„Kauno tiltų“ vadovas: negaliu daryti įtakos politikams

Korupcijos byloje sulaikytas kelių ir tiltų statybos bendrovės „Kauno tiltai“ vadovas Aldas Rusevičius sako negalėjęs daryti įtakos nei buvusiam susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui, nei kitiems politikams.

Taip jis kalbėjo po to, kai kitam byloje sulaikytam asmeniui, buvusiam Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentui Valdui Sutkui buvo mesti kaltinimai dėl siekio sumenkinti R. Masiulio reputaciją.

„Kalbant apie buvusį susisiekimo ministrą R. Masiulį, galiu pasakyti, kad aš niekaip negaliu daryti įtakos susisiekimo ministrui ar kitam politikui, pareigūno paskyrimui ar atšaukimui, bei jų priimamiems sprendimams“, – BNS persiųstame komentare teigė A. Rusevičius.

„Atvirkščiai, jų vienas priimtas sprendimas gali labai smarkiai paveikti mano, mano atstovaujamos įmonės ar viso sektoriaus situaciją. Paprastai dialogas visada vyko ir vyksta (...) bet deja, buvo periodas, kai diskusijos su kelininkų sektoriaus bendruomene visiškai nebuvo“, – sakė „Kauno tiltų“ vadovas.

Jis taip pat tikina nepadaręs jokių neteisėtų veiksmų bei besitikintis, kad jam pateikti įtarimai bus panaikinti.

Anot jo, įtarimai niekaip nėra susiję su „Kauno tiltų“ dalyvavimu konkursuose.

„Negaliu komentuoti įtarimų turinio, bet galiu patvirtinti tik tiek, kad jie nėra niekaip susiję su „Kauno tiltų“ dalyvavimu konkursuose, vykdomais projektais ar jų užsakovais. Mano profesinė ir įmonės veikla niekaip nėra apribota“, – sakė A. Rusevičius.

Jis teigia manantis, kad situaciją buvo galima išspręsti ir be sulaikymo, nes „Kauno tiltai“ pateikė visą pareigūnus dominusią informaciją.

Buvo periodas, kai diskusijos su kelininkų sektoriaus bendruomene visiškai nebuvo.

„Visi dokumentai ir informacija, kurie domino pareigūnus, yra oficialūs ir buvo nedelsiant pateikti. Todėl manau, kad pasiekti tyrimo tikslus buvo galima ir paprastesnėmis, civilizuotomis priemonėmis, tiesiog paprašius informacijos, kuri domina, o nesinaudojant kraštutiniais prievartos ir baudžiamojo persekiojimo mechanizmais“, – sakė „Kauno tiltų“ vadovas.

A. Rusevičius teigė besitikintis, kad tyrimas bus baigtas kuo greičiau, „kad būtų išskaidytos mestos abejonės dėl mano ir įmonės veiklos“.

A. Rusevičius teisėsaugos buvo sulaikytas praėjusią savaitę, jis buvo vienas iš šešių korupcijos byloje įtariamų sulaikytų asmenų.

Be jo taip pat buvo sulaikytas V. Sutkus, Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentas Mantas Zalatorius ir bendrovės „Šiaulių plentas“ direktorius Juozas Aleksa.

Praėjusią savaitę Kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas spaudos konferencijoje sakė, kad jo nušalinimo galimai siekė kai kurie rangovai. Jis „Kauno tiltus“ ir „Šiaulių plentą“ nurodė kaip įmones, kurios užėmė „agresyvias pozicijas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ta prasme?

Ta prasme? portretas
Neturi pradinio kapitalo, ar nėra maklių jau lietuvoi? Tai px, ant barzdos pasirašyk, paskui išsidalinsit.

ŽIURINT KOKIEMS ...

ŽIURINT KOKIEMS ... portretas
Yra tokiu , kad keliuka pasiules , galetum OHOHOOO KOKIAS MAKLIAS SUKTI .....

Tindi rindi

Tindi rindi  portretas
Įtakos daryti negali, bet ja perki... Vieni ir eina į seima, kad juos vėliau kas nors ir už kiek nors nupirktu, o kiti juos perka. Va tokia tai ir “Politika”- tu man, aš tau.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių