KTU prašo leidimo kontroliuoti ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universitetas (KTU) prašo Konkurencijos tarybos leidimo kontroliuoti Vidmanto Kučinsko valdomai įmonių grupei "Arvi" priklausantį ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą.

Konkurencijos taryba nurodo pirmadienį gavusi KTU prašymą įsigyti beveik 79 proc. ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto akcijų, taip įgijant vienvaldę universiteto kontrolę.

Apie sandorį praneštas praėjusių metų gruodžio pabaigoje.

Šiuo metu ISM valdo "Arvi" įmonių grupei priklausanti bendrovė "Inovacijų ir investicijų fondas" bei "BI Norwegian Business School". Skelbta, kad "Investicijų ir inovacijų fondas" priklauso 99 proc.ISM akcijų.

2014 metais ISM pajamos, vz.lt duomenimis, sudarė 6,53 mln. eurų, o 2013 m. - 6,32 mln. eurų. KTU pernai gavo 27 mln. eurų valstybės biudžeto asignavimų, 12,3 mln. eurų įplaukų už teikiamas paslaugas bei 26,3 mln. eurų projektinių lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
to "Vladzik is taboroKet, 2016-02-18 11:52" Kartais kalbleliu nepadejimas padaro sakini labiau daugireiskmiu. Suprantu, kad sakinio suprasti nesugebejai, nes esi is taboro.

Kas galėtų paneigti?

Kas galėtų paneigti? portretas
Kas galėtų pneigti tokį variantą. Kalakutai kažkada nusipirko ISM akcijas, tikėdamiesi milijardų iš europinigų mokslo reikalams. O vėliau paaiškėjo, kad milijardų nebus, arba kad juos paimti ne taip paprasta. Todėl nusprendė atsikratyti neperspektyvaus pirkinio. Kalakutai visada buvo LDDPiškių ištva. Nu tai partija ir sugalvojo, kaip gelbėti svylančias kalakutų subines. Už valdiškus per KTU nuperka ISM akcijas, o KTU kaip kompensaciją dar gauna iš ministerijos papildomai už tariamąjį susijungimą. Ir vilkas sotus, ir avis sveika. O iš tikro niiekas su niekuo nesijungia, ISM kaip veikė, taip ir toliau veikia kaip privati nepriklausoma kontora, tik Baršauskas posėdžiauja kokioj nors jų taryboj ar valdyboj. O kalakutai džiaugiasi išgelbėtom savo beviltiškom investicijom.

Vladzik is taboro

Vladzik is taboro portretas
butum DR, ponas Jonai, sugebėtum kablelius sudėliot sakiny teisingai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių