Kauno taryba balsuos, ar atleisti korupcija įtariamą administracijos vadovą

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį balsuos dėl teisėsaugos įtarimų korupcija sulaukusio Viliaus Šiliausko atleidimo iš administracijos direktoriaus pareigų praradus pasitikėjimą.

Jei šį sprendimą palaikys dauguma tarybos narių, anot projekto, V. Šiliauskas pareigų neteks nuo antradienio.

Taip pat taryba planuoja laikinai Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas pavesti eiti pavaduotojui Tadui Metelioniui.

Jis vadovauti administracijai galės ne ilgiau kaip tris mėnesius, kol bus paskirtas naujas direktorius.

Teisėsauga įtaria, kad Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius V. Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) taip pat pranešė, kad areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra „septynženklė“, taip pat areštuota 15 kitam įtariamajam, „Autokaustos“ vadovui J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis anksčiau V. Šiliauską nušalino nuo pareigų. Jis teigė, kad teisėsaugos įtarimai administracijos direktoriui jam buvo kaip kruša iš giedro dangaus.

Opoziciniai konservatoriai antradienį sieks, kad būtų sudaryto tyrimo grupė aiškintis minėtą korupcijos skandalą.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Kauno taryboje seniūnas Paulius Lukševičius BNS sakė, kad merui Visvaldui Matijošaičiui ir abiem vicemerams bus primintas raginimas dėl kyšininkavimo prisiimti politinę atsakomybę ir atsistatydinti.

„Taip pat esame pateikę šešis klausimus miesto merui dėl jo verslo Rusijoje“, – sakė P. Lukševičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Susigrąžinkit koncevus su netaisiklingu veido meru,nereiks ir į Mėnulį skristi,po 5 metų tas vaizdas bus Kaune.

KARO FONE VAIZDELIS NEKOKS......

KARO FONE VAIZDELIS NEKOKS...... portretas
Kai labai vidutiniokai gyventojai aukoja savo pinigus , laiką , butus ir namus , KAUNO MERAS (su savo atžąlomis)VIS DAR ŽERIASI MILIJONUS Į SAVO STERBLĘ IŠ ŽMOGŽŪDŽIO KIŠENĖS... Tai - tikrų tikriausias kolaboravimas...

AŠ portretas
Balsuos. Kaip gali balsuoti prieš jei pats toks. O ar jis dar laisvėje tas įtariamas sukčiavimu?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių