Kauno rajonas – daugiabučių atnaujinimo lyderis

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė pagal įgyvendintus daugiabučių namų renovavimo projektus pirmauja regione ir patenka į geriausių šalies savivaldybių dešimtuką.

Daugiausiai namų atnaujinusios savivaldybės buvo pagerbtos trečiadienį Aplinkos ministerijoje vykusiame susitikime su savivaldybių merais.

Vykdant Vyriausybės programą, 2015 metais Lietuvoje renovuoti 574 namai, atlikta darbų už beveik 500 mln. eurų. Kauno rajone per šį laikotarpį atnaujinti 24 daugiabučiai. Iki šių metų liepos 1 d. bus modernizuota 40 namų.

Už pasiekimus įgyvendinant daugiabučių renovacijos programą Kauno rajono savivaldybei įteikta Aplinkos ministro Kęstučio Trečioko padėka. „Programą tęsime ir šiemet“, – tvirtino apdovanojimą atsiėmęs Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Jonas Gurskas.

„Jau atrinkta 15 daugiabučių, bet paraiškos dar priimamos“, – teigė  Komunalinių paslaugų centro, administruojančio daugiabučių namų renovaciją, Kauno rajone direktorius Petras Čiegis.

Pirmenybė teikiama didelį šilumos kiekį suvartojantiems namams ir tiems, kurių gyventojai patys pareiškė norą renovuoti. Trečiajame etape bus kompensuojama 35 proc. energinį efektyvumą gerinančių priemonių ir 50 proc. techniniam darbo projektui ir techninei priežiūrai reikalingos sumos.

Iki liepos 1-osios užbaigus antrąjį etapą bus įsisavinta 4,3 mln. eurų ES struktūrinių fondų paramos lėšų. Jos 100 proc. kompensuoja techninių darbo projektų parengimo ir techninės priežiūros išlaidų ir 40 proc. energinį efektyvumą didinančių statybos darbų išlaidų.

Iš ES struktūrinių fondų lėšų bus padengta daugiau kaip 45 proc. renovacijos išlaidų. Likusi dalis finansuojama lengvatinėmis paskolomis. Jas gyventojai turės galimybę išmokėti per 20 metų.

Visi Kauno rajone renovuoti namai pasiekė planuotą energinio efektyvumo C klasę. Juose energijos suvartojimas sumažės daugiau nei 40 proc. Dviejų daugiabučių energinis efektyvumas įvertintas B klase.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Boni

Boni portretas
Šaunu,tuoj Kauno miestas pajudės ir gražiausia taps Kaunas ir jo rajonas. Lai vilniečiai neužpyks-Kaunas Lietuvos širdis!

nu

nu portretas
o tai kaip cia dabar su tais lyderiais? Kauno rajonas renovacijos lyderis ar Ignalinos rajonas? Sausio 28d Ignalinos rajonas, o sausio 29 - jau Kauno. Netgi nuotrauka pakeisti patingejot!

ministerija kuruojantis renovacija yra avingalviu gauja !

ministerija kuruojantis renovacija yra avingalviu gauja ! portretas
Istatimiškai turetu ipareigoti senu daugiabuciu bendrijas renovuoti daugiabučius,nes neatitynka šiuolaikiniu es standartu ir bjauroja miestu veidus.Kokiam dar asilui reik buti,kad galvoti,jog i renovacijos projekta ieina tik fasadas :)))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių