Kauno savivaldybė gavo gyvybes gelbėjančią dovaną

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybėje nuo šiol veiks defibrilaitorius, reikalingas jei kam nors sustotų širdis. Defibriliatorius sujungtas su Kauno greitosios medicinos pagalbos stotimi, tad jei bus panaudotas, medikai iš karto gaus signalą ir į įvykio vietą išsiųs ekipažą.

Socialiniame tinkle „Facebook“ savivaldybės atstovai pranešė, kad iš Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties gavo ypač vertingą dovaną. Automatinis defibriliatorius galės pagelbėti žmonėms, kuriems staigiai ir netikėtai sustojo širdis.

„Šiandien gavome automatinį defibriliatorių. Labai tikimės, kad jo niekada neprireiks, bet jei prireiks – šis gyvybes gelbstintis prietaisas yra pas mus Laisvės al. 96, pirmame aukšte, ties pagrindiniu įėjimu.

Dėkojame Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties specialistams, kurie ne tik atvežė prietaisą, bet ir pravedė mokymus kaip suteikti pagalbą kuomet kiekviena sekundė svarbi“, – skelbiama miesto savivaldybės socialinio tinko puslapyje.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Šis gyvybes gelbstintis prietaisas yra pas mus Laisvės al. 96, pirmame aukšte, ties pagrindiniu įėjimu.

Tokius defibriliatorius ypač paprasta naudoti, mat aparatas pats pasako, kaip jį uždėti, paleisti. Jis pats nustato, ar širdis plaka ir ar reikia paleisti elektros srovę, todėl sukniubusiam žmogui labai paprasta padėti. Svarbu tik nepamiršti, kur yra defibriliatorius.

Dar vienas automatinis defibriliatorius yra „Miesto sode“. Jei nelaimė nutiko toliau nuo šių vietų, apie artimiausią defibriliatorių reikia klausti paskambinus bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: asmeninis defibriliatorius Krabui (į Savival(d)ybę kiti taip lengvai nepateks), kauniečiams lieka tik tas kuris 'Miesto sode' yra... jei jis dar veikia. :/

Danutė

Danutė portretas
Dabar galvoju,kaip reikės nubėgti 60 kilometrų atsigaivinti,ha,ha,ha.Ant visos Lietuvos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių