Laimės dieną pakaunėje – ir kolektyviniai piešiniai, ir šokiai iki ryto

  • Teksto dydis:

Pasidalinti savo iškeptu pyragu su sergančiaisiais, pavedžioti beglobį šunį, apkabinti Kamšos draustinio pažintinį taką, prisiminti linksmiausią vaikystės „zbitką“, pasigaminti laimės koliažą ar tiesiog šokti iki ryto. Taip švęsti Laimės dieną kviečia pakaunės atstovai ir „Kaunas 2022“ komanda.

Aplankys sergančiuosius

Trečiadienį Kauno rajone vyks per 20 Laimės dienai skirtų iniciatyvų, bene daugiausiai jų – Garliavoje. Viešosios įstaigos „Liuteronų diakonija“ atstovai, Garliavos vaikų ir jaunimo užimtumo klubo nariai kartu su Garliavos krizių centro moterimis rinksis dar Laimės dienos išvakarėse keps citrininius pyragus, o vaikai kurs laimės receptų atvirlaiškius. Trečiadienį jie keliaus į kaimynystėje įsikūrusią Garliavos slaugos ligoninę vaišintis pyragais ir dalintis atvirlaiškiais. „Prie arbatos tiek jaunimas, tiek senjorai galės padiskutuoti, koks gi yra jų laimės receptas“, – kviečia organizatoriai.

Garliavoje įsikūrusioje Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje trečiadienį visiems naujiems skaitytojams skaitytojo pažymėjimai bus išduodami nemokamai. Nuo 10 val. senjorai bus mokomi rašyti laimės laišką kompiuteriu, o 14–17 val. bibliotekos Vaikų centre tęsis kūrybinės laimės skirtukų dirbtuvėlės, koliažų gamyba ir žaidimai.

Garliavos sporto ir kultūros centre nuo 14 val. Garliavos vienišiai, senjorai ir ne tik jie laimę „nokins“ su vaikų liaudies šokių grupių „Tauškutis“ ir „Sikstos“ šokiais bei netikėtomis liaudiškomis užuominomis. Renginio dalyviai bus kviečiami užrašyti vaikystės „zbitką“ ir vaišintis saldžia laimės arbata.

Nuo 16 val. Kauno tvirtovės parkas pakvies į Garliavos apylinkes – Laimės dieną III forto kareivinėse. Čia vyks ekskursija, edukacija, ypatingosios III forto arbatos degustacija. Šis renginys organizuojamas bendradarbiaujant su Lietuvos sergančiųjų genetinėmis nervų-raumenų ligomis asociacija „Sraunija“. Tądien III forto kareivinėse bus įrengtas laikinas pandusas įvažiavimui su neįgaliojo vežimėliais.

Laime dalintis gera, o maži kasdieniai džiaugsmai padaro gyvenimą laimingą.

Antrus metus iš eilės Laimės dienos iniciatyvose dalyvaujanti benamių gyvūnų prieglauda „Penkta koja“ kviečia suteikti laimės jos gyventojams. „Laimė būna visokia, o pas mus ji – ant keturių kojų. Tokia laimė moka užkariauti kiekvieno širdį! Plačiai atveriame duris ir kviečiame pavedžioti beglobius keturkojus. Laimės, kaip ir pasivaikščiojimų, per daug nebūna“, – skelbia Linksmakalnyje įsikūrusios „Penktos kojos“ komanda.

Apkabins taką draustinyje

Nemažai Laimės dienai skirtų renginių laukia ir Akademijoje. 11 val. vietos gyventojai kviečiami apglėbti visai šalia gyvenvietės esantį Kamšos draustinio pažintinį taką. „Susikabinsime didelėmis ir mažomis rankelėmis, pasidalinsime savo gera energija, emocijomis, pakvėpuosime tyru oru drauge ir pasistengsime apglėbti pažintinį taką“, – į šią akciją kviečia „Fluxus Labas! Akademija“.

Iškart po šios akcijos Pikniko pievoje šalia Kamšos pažintinio tako vyks kaniterapijos užsiėmimas: laimės akimirkas mažiems ir dideliems dovanos mažosios bendrijos „Šuns ritmu“ keturkojai. 12–15 val. Pikniko pievoje vyks „Laimės akmenukų dirbtuvės“.

Akademijoje į Laimės dienos iniciatyvas įsijungė net vietinis grožio salonas – valandą po vidudienio jame apsilankysiantieji dalyvaus laimės loterijoje.

Nuo 16 val. Mokyklos gatvėje vietos gyventojai fotografuosis, pieš laimės laikrodį, skaitys poeziją, pasakos apie Akademijos miestelio kūrimąsi. 17:30 val. Ugnės Karvelis gimnazijoje prasidės, kaip skelbiama, „Juoko, kvėpavimo, zumbos užsiėmimas seneliams, tėveliams ir vaikučiams“. Sportuoti kviečia ir Samylų kultūros centro Ilgakiemio laisvalaikio salė: čia 17 val. prasidės nemokama jėgos stiprinimo treniruotė visai šeimai.

Vilkijos kultūros centro darbuotojai laimės neįsivaizduoja be rūpesčio kitokiais, mažiau galimybių pasirūpinti savimi ir kitais turinčiais visuomenės nariais. Dėl to jie kartu su Vilkijos neįgaliųjų sąjungos nariais kviečia bendrai veiklai. „Laimė – buvimas kartu ne tik su bendraminčiais, bet ir su kitokiais bendruomenės nariais. Susipažinimui panaudosime įvairius žaidimus, pakviesime kiekvieną pagalvoti, kas ir kada jam suteikė daugiausiai laimės, pasidalinti savo mintimis su visais, nupiešti kolektyvinį piešinį „Takeliu į vaikystę“. Pasimokysime šokių ir žaidimų“, – bendrai veiklai nuo 10 val. ryto kviečia Vilkijos kultūros centro atstovai.

Veiks laimės loterija

Laimės dieną pažinti kitokius žmones kviečia Zapyškyje įsikūrusi „Kūrybos ir užimtumo stuba“. 19 val. joje vyks projekto apie žmones albinosus pristatymas. Kokie tai žmonės, kokiais mitais apipintas jų gyvenimas, su kokiais sunkumais jie susiduria papasakos lektorė Aušrinė Vilimaitė.

Ieškoti laimės trečiadienio rytą, 9–12 val., į Ežerėlio kultūros centrą ruošiasi užklysti miško žvėrys, kurie visus ten susirinksiančius ragins džiaugtis gyvenu ir būti laimingais. Žvėrys vaišins senolius laimės pyragu ir „laimonadu“ bei išties pagalbos ranką visiems, kuriems to reikės.

Bubiuose laimė neįsivaizduojama be skirtingų kartų bendravimo, todėl jame esančio Batniavos mokyklos-daugiafunkcio centro pradinukai ir darželinukai tądien dovanos senjorams laimės palinkėjimus ir žinutes.

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras Raudondvaryje visą darbo dieną kvies dalyvauti laimės loterijoje – pasukti laimės ratą ir praskaidrinti dieną gauta maža dovanėle. „Laime dalintis gera, o maži kasdieniai džiaugsmai padaro gyvenimą laimingą“, – sako akcijos organizatoriai. Raudondvario kultūros centre trečiadienį bus daug šokama: vyks šiuolaikinių (gatvės, šou, breiko ir kt.) šokių koncertas ir improvizacijos konkursas „Aš šoku gyvenimo džiaugsmą“. Be šokių laimė neįsivaizduojama ir Rokuose, kur laisvalaikio salėje 18:30 val. vyks 6okių pamoka-treniruotė, bei Babtuose: 20 val. Babtų kultūros centre prasidėsiantys „Naktišokiai“ tęsis iki ryto.

Senelių namų „Giraitės namai“ gyventojams tądien truputėlį laimės dovanos Meno terapijos ir socializacijos instituto VYTA atstovai: kartu su senjorais jie kurs paveikslėlius iš dažyto smėlio.

Laimės dieną nuo 6 val. ryto iki 23 val. vakaro tiek mieste, tiek rajone turėtų veikti socialinis taksi. Kauno ir pakaunės gyventojai su fizine negalia, norintys trečiadienį nuvažiuoti į Laimės dienos renginius socialiniu taksi, turėtų iš anksto registruotis telefonu 8 687 44001.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baba pensininkui

Baba  pensininkui portretas
Atsiprasau kodel as tureciau rinkti svetimas siuksles

Pensininkas

Pensininkas portretas
Tuos visus seniys išveščiau i mišką šiukšlių rinkti,būtų gera mankšta ir nauda visuomenei.Juk galima įtaisyti lazdas su smaigliais kad nereikėtų pasilenkti, tas kas negali lenktis,kas gali pakeltu užužtą tą kuris negali ,manau būtu naudingesnis užsiėmimas ir visai nesmerktinas.Žmogui reikia dirbti,judėti pagal galimybes,mankšta tai darbo vieta tam, kuris vadovauja mankštai.Papildomai pinigai iš biudžeto bereikalingai.

Pensininkas

Pensininkas portretas
Laimės nedadės pensininkam tokie renginiai,kaip kišenės tuščios.Manau psichinės pagalbos reikia renginių rengėjam,nes ne visi pensininkai yra kvaili ir supranta ko jiems reikia būti laimingais.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių