientai. Kitame korpuse gydomi įvairiomis infekcinėmis ligomis sergantys mažyliai ir paaugliai.

Žinia: LSMU Kauno ligoninės vadovas prof. A.Naudžiūnas pažymi, kad jungtinė ligoninė pacientams galės suteikti daugiau paslaugų nei pavienės gydymo įstaigos.

Šilainiuose priešakinėse linijose su COVID-19 epidemija kovoja ir infektologai, dirbantys Infekcinių ligų skyriuje. Čia įsikūrę ir pagrindiniai administracijos padaliniai.

Miesto centre kiaurą parą teikiama pagalba asmenims, patyrusiems traumas. Šiame padalinyje ligoniai taip pat priimami į ortopedų traumatologų konsultacijas, adresu Laisvės al. 17 teikiamos ir kitos ambulatorinės bei stacionarinės paslaugos, atliekami diagnostiniai tyrimai.

V.Putvinskio gatvėje veikia LSMU Kauno ligoninės filialas – P.Mažylio gimdymo namai.

Aukštuosiuose Šančiuose, Hipodromo g. 13, toliau teikiamos įvairios ambulatorinės ir stacionarinės diagnostikos, terapijos, chirurgijos, reabilitacijos paslaugos tiek suaugusiesiems, tiek vaikams.

Kaip ir iki ligoninių susijungimo centriniame padalinyje Aukštuosiuose Šančiuose dirba buvusios Respublikinės Kauno ligoninės Terapijos, Chirurgijos, Diagnostikos, Reabilitacijos klinikos, Konsultacijų poliklinika ir jos padalinys Garliavoje, Psichiatrijos klinikos Marių ir Aleksoto sektoriai, Slaugos klinikos skyriai Garliavoje ir Vičiūnuose, Vaikų ligų klinikos Vaikų reabilitacijos skyrius „Žibutė“ Kačerginėje, V.Tumėnienės vaikų ankstyvosios raidos centras Vičiūnuose, Akušerijos ir ginekologijos klinika Krikščioniškieji gimdymo namai Miško gatvėje.

Indėlis – abiejų ligoninių

LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius prof. A.Naudžiūnas sako, kad jungtinė gydymo įstaiga pacientams dabar gali pasiūlyti paslaugų, kurių pavieniui neturėjo Kauno klinikinė ir Respublikinė Kauno ligoninės.

Kauno klinikinės ligoninės unikalus indėlis į LSMU Kauno ligoninės paslaugų paketą – infekcinių, odos ir venerinių ligų gydymas, traumatologija ir ortopedija, geriatrija, vaikų intensyvioji terapija ir reanimacija. „Kuriamas Nacionalinis geriatrijos centras, stiprinama vaikų tuberkuliozės gydymo bazė“, – vardija prof. A.Naudžiūnas.

„Respublikinė Kauno ligoninė naująją gydymo įstaigą LSMU Kauno ligoninę papildė Psichiatrijos, Slaugos klinikomis, stipria chirurgija – bendrąja ir angiochirurgija, sėkmingai vystomomis specialistų teikiamomis konsultavimo paslaugomis dėl vaikų raidos“, – akcentuoja doc. dr. D.Žaliaduonytė.

Perspektyva: LSMU Kauno ligoninės direktorė medicinai doc. dr. D.Žaliaduonytė ateityje, prisidedant universitetui, mato daugiau mokslo, medicinos inovacijų.

Naujas logotipas, nauji planai

Netrukus kauniečiai išvys pakeistas iškabas su nauju ligoninės logotipu. Simbolio kūrėjai – ženklodaros studija „Godspeed Branding“. Moderniame logotipo simbolyje užkoduotos kelios reikšmės – medicininis kryžius, K ir L inicialai bei besikartojančios L raidės, kurios perteikia ligoninės kompleksiškumą ir ligoninių susijungimą.

„Atsisakę akivaizdžių medicininių simbolių, tokių kaip gyvatė, taurė, širdis ir kt., logotipui suteikėme šiuolaikiškumo. Netradicinės spalvos, kurias parinkome, skleidžia pozityvią emociją ir auditorijai perduoda empatijos, žaismingumo jausmą“, – koncepciją aiškina studijos atstovas Džiugas Valančauskas.

Dalininkai – Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir LSMU dviejų Kauno gydymo įstaigų parengtam administracijos ir medicinos paslaugas teikiančių padalinių struktūros projektui pritarė gegužę. Visą vasarą Kauno klinikinėje ir Respublikinėje Kauno ligoninėse buvo intensyviai rengiamasi jungimuisi.

Sujungti Finansų ir ekonomikos, Personalo, Dokumentų valdymo, Juridinis, Viešųjų pirkimų, Medicinos technikos ir projektų vykdymo ir kt. skyriai jau pradėjo darbą. Medicininių padalinių jungimui bus rengiamasi iki gegužės, šiam procesui numatyta apytikriai metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marta

Marta portretas
Čia kaip Krilovo pasakėčioje apie muzikantus kad irkaipkeitė vietas, vis vien orkestras nederėjo

Algis

Algis portretas
Bet ir kvailas straipsnis. Kaip atsiras pacientams daugiau paslaugų dėl to, kad pasikeitė administracija?Pasakoja kvailystes ir galvoja jog pacientai gali patikėti. Įdomu kam to reikia, kas suinteresuotas? Pertvarka reikalauja pinigų. Matyt čia visa esmė.

Zenka

Zenka portretas
Kiek bus naudos iš tų sujungimų - pagyvensim pamatysim, pamatysim..... Kiek aprašyta darbo buvo, kiek pažadų iki sujungimo , o kiek darbo bus kai reikės vėl skaidyti, kai reorganizacija nepasitvirtins?????. (Didelis kolchozas ne pranašumas prieš mažesnį) Kam tai duoda naudos? (Nebent visas TAS gydyklėles sukėlus į vieną didelį naują pastatą)Ar kas mūsuose pastovaus yra? O gyventojai kaip sirgo ,mirė, taip ir mirs, nors tu kokias pertvarkas darytum....
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių