Koronavirusas Kaune: naujų atvejų kreivė smuktelėjo žemyn

Nors sergamumo koronaviruso infekcija Kaune statistinė kreivė praėjusią parą šiek tiek smuktelėjo žemyn, miesto savivaldybės trečiadienį paskelbtais duomenimis, pastarųjų 7 dienų atvejų augimas siekia 31,56 proc.

Šiuo metu COVID-19 serga 1519 kauniečiai (39 atvejai – nauji). Per pastarąsias 14 dienų nustatyta 398,8 atvejo, tenkančio 100 tūkstančių gyventojų. Pats žemiausias sergamumo rodiklis per minimas dienas buvo nustatytas spalio 23-iąją.

Nuo pandemijos pradžios mieste iš viso fiksuota 2040 ligos atvejų. Penkiolika žmonių nuo šios pavojingos infekcijos mirė, 500 – pasveiko.

Didžiausia koronaviruso infekcijos atvejų dalis bendrame sergamumo „balanse“ šiuo metu fiksuota 17–30 amžiaus, mažiausia – šešiolikmečių ir jaunesnių susirgusiųjų grupėje.

ELTA yra skelbusi, kad, saugodama nuo COVID-19 nepilnamečius, Kauno miesto savivaldybė, jos direktoriaus įsakymu, miesto mokyklose organizavo nuotolinį pradinukų ir priešmokyklinukų ugdymą. Tad šios savaitės pradžioje po moksleivių rudens atostogų vaikai į klases nesugrįžo. Tiesa, tokia tvarka nepatinka kai kuriems mažiausių moksleivių tėveliams, besibaiminantiems, kad neidami į mokyklą vaikai gali prarasti motyvaciją mokytis.

Anot su naujienų agentūra ELTA bendravusios Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Eglės Andriuškienės, vien spalio mėnesį Kaune nustatytas teigiamas COVID-19 atvejis daugiau nei dvidešimčiai ikimokyklinukų. Stabdant koronaviruso plitimą raudonai zonai priskirtame Kaune teko laikinai uždaryti netoli 30 darželio grupių ir du vaikų darželius.

Praėjusį mėnesį fiksuotas ir 31 pradinuko susirgimas, o vyresnių moksleivių grupėje COVID-19 infekcija nustatyta net 108 kauniečiams. Taip pat spalį koronavirusas nustatytas daugiau nei pusšimčiui miesto pedagogų.

Nuotoliniu būdu Kauno pradinukai ir priešmokyklinukai mokysis iki lapkričio 11 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Nėra koronos tik sloga

Ne

Ne portretas
būkit tokie naivūs,persirgsim visi kaip ir gripu net ir atsiradus skiepams.Laiko klausimas kada susirgsiu aš,o kada Tu,nors ir kaip stipriai besilaikytumėm atstumo ir higienos reikalavimų,šis virusas jau musų neapleis,nebent į vyktų stebūklas į mūsų naudą jo mutacijoj ir jis prapultų taip kaip atsirado.

as

as portretas
Labai tikiuosi kad Ponui Matijošaičiui užteks proto ir pradinukai toliau saugiai mokinsis namuose! NEs vaikai mokykloje labai serga, pas daktarą sukilus temperatūrai pakliūtti negali, turi darytis Covid testą. Prisiskambinti neina, o vaikas serga. Klasėse vaikų daug, atstumo nėra jokio. Tualetas, valgykla bendra. Apie kokį ''Karantiną" ir komendanto valandas cia kalba?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių