Lietuvos zoologijos sodui pradeda vadovauti mokslininkė G. Stankevičė

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuvos zoologijos sodo direktorės pareigas pradeda eiti mokslininkė Gintarė Stankevičė, laimėjusi Aplinkos ministerijos skelbtą konkursą.

Pastaruoju metu G. Stankevičė dirbo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Gyvūnų mokslų fakulteto jaunesniąja mokslo darbuotoja.

Ji yra kilusi iš Kauno, prieš aštuonerius metus baigė LSMU ir įgijo gyvulininkystės technologijų magistro laipsnį. Po studijų užsiėmė individualia veikla ir organizavo mokslinius projektus. Dabar G. Stankevičė yra LSMU doktorantė.

Naujosios direktorės laukia sudėtinga užduotis – esminė Lietuvos zoologijos sodo rekonstrukcija. „Šis sodas turi tapti traukos centru, būti inovatyvus, modernus, šviesti visuomenę, bendradarbiauti su mokslo įstaigomis ir kitais Europos ir pasaulio zoologijos sodais“, – sako G. Stankevičė.

Pernai pradėtas Lietuvos zoologijos sodo infrastruktūros atnaujinimo projektas jau įgauna pagreitį. Statybos, naujų voljerų įrengimo darbai prasidės 2021 m. pradžioje, o juos baigti planuojama 2023-ųjų viduryje. Pasibaigus statyboms, bus apželdinama teritorija, užpildomi didžiuliai akvaterariumai, į naujus namus atvežama ir juose įkurdinama naujų rūšių gyvūnų. Lietuvos zoologijos sodo infrastruktūros atnaujinimo projekto, finansuojamo ES lėšomis, vertė – 18,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joptvaiša

Joptvaiša portretas
Ji butaforinė vadovė, net ant nuotraukos aiškiai matosi kas vadovaus...gaila kad karbiuratorius visur..

?

? portretas
Gyvulininkystės technologijų magistrė ir zoologijos sode. Čia gi ne ferma. Čia žverininkyste. Nebent koks šeimyninis sandėris, esant milijoninei sumai . Tauta domina viskas, kaip žinia. ( Mokslas, studijos, ekonomika, sakot skaitykit?) Tik taip ir ne kitaip...

Hiena Giena

Hiena Giena portretas
Jei ta mergička galvoja savo galva, tai galva yra visiškai tuščia. Sodas ruošiasi už 18 milijonų rekonstrukcijai ir še tau, boba, devintinės - statybininkė, vadybininkė, montuotoja, tikra tigrų tramdytoja - panelė ( ar ponia ) StankevičĖ. Tai gal bus ne direktorė, o dirkĖ. Oi, ilga ilga ministerijos uodega... O gale Mažeika šypsosi...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių