Kauno pilies papėdėje kauniečius subūrė operetė ir „Tautiška giesmė“ (vaizdo įrašas)

Jau tapo tradicija Liepos 6-osios vakarą praleisti Kauno pilies lomoje, kur kauniečius ir miesto svečius suburia tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“. Vakaro metu apdovanoti ir Kaunui nusipelnę žmonės. Tačiau bene labiausiai širdį virpino žmonių minios bendras Lietuvos himno giedojimas.

Šių metų Mindauginių vakaro akcentas – tarptautinis festivalio „Operetė Kauno pilyje“ koncertas „Girdėtas ir negirdėtas Johanas Štrausas“.

Iškilmingo renginio metu nusipelniusiems kauniečiams įteiktos Kultūros premijos, Santakos garbės ženklai, o Kauno garbės piliečiu paskelbto laisvės šauklio Romo Kalantos artimiesiems įteiktas garbingas atminimo ženklas.

Laikrodžiui išmušus 21 val. visi susirinkusieji atsistojo ir pradėjo giedoti „Tautišką giesmę“. Lietuvos himnas šiuo laiku suskambo ne tik Kauno pilies papėdėje, bet ir visame pasaulyje. Tai visus lietuvius, nesvarbu, kur jie yra, sujungianti tradicija, kuri nepalieka abejingų.

 

„Didingas jausmas kartu giedoti himną. Tokioje minioje viskas skamba gerokai garsiau, jaučiasi vienybė“, – kalbėjo minioje sutikta Gintarė.

„Su šeima atėjome prie Kauno pilies. Jau ne pirmą kartą mes visi kartu ir su visais „Tautiška giesme“ sutinkame Valstybės dieną. Norisi palinkėti santarvės visiems. Tada bus viskas gerai“, – antrino ir Lina.

Dar viena kauniečių pora į renginį atsinešė ir Lietuvos trispalvę ir kartu su daugiatūkstantine minia įsiliejo į himno skambesį. Po bendro giedojimo nuskambo gausūs plojimai ir pasijautė masinė euforija.

„Tiek laimingų veidų vienoje vietoje. Matyt, „Tautiška giesmė“ turi kažkokios magijos“, – pasisakė ir ponas Jonas.

 

22.30 val. Kauno pilies papėdėje dar laukia iš sostinės atkeliavusi dovana – „Vilniaus sapnas“. Tai muzikos, šokio, šviesų reginys, pasakojantis Vilniaus susikūrimo legendą, pažymintis svarbiausias miesto vietas ir istorinius įvykius. Ši misterija skirta Vilniaus 700-ajam gimtadieniui. Ir nors jubiliejus bus tik kitąmet, tačiau sostinė pradėjo švęsti dar šiemet ir įvairių miestų žmonėms dovanoja „Vilniaus sapno“ misteriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedrius

Giedrius portretas
Operetė buvo nuostabi, ačiū.

Cha

Cha portretas
Aš ne gaidys, kad giedočiau.

Laivę Lietuvai nuo vėjaraupių ir iškrypėlių

Laivę Lietuvai nuo vėjaraupių ir iškrypėlių portretas
nu koia geda šiknalaižiams... net per savo šventę rudnosiukai vėl tankus ukropu prisiminė ir vėliavą iškėlė ..... Na ką mes gavome iš Ukrainos be išlaidų ir nuostolių? Avinų tauta...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių