Kauno policijai vadovaus žemaitis: biografija – iškalbinga

Vakar paskelbta, kad atranką į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas, kurioje dalyvavo ir vienuolika mėnesių laikinai jam vadovavęs Elanas Jablonskas, laimėjo Marijampolės apskrities policijos vadovas Mindaugas Baršys.

Lėmė universalumas?

Toks buvo vakar pagaliau į posėdį susirinkusios komisijos, kuriai vadovavo generalinis policijos komisaras Renatas Požėla ir kurią sudarė Policijos departamento vadovybė, struktūrinių padalinių vadovai bei Vidaus reikalų ministerijos ir profesinių sąjungų atstovai – pastarieji tik stebėtojų teisėmis, sprendimas.

Kaip pasiskirstė komisijos narių balsai, Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis "Kauno dienai" nepatikslino teigdamas, kad tai "nelabai yra viešinama". Tačiau, panašu, kad tokį sprendimą greičiausiai lėmė tai, kad M.Baršys yra dirbęs beveik visose policijos tarnybose, taigi yra gerokai universalesnis už savo žemietį E.Jablonską. Nors abu yra Mykolo Romerio universiteto auklėtiniai, įgiję ten teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.

Leiskite bent dvi savaites apšilti kojas ir tada jums šį interviu pažadu.

Biografija iškalbinga

38-erių M.Baršio, gimusio Tauragėje, darbo stažas policijoje – beveik dvidešimt metų.

Tarnybą joje naujasis Kauno apskrities policijos vadovas pradėjo nuo viešosios tvarkos poskyrio konvojavimo grandies policininko Tauragės rajono policijos komisariate. Jame M.Baršys dirbo septynerius metus – ir kelių policijos mobiliosios grandies policininku, ir patrulių būrio patruliu, ir apylinkės inspektorių grupės vyriausiuoju patruliu, ir kriminalinės policijos tyrėju. Iš šių pareigų jis 2008-aisiais buvo paskirtas Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo poskyrio vyresniuoju tyrėju, o po metų tapo ir viso šio su Žemaitijos gaujomis kovojančio skyriaus viršininku.

Po devynerių metų galynėjimosi su jomis M.Baršys tapo Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotoju. O dar po šešerių metų paskirtas vadovauti Marijampolės apskrities policijos komisariatui. Jo viršininko pareigas M.Baršys ėjo pastaruosius daugiau kaip trejus metus.

Mindaugas Baršys/Policijos nuotr.

Kaune – pusantrų metų

Kada M.Baršys jau imsis darbų Kaune, Policijos departamento atstovas R.Matonis atsakyti negalėjo. Tačiau, jo žiniomis, nuo pernykščio spalio – po pradėto ikiteisminio tyrimo dėl galimos korupcijos Kauno policijoje laikinai jai vadovavęs iš Plungės kilęs E.Jablonskas po vakarykščio sprendimo grįš į ankstesnes savo pareigas – vadovauti Policijos departamento Imuniteto valdybai.

"Kauno dienai" vakar pavyko pakalbinti ir E.Jablonską Kauno apskrities policijos vadovo pareigose pakeisiantį dvejais metais už jį jaunesnį M.Baršį. Šis neslėpė, kad viena iš priežasčių dalyvauti atrankoje, kurią laimėjo, buvo tai, jog jis jau pusantrų metų gyvena Kaune.

"Todėl man svarbu saugumas Kaune", – teigė M.Baršys. O Kaune su šeima jam teko atsidurti dėl to, kad tapus Marijampolės apskrities policijos viršininku, iš Kauno važinėti į naują darbovietę buvo arčiau negu iš Tauragės.

Pirmas pažadas

Be to, M.Baršys tradiciškai teigė, kad noras vadovauti Kauno apskrities policijai susijęs su galimybe augti ir manymu, kad tam tinkamas savybes jis taip pat turi.

"Kauno dienos" žiniomis, dar viena M.Baršio, kuris pagal horoskopą yra Avinas ir mėgsta sportuoti bei skaityti knygas, sąsaja su Kaunu yra tai, kad jis prieš devyniolika metų baigė Lietuvos teisės universiteto Kauno policijos fakultetą.

M.Baršio manymu, Kauno apskrities policijos vadovo pareigas jis turėtų pradėti eiti per mėnesį. Tiek turėtų trukti dokumentų sutvarkymas. O pasiteiravus, kada jis duos "Kauno dienai" išsamesnį interviu apie savo tikslus dirbant naujose pareigose, naujasis Kauno apskrities policijos vadovas atsakė: "Leiskite bent dvi savaites apšilti kojas ir tada jums šį interviu pažadu."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostas

Kostas portretas
Jeigu bus kaip Kalvarijos myščionaitis (nuovados vadas sviesiausias ir teisigiausias kvailogrado teisėjas arba visų laikų kvailiausias policininkas) taip ir gyensim Lietuvoj

taip

taip portretas
na kaunas dar taip apsi..... nebuvo

Etika

Etika portretas
Šiame paskyrime greičiausiai buvo daug myliu, nemyliu... bet vienas aspektas manau yra svarbus - Etika! Nuo pat pradžių dalyvauti atrankoje, į atsilaisvinusią pareigybę, kai pareigybę atlaisvinai tiesiogiai ar netiesiogiai dalyvaudamas tyrime mažiausiai neetiška. Tad nežiūrint kokie profesionalai abu kandidatai bebūtų komisijos sprendimas vieną skirti o kito ne yra labiau teisingas nei būtų atvirkščiai.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių