Lampėdžių karjerą raižė ledo ritulio mėgėjai

Šeštadienio popietę būrys entuziastų pačiūžų ašmenimis išbandė Lampėdžių ledo tvirtumą.

Vyrai, moterys ir vaikai

Virtualioje erdvėje pasirodęs kvietimas savaitgalį pramogauti ant šalčio sukaustyto Lampėdžių karjero sudomino per pusšimtį žiemos sporto mėgėjų. Ledą padaliję į atskiras aikšteles, šeštadienio popietę lazdomis jose mosikavo ir vyrai, ir moterys, ir vaikai.

„Vaikystėje šalia namų buvo tvenkinys, todėl gana greit prisijaukinau pačiūžas“, – kalbėdamas sportinį kostiumą taisė kaunietis Šarūnas Pacevičius. Kauno sporto mokykloje „Gaja“ dviračių treneriu dirbantis jaunas vyras savaitgalį ledo ritulio lazdą ir kitą inventorių pasiėmė neatsitiktinai. Šiltuoju metu laiku bendrai fizinei formai palaikyti jis dažniau renkasi bėgimą ar plaukimą, tuo metu žiemą šoka ant slidžių arba į pačiūžas. 

„Buvau čia ir praėjusį savaitgalį. Tiesa, buvo kiek šalčiau nei šiandien“, – toliau kalbėjo jau penkiolika metų dviračio pedalus minantis Š. Pacevičius. Kartu su juo tądien ant ledo stojo dar septyni entuziastai iš „Gajos“ sporto mokyklos. Susiskirstę į dvi komandas, ledo ritulio mėgėjai tądien planavo praleisti bent kelias valandas.

Svarbu gera nuotaika

Kiek tolėliau nuo jų, įmušti ritulį į priešininko vartus bandė būrelis jaunuolių iš pakaunės. Vasarą drauge mušantys krepšinio ar futbolo kamuolį kieme, jau antrą žiemą iš eilės į rankas jie ima ledo ritulio lazdą.

„Viskas prasidėjo nuo akcija pažymėtos lazdos. Pamačiau ją, nusipirkau, o tada pradėjau žaisti, taip įtraukdamas ir savo bičiulius“, – kol likusieji nuo ledo kastuvais gramdė sniegą, Ramučiuose gyvenantis Vladas gurkšnojo karštą arbatą. Ja organizatoriai ragino pasirūpinti visus renginio dalyvius.

„Su savimi būtina turėti gerą nuotaiką, lazdą, pačiūžas ir būtiniausias apsaugas galvai, alkūnėms, keliams.  Kiekvienas pats atsako už savo ir savo vaikų saugumą. Agresyviai nusiteikę asmenys nepageidaujami“, – geranoriškai nusiteikusius miestiečius turiningai praleisti laisvalaikį kvietė renginio sumanytojai.


Šiame straipsnyje: Lampėdžiailedo ritulyssportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių