Kovo 11 d. Kauno „Akropolis“ kvies diskutuoti su L. Mažyliu, A. Valinsku ir kitais žinomais žmonėmis

  • Teksto dydis:

Kovo 11-ąją, Lietuvai minint savo Nepriklausomybės atkūrimo dieną, prekybos ir pramogų centre Kauno „Akropolis“ vyks jau tradicija tapęs renginys „Laisvės BBQ“. Kauno technologijos universiteto (KTU) Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto studentų atstovybės septintą kartą organizuojamo renginio metu bus kalbinami Lietuvos visuomeniniai veikėjai bei diskutuojama kiekvienam lietuviui aktualiomis temomis.

„Pilietiškumas yra stiprios, laisvę vertinančios ir ją ginti pasiruošusios visuomenės pamatas. Dėl to KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto studentų atstovybė jau ne vienerius metus siekia prisidėti prie pilietiškumo Lietuvoje ugdymo, paskatinti žmones įsitraukti į mūsų šaliai ir jos šviesiai ateičiai itin svarbias diskusijas. Šiandien, kaip niekad, akivaizdu, kad prieš 32 metus atkovota laisvė nėra duotybė, o rūpintis jos išsaugojimu – kiekvieno piliečio pareiga“, – sakė „Laisvės BBQ“ renginio koordinatorė Skaistė Paškauskaitė.

Pilietiškumas yra stiprios, laisvę vertinančios ir ją ginti pasiruošusios visuomenės pamatas.

Šiemet renginyje pagrindinis dėmesys bus skiriamas patriotizmo ir nacionalizmo ribų bei įtakos, kurią jauno žmogaus vertybių formavimuisi turi švietimo įstaigos, tėvai ir medijos, apmąstymui. Šiomis temomis pasisakys žinomi šalies visuomeniniai veikėjai.

Ribas tarp patriotizmo ir nacionalizmo nagrinės kūrybininkas, filmų kūrėjas, vienas iš internetinės laidos „Proto Pemza” vedėjų Tomas Marcinkevičius, politikė, ekonomistė, publicistė Aušra Maldeikienė bei profesorius, habilituotas mokslų daktaras, inžinierius, Sveikatos telematikos mokslo instituto vadovas Arminas Ragauskas. Diskusiją moderuos žurnalistas, filosofas, publicistas Kęstutis Girnius.

Antrąja tema savo mintimis dalinsis Europos Parlamento narys, mokslininkas, žmogus, sugrąžinęs Lietuvai Vasario 16-osios aktą, Liudas Mažylis, psichologė, švietimo lyderė Ramunė Murauskienė, finansų patarėja, lektorė Viktorija Burdulytė, humoristas, TV laidų, konkursų, renginių vedėjas, prodiuseris Arūnas Valinskas. Į diskusijas bus kviečiami įsitraukti ir visi susirinkusieji.

„Erdvę prasmingoms ir išties reikalingoms diskusijoms suteikiame jau ne pirmą kartą, palaikome valstybei svarbių klausimų aptarimą, pilietiškumo bei bendruomeniškumo vertybių skatinimą, kuris šių dienų kontekste tampa dar aktualesnis. Todėl visus, kuriems šios temos nesvetimos, kviečiame sudalyvauti renginyje ir Kovo 11-ąją praleisti prasmingai“, – sakė Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Visi renginio dalyviai galės ne tik pasiklausyti bei sudalyvauti įdomiose diskusijose, bet ir bus vaišinami dešrainiais, o pertrauką tarp diskusijų užpildys gyvos muzikos garsai.

„Laisvės BBQ“ vyks trečiajame Kauno „Akropolio“ aukšte esančioje renginių aikštėje. Renginio pradžia 13 val. Dalyvavimas nemokamas.

Renginio programa:

13 val. Atidarymas

13.30 val. Pirmoji diskusija „Riba tarp patriotizmo ir nacionalizmo“

14.30 val. Muzikinė pertrauka

15.10 val. Antroji diskusija „Švietimo įstaigos, tėvai ir medijos — kas daro didžiausią įtaką formuojant jauno žmogaus požiūrį ir vertybes“

16.10 val. Renginio uždarymas

Daugiau informacijos – Kauno „Akropolio“ „Facebook“ paskyroje ir www.akropolis.lt.


Šiame straipsnyje: kovo 11diskusijaKauno Akropolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie

Apie portretas
ką galima diskutuoti su susireikšminusiu pižonu.Jam jūra iki kelių,o jo akimis teisūs tik jis ,jo chebra ir valdantieji,nes ten sūneliui reikia padėti užsidirbti postą.

gera

gera portretas
reklama ........... net druskos privežė nenormuodami ta proga

eikit paskui rusu karo laiva

eikit paskui rusu karo laiva portretas
laisva spauda ir laisva žodi uždraudė , vietoj to pasiūlymas degradu maldeikienės ir valinsko klausyti.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių