Lietuvoje socialinius darbuotojus užgrūdino krizės

  • Teksto dydis:

Sudėtinga ekonominė situacija, didėjančios kainos, senstanti visuomenė, augantis Ukrainos karo pabėgėlių būrys – tai iššūkiai, su kuriais susiduria socialiniai darbuotojai.

„Ne tik šiandien, bet ir kasdien jūs nusipelnote dėkingumo žodžių, nes jūsų darbas yra neįkainojamas ir vertas didžiausios pagarbos“, – rugsėjo 27 d. Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje Lietuvos socialinių darbuotojų dienos proga surengtoje šventėje „Kauno rajono gerumo angelai 2022“ pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Socialinių darbuotojų garbei buvo surengtas koncertas, o 22 labiausiai pasižymėjusiems šios srities atstovams įteiktos padėkas.

Garliavos seniūnijos socialinio darbo organizatorės Rasos Valatkevičienės pastangos įvertintos Kauno rajono savivaldybės ženklu, o Čekiškės seniūnijos socialinio darbo organizatorei Laimutei Sukockienei įteiktas Kauno rajono savivaldybės medalis.

Už sėkmingą vadovavimą komandai ir jautrų požiūrį į darbą Socialinės paramos skyriaus vedėjai Margaritai Venslovienei meras dovanojo vardinį laikrodį.

Kauno rajono socialinės įstaigos savo veikloje taiko inovatyvius metodus: meno terapiją, kaniterapiją, hipoterapiją. Teikiama daugiau paslaugų asmens namuose bendradarbiaujant su sveikatos priežiūros paslaugas teikiančiomis įstaigomis: gyventojams kartu teikiamos ne tik socialinės, bet ir ambulatorinės paslaugos. Kryptingai dirbama siekiant integruoti į visuomenę asmenis, turinčius specialiųjų poreikių.

Ne tik šiandien, bet ir kasdien jūs nusipelnote dėkingumo žodžių, nes jūsų darbas yra neįkainojamas ir vertas didžiausios pagarbos.

Šiuo metu Kauno rajone glaudžiasi daugiau kaip 2 200 Ukrainos karo pabėgėlių, daugiausiai moterų su vaikais, kuriems taip pat reikia pagalbos. Sparčiai augant paslaugų namuose poreikiui, suaktyvėjo nevyriausybinės organizacijos, ypač Samariečių centras, viešoji įstaiga „Nuoširdus rūpestis“.

Šiemet veiklą pradėjo du nauji vaikų dienos centrai: vienas įsikūrė Zapyškio bendruomeninių paslaugų centre, kitas, viešoji įstaiga „Šauniausia kelionė“, veikia Čekiškės seniūnijoje.

M.Venslovienė pastebėjo, kad krizės – ypač pandemija ir karas Ukrainoje – dar labiau užgrūdino socialinius darbuotojus, į socialinę veiklą vis labiau įsitraukia visuomenė. Prasidėjus karui Ukrainoje, maždaug 50 Kauno rajono gyventojų pareiškė norą globoti ukrainiečių vaikus.

V.Makūnas pabrėžė, kad Kauno rajono socialinės įstaigos yra pavyzdys visai Lietuvai, kaip reikia dirbti. Prieš penkiolika metų įkurtas Kauno rajono socialinių paslaugų centras (SPC) buvo įstaiga, kuri leido teikti šiuolaikines socialines paslaugas krašto žmonėms. Dabar šiame centre dirba 150 darbuotojų, o per metus paslaugų suteikta daugiau kaip 1 100 asmenų.

Dėmesys: socialinių darbuotojų garbei buvo surengtas koncertas. / E. Mališausko nuotr.

Lietuvos socialinių darbuotojų asociacija profesinės šventės proga „Socialinio darbo žvaigždės 2022“ ženklu apdovanojo Kauno rajono SPC direktorę Liną Čapienę ir LSMU Kauno ligoninės Socialinės veiklos skyriaus vadovą, Kauno rajono savivaldybės tarybos socialinių reikalų komiteto pirmininką Saulių Davainį.


Kauno rajono savivaldybės mero padėkos įteiktos:

VšĮ „Socialinės terapijos namai“ už įkurtas socialines dirbtuves Garliavoje, skirtas suaugusių žmonių, turinčių intelekto negalią, integracijai į visuomenę ir darbo rinką;

Aušrai Ališauskienei, Kauno rajono SPC Šeimos gerovės skyriaus socialinei darbuotojai;

Reginai Bašinskienei, VGC „Gynia“ vyr. socialinei darbuotojai;

Agnei Ceinoriūtei, Socialinės paramos skyriaus vyr. specialistei;

Liucijai Gadliauskienei, Kauno rajono SPC socialinei darbuotojai;

Raimondai Gudaitienei, Socialinės paramos skyriaus vyr. specialistei;

Inai Jokubauskienei, Kauno rajono SPC individualios priežiūros darbuotojai;

Urtei Kudulytei, Kauno rajono SPC socialinei darbuotojai;

Jolantai Morkevičienei, Kauno rajono SPC individualios priežiūros darbuotojai;

Vilmai Pagirienei, Kauno rajono SPC Krizių centro socialinei darbuotojai;

Raimondai Piliutienei, „Nemuno krašto vaikai“ socialinei darbuotojai;

Sigitai Palukaitienei, VGC „Gynia“ Globos centro vadovei;

Natalijai Railienei, VGC „Gynia“ individualios priežiūros darbuotojai;

Ramintai Rainienei, Kauno rajono SPC Šeimos gerovės skyriaus socialinei darbuotojai;

Violetai Sidarienei, Kauno rajono SPC individualios priežiūros darbuotojai;

Virginijai Smilinskienei, Kauno rajono SPC Šeimos gerovės skyriaus socialinei darbuotojai;

Gintarei Stankevičiūtei, Kauno rajono SPC Dienos socialinės globos centro psichologei;

Daliai Šabonienei, Kačerginės seniūnijos specialistei;

Astai Škutaitei, Socialinės paramos skyriaus vyr. specialistei;

Audronei Šupėnienei, Samylų seniūnijos socialinio darbo organizatorei;

Sigitai Urbytei, Kauno rajono SPC Šeimos gerovės skyriaus socialinei darbuotojai;

Zitai Zumarienei, socialinio darbuotojo padėjėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių